Supriză în Japonia: CEO-ul Nissan, considerat artizanul arestării lui Ghosn, anunță că va demisiona "în următoarele luni"

de Daniel Popescu
Luni, 28.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hiroto Saikawa a anunțat că va demisiona din funcția de CEO al Nissan în următoarele luni. Japonezul este considerat principalul artizan al arestării lui Carlos Ghosn.

Hiroto Saikawa, actualul CEO al celor de la Nissan, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că își propune să reformeze modul în care este condus constructorul japonez, iar ulterior își va prezenta demisia din funcție.

Japonezul susține că va părăsi compania "în următoarele luni" și că este pregătit "să predea ștafeta" succesorului său, care nu a fost încă nominalizat.

Anunțul lui Saikawa constituie o surpriză în contextul în care presa internațională speculează de mai mult timp că japonezul a jucat un rol esențial în furnizarea de date financiare care au condus în cele din urmă la arestarea lui Carlos Ghosn.

Analiștii consideră că o astfel de mutare din partea lui Saikawa va ajuta Alianța Renault-Nissan să aibă parte de un nou început. "Nu este o idee rea că echipa veche pleacă și vin oameni noi. Ar putea fi un nou început, nu finalul Alianței", spune Pierre Quemener, analist la banca MainFirst.

Șefii Renault și Nissan se vor reuni în această săptămână la Amsterdam pentru a discuta despre viitorul Alianței.

Renault va fi reprezentată în premieră de noul presedinte Jean-Dominique Senard, care este susținut direct de autoritățile franceze, cel mai mare acționar al constructorului. De altfel, se vehiculează că Sinard va reprezenta mai bine interesele statului francez în cadrul Alianței decât Ghosn, care nu a fost întotdeauna de acord cu deciziile politice de la Paris.

Via Bloomberg

Comentarii (2)

  • Sunt un pic confuz.

    In acest articol, spuneti ca Jean-Dominique Senard este noul CEO Renault. Totusi, o alta stire, tot automarket, (http://www.automarket.ro/stiri/ghosn-a-demisionat-de-la-renault-adjunctul-sau-si-fostul-ceo-michelin-au-89383.html) anunta ca Thierry Bollore este noul CEO.

    Cum e pana la urma?
    0 0
  • este gresit in articol, in fapt lucrurile stau asa:

    Bollore - CEO/director general
    Senard - chairman/presedintele consiliului de administratie

    probabil ca se va corecta ina rticol, dar nu cred ca are o f mare relevanta. Ideea e ca Bollore "este capo di tutti capi" si il inlocuieste pe Ghosn. Momentan
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru