SUV-ul de la Seat ar putea fi construit la fabrica Skoda din Cehia

de Sebastian Toma
Vineri, 13.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
SUV-ul care va fi vândut de marca Seat, anticipat prin conceptul IBX prezentat în 2011, ar putea fi construit la fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia.

SEAT ar putea lansa un SUV în viitorul apropiat, iar fabrica Skoda din Kvasiny, Cehia, ar putea să se ocupe de producţia sa. Vestea vine de la surse din cadrul Volkswagen Group, citate de Automotive News, cu menţiunea că noul SUV va fi bazat pe platforma viitorului Yeti. Avantajul producţiei la uzina Skoda ar fi legat de costurile de producţie la acea fabrică, pe lângă apropierea de un model cu care împarte platforma, element pe care concernul Volkswagen mizează din ce în ce mai des în ultima perioadă. Platforma în sine ar putea fi MQB-ul lansat la începutul anului trecut, soluţia modulară care are rolul de a simplifica situaţia pentru inginerii VAG şi de a creşte profitul la fiecare unitate fabricată.

Din moment ce Yeti a primit recent un facelift, noua generaţie este la mai mulţi ani distanţă, ceea ce înseamnă că şi SUV-ul Seat este şi el la fel de îndepărtat. Potrivit surselor din cadrul Volkswagen Group, modelul încă n-a primit aprobarea pentru producţie, echipa de marketing încercând să afle dacă vor putea să vândă destule SUV-uri încât să merite investiţia, mai ales în contextul în care marca Seat a înregistrat pierderi şi vânzările sale sunt încă sub aşteptările conducerii Grupului Volkswagen. Juergen Stackmann, Preşedintele Seat, spune că SUV-ul ar fi o cărămidă strategică importantă pentru constructorul din Martorell, care ar putea să consolideze ofensiva sa europeană.

Urmareste Automarket
Dar situaţia celor de la Seat nu este atât de gravă, pentru că marca a reuşit să-şi crească cu 10% vânzările pe piaţa din Europa în primele 10 luni ale anului, în timp ce piaţa a scăzut cu 3$% în acelaşi timp în comparaţie cu anul trecut. Potrivit datelor ACEA, Seat a vândut 242.487 unităţi în primele zece luni ale anului, motorul creşterii fiind propulsat de noul Leon şi de citadina Mii, cea din urmă având platformă comună cu Volkswagen Up! şi Skoda Citigo, în timp ce Leon împarte platforma MQB cu Audi A3, Skoda Octavia şi Volkswagen Golf, după cum este aşteptat să facă şi SUV-ul mărcii spaniole.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (6)

  • sunt multi producatori europeni care au facut greseala sa nu scoata suv-uri atunci cand trebuia si abia acum se gandesc, tocmai de aceea sunt pline strazile de suv-uri asiatice. sportage ix30 multe modele toyota nissan honda si altele, pana si chevrolet a umplut strazile cu al lor captiva, dece seat sau fiat sau chiar skoda nu au avut in oferta lor un captiva de ex. nu mai vb de yeti care arata super hidos zici ca e o dubita pt pasageri
    8 4
  • Dumnezeule, este SUPERB :)

    Acum serios
    Din ce in ce mai rau pt. Seat, ramane doar numele, se transforma intr-o Skoda low cost. Mare pacat..
    9 2
  • Seat nu se va ridica nici la nivelul unui Qoros chinezesc.
    7 9
  • Marian
    Eu nu ii mai inteleg pe astia de la VW. De ce ar trebui sa faca un model SEAT intr-o fabrica Skoda? Cand oricum fabrica lor nu e acoperita ca si nivel al productiei si ca atare asambleaza modele Q3 pentru Audi?
    1 1
  • pai sa iasa un audiii A sepre X
    trebuie sa fie foarte atenti la ce monteza ca sa nu fie un seat cu un far de skoda sau stop de audi
    dar parca toate seama asa ca cred ca este facut din resturile de la vag
    2 0
  • @Marian

    costuri de productie (costuri cu forta de munca), nivel calitativ, dotarile fabricii, patriotism local.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru