Surpriză din Rusia: Renault pregătește un frate "mai rafinat" pentru Duster

de Mircea Meşter
Miercuri, 07.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va experimenta pe piața din Rusia și în estul Asiei cu un SUV de dimensiunile lui Duster care se va diferenția prin faptul că este "mai rafinat", conform oficialilor mărcii franceze. SUV-ul ar putea veni sub sigla Dacia și în Uniunea Europeană, dar nu mai devreme de 2020.

Familia Duster va fi mărită în cursul acestui an cu un nou SUV. Deși se vorbește de mult timp despre un eventual SUV de dimensiuni superioare, strategia Renault este una complet diferită.

Concret, în vara acestui an vom vedea la Salonul Auto de la Moscova un frate al lui Duster: un SUV nou, construit pe actuala platformă a modelului produs la Mioveni, dar cu design diferit. Acesta va purta sigla Renault (marca Dacia nu se comercializează în Rusia) și nu va crește în dimensiuni față de Duster, dar va fi mai scump și va fi "mai rafinat", urmând să le ofere clienților un nivel superior de confort. Noul SUV va ajunge în showroom-urile din Rusia în cursul anului 2019.

Și mai interesant este însă faptul că noul SUV va fi prezentat în 2019-2020 și în China și Coreea de Sud, însă acolo va fi construit pe noua platformă CMF-B, pe care vor fi construite viitoarele generații Logan și Sandero. Altfel spus, Renault va vinde în Rusia și în Asia de Est două SUV-uri de dimensiunea lui Duster care la exterior vor arăta identic, dar care sub caroserie vor fi construite pe platforme complet diferite: cel rusesc pe platforma actuală Dacia, cel asiatic pe viitoarea platformă Dacia.

"În China, acest vehicul nu va fi unul low-cost.

Chiar dacă la exterior nu vor exista diferențe vizibile, modelele asiatice vor primi o platformă nouă și elaborată, cea a viitoarei generații Clio", spune Bruno Ancelin, directorul programului de produse din cadrul Renault, într-un interviu acordat publicației franceze Challenges.

Noul SUV în Europa sub sigla Dacia? "Poate, dar doar după 2020"

Vine "fratele" lui Duster și în Europa sub marca Dacia? Renault analizează încă această posibilitate, pentru că lansarea unui astfel de SUV poziționat superior față de Duster ar putea atenta la cota de piață a lui Kadjar. Și totuși "în cazul unei primiri pozitive, există posibilitatea aducerii noului SUV și în Europa, dar nu înainte de 2020", spune același Bruno Ancelin.

via Challenges

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru