SUV-ul Bentley va avea o viteză maximă de 320 km/h

de Sebastian Toma
Luni, 24.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul SUV de la Bentley, programat pentru lansare în 2016, are în faţă un obiectiv aproape incredibil. Inginerii şi designerii care lucrează la proiect au drept obiectiv un model care să poată să atingă viteza de 320 km/h.

Esential 200 de mile pe oră este viteza ţintită de inginerii Bentley în unităţi de măsură imperiale, echivalentul a 320 km/h.
Bentley pregăteşte un SUV care să fie capabil să atingă viteza de 320 km/h. Vestea vine de la englezii de la Autocar, care au primit informaţii suplimentare despre model din partea reprezentanţilor mărcii din Crewe. Astfel, SUV-ul prefigurat de conceptul EXP 9F este optimizat din toate punctele de vedere pentru a fi capabil să atingă o viteză maximă de 320 km/h, adică 200 de mile pe oră, fără ca spiritul practic şi capacităţile off-road să fie ştirbite. Producătorul britanic va merge atât de departe cu ambiţiile sale încât va opta şi pentru o planşă de podea optimizată aerodinamic, alături de modificări la plafon pentru a înclina parbrizul cât mai mult posibil.

SUV-ul Bentley ar putea fi produs în Bratislava

Motorizarea W12 de 6.0 litri din gama Bentley este aşteptată să fie găsită şi sub capota SUV-ului.

Viitorul SUV de la Bentley va necesita anvelope dezvoltate special, care să asigure capacităţi off-road potrivite pentru destinaţia modelului, alături de capacitatea de a rula cu viteze ridicate pentru vreme îndelungată.

Modificările aerodinamice aplicate podelei SUV-ului de la Bentley o să fie o premieră în industrie pentru această categorie de automobile. În mod normal, pentru un SUV, producătorii operează îmbunătăţiri care să asigure protecţie la posibilele şocuri provocate de pietre şi pentru a rezista la pericolul ridicat de coroziune adus de condiţiile de exploatare la care sunt supuse modelele off-road.

Şeful Bentley: ”Fiecare model din gamă va fi oferit şi în versiune hibridă”

Lansarea SUV-ului Bentley va avea loc în 2015, versiunea hibridă urmând să fie disponibilă un an mai târziu. Potrivit surselor din cadrul mărcii britanice, dezvoltarea modelului de serie a ajuns într-un stadiu avansat, design-ul acestuia fiind complet diferit de cel prezentat de conceptul EXP 9F, care nu a fost primit bine nici de clienţii ţintă, nici de publicul de la Salonul Auto de la Geneva. Noua versiune a primit peste 2.000 de pre-comenzi, spun reprezentanţii Bentley, fără ca vreunul din cei 2.000 de clienţi să ştie cum o să arate şi cât o să coste modelul de serie.

Via Autocar

Comentarii (10)

  • Dacia Plant
    O sa fie senzatie daca ating acest obiectiv, iar pretul va fi unul pe masura.
    Ma indoiesc ca unitatea W12 va putea propulsa aerodinamica de ,,caramida slefuita" (SUV = Aerodinamica de Caramida, SUV modificat cat mai mult aerodinamic = Aerodinamica de Caramida Slefuita) , eu am inventat acesti termeni.
    Deci mai mult ca sigur vor exista 1-2turbine pe motorizarea acestui SUV. Si de ce nu si un Diesel V8. Nu cred ca o sa bage 3.0TDI pe Bentley.
    15 3
  • @Dacia Plant: pai daca nu pun 3.0TDI pe el atunci nu o sa il cumpere nimeni second pentru Romania, astia nu sunt normali la cap, pierd asa un public tinta ...
    18 6
  • Cred ca nici pilotii de curse nu s-ar incumeta sa mearga cu 320 km/h cu un SUV.
    Sau planuiesc cumva sa foloseasca vreun pilot automat dezvoltat de Google & Co. ?
    6 4
  • Dacia Plant
    @Cyrus: Merg romanii cu loganu cu 200 pe bord si crezi ca n-ar mai baga 120 in plus la un ,,amarat" de Bentley cu o stabilitate cu mult peste ?
    17 2
  • Pai la cat e de urat trebuia sa atinga o viteza suficient de mare incat sa nu il vezi cand trece pe langa tine.
    16 1
  • endless zone
    Desigur cu o emisie de 99g CO2/km.
    6 0
  • din fericire, se pare ca poza voastra nu e actuala ... altfel puteau sa stea cu el
    2 0
  • Numai buna ptr. ,,autostrazile,, noastre imense.
    1 0
  • Poate readuc in atentie 6.0 w12 tdi,ar merge pe masina asta,decat w12 pe benzina,ma gandesc ca poate ar avea un cuplu motor mai mare varianta diesel.
    1 0
  • La viteza asta nici nu-i trebuie tractiune integrala, zboara peste denivelari, trece prin namol ca prin branza...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru