Supereroii au și ei mașinile lor: lista supercarurilor include un Bugatti Chiron pentru Superman și un BMW M2 pentru Batman

de Bogdan Mirică
Luni, 28.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Eroii unor filme devenite celebre, cum sunt Batman, Superman, Spiderman, Hulk sau Iron Man, au nevoie de mobilitate. Am descoperit o listă a supercarurilor create special pentru eroii inspirați de benzi desenate.

Isteria creată de lansarea filmului Batman vs Superman a cuprins și lumea auto, mai ales că Jeep, dar și alte câteva branduri de sub tutela Fiat-Chrysler, au fost principalii furnizori la acest capitol. Batman are în continuare o mașină specială, construită de la zero, ceea ce a făcut ca ideea unor mașini pentru supereroi să fie dusă mai departe de o publicație din Marea Britanie. Așa s-a ajuns ca fiecarui personaj de benzi desenate să-i fie atribuită una dintre cele mai tari mașini ale momentului.

Căpitanul America și Ford Mustang

Captain America nu putea alege altă mașină decât Ford Mustang. Probabil cea mai americană mașină cunoscută în toată lumea. Prin urmare, eroul național al Statelor Unite și-a montat scutul chiar pe capota unui Mustang, de asemenea vopsit în culorile uniformei sale. Nu lipsesc dungile roșii, jantele speciale și logo-ul sub formă de stea. Mașina lui Captain America este de fapt versiunea 350R a modelului Mustang, omologată doar pentru rularea pe circuit. În cazul eroului însă, ea va putea circula și pe stradă.

Femeia Fantastică și Lamborghini Huracan

Pentru Wonder Woman, adică Femeia Fantastică, englezii au considerat că un Lamborghini Huracan ar putea fi potrivit. Bineînțeles, doar dacă acesta este vopsit în culorile roșu și albastru și este condimentat cu elemente aurii, cum sunt jantele. Pentru cei pasionați de cifre, Huracan are un motor V10 de 600 de cai putere.

Batman și BMW M2

Nu-l puteam rata din ecuație nici pe Batman, care și-a dat vehiculul special creat și echipat cu lansatoare de rachete pe cel mai mic reprezentat al gamei M.

Este vorba despre BMW M2, care adoptă jante speciale și o grilă sub forma unui liliac, celebrul logo-al al eroului din Gotham.

Superman și Bugatti Chiron

Începem cu Superman, care ar putea folosi un Bugatti Chiron pentru a putea păstra vitezele supersonice cu care se deplasează. Asta pentru că noul supercar poate atinge 467 de km/h și are o grilă suficient de mare pentru a găzdui logo-ul supereroului. Blocurile optice cu LED au primit culoarea roșie, ca o referire la ochii lui Superman, din care țâșnesc lasere roșii.

Aquaman și Toyota Mirai

Chiar dacă nu este atât de popular în România, Aquaman este și el un supererou îndrăgit dincolo de Ocean. Prin urmare, nu putea rămâne pieton. Lui i-a fost atribuită poate cea mai cuminte mașină din acest top. Este vorba despre Toyota Mirai, primul model de serie alimentat doar cu hidrogen. El emite doar apă, de aici și asocierea cu Aquaman. În plus, faptul că este complet silențios, îl va ajuta pe erou să se strecoare neobservat, chiar dacă nuanțele folosite la nivelul caroseriei îl scot în evidență.

Hulk și Mercedes G63 AMG 6x6

Pentru nervosul Hulk nu putea fi aleasă decât o bestie. Iar cea mai potrivită bestie este Mercedes G63 AMG 6x6, un adevărat tanc pe șase roți, care dispune de un motor V8 de 537 de cai putere. Cu asemenea resurse, G63 AMG 4x4 poate ajunge la 100 de km/h în mai puțin de șase secunde. Pentru a fi atribuit eroului, mașina a primit o culoare de caroserie verde, condimentată cu pasaje ale roților de culoare mov. Jantele sunt încălțate cu anvelope de teren accidentat, pentru a-l ajuta pe Hulk să ajungă oriunde.

Deadpool și Ford Mondeo

Deadpool, cel mai recent personaj din lumea eroilor creionați dincolo de Ocean, are o mașină banală.

Este vorba despre Ford Fusion, omologul american al europeanului Ford Mondeo. Să sperăm că e vorba măcar de motorul pe benzină de 240 de cai putere. Finisajul caroseriei este și el în culorile uniformei Deadpool.

Wolverine și Audi R8

Audi R8 a fost ales pentru a-i servi lui Wolverine. Eroul principal al seriei X-Men s-a ales cu a doua generație a supercarului din ingolstadt, echipat cu fante de aer sub forma unor gheare și chiar cu un petec de blană în dreptul prizei laterale. Pentru a îmbunătăți stabilitatea la viteze mari, R8 a primit un eleron de dimensiuni generoase.

Spiderman și Ferrari 488 Spider

Pentru Spiderman a fost aleasă o mașină care să-i poarte numele. Măcar pe jumătate. Este vorba despre Ferrari 488 Spider, vopsit în roșu și albastru, cu o pânză de paianjen desenată pe caroserie. Nu lipsesc jantele de culoare neagră.

Iron Man și Chevrolet Corvette ZL1

Lista mașinilor create pentru supereroi se încheie cu un Chevrolet Corvette ZL1. Surprinzător, el îi este atribuit lui Tony Stark, omul din costumul Iron Man. Am zis ”surprinzător” pentru că în ultimul fim Iron Man a condus un Honda NSX, supercarul creat de japonezi după mai bine de 10 ani de muncă asiduă. Noua mașină vopsită în culorile lui IronMan a dat motorul V8 de 6.2 litri pe un arc reactor.

via carwow

Comentarii (2)

  • Frumoasa grila la Bugatti.
    4 2
  • Pai daca esti Superman si zvori cu o asa viteza, la ce-ti mai trebuie masina care merge de 100 de ori mai lent ca tine???? :)))))))) FAIL!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru