SUV-urile îngroapă încă un model: BMW Seria 3 Gran Turismo nu o să primească o generație nouă

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Clienții se orientează din ce în ce mai mult către segmentul SUV, iar acest lucru îi determină pe constructori să renunțe la anumite modele de nișă. În acest context, oficialii BMW au anunțat că Seria 3 Gran Turismo nu o să primească o generație nouă.

SUV-urile reușesc perfromanțe din ce în ce mai bune, iar acest lucru îi determină pe constructori să renunțe la anumite modele pentru a putea face față cererii din acest segment. În cazul de față, BMW a anunțat că Seria 3 Gran Turismo nu o să primească o generație nouă.

Oficialii constructorul bavarez argumentează decizia luată și spun că "SUV-urile pun sub presiune anumite segmente. În plus, acestea (SUV-urile) nu oferă dezavantaje în materie de consum, confort sau comportament dinamic".

Cu toate acestea, reprezentanții BMW spun că eliminarea lui Gran Turismo nu o să aibă un impact major în ceea ce privește volumul vânzărilor la nivelul gamei Seria 3/Seria 4. Conform zvonurilor, Seria 3 GT ar urma să iasă din producție în iulie 2020.

Gama de modele din clasa medie a constructorului german va continua să ofere suficiente versiuni: noua generație a sedanului Seria 3 a fost prezentată în urmă cu câteva zile în cadrul Salonului Auto de la Paris, break-ul debutează anul viitor, iar Seria 4 în versiunile Coupe și Cabrio sunt aștepate și ele tot în 2019.

Via | Motoring

Comentarii (7)

  • Nu-i o pierdere. Era destul de nasol GT-ul cu spatele lui cocosat. Oricum noul 3 e o splendoare, care nu ar fi meritat pangarita de un design ca cel al lui GT.
    10 5
  • deci cocosatul din Munchen, greu acceptat printre 'semenii" sai a facut ceva zgomot si si'a gasit in sfarsit frumoasa...cu coasa

    dreptate s-a facut
    9 3
  • Corocsenie Adrian
    Nici mie nu mi-au placut GT-urile. Bine ca nu mai strica atata amar de material destul de calitativ cu ele.
    2 3
  • someone
    deci suv-urile vor omora in viitor toate celelalte caroserii. pe cine vor omora insa cand vor ramane dor ele pe piata? intreb asta pentru ca din ce in ce mai multe caroserii dispar datorita ofensivei suv-urilor
    5 0
  • Meteorologogu
    GT-urile de la BMW nu prea mi-au placut, chestie de gusturi, cred ca mai degraba i-ar fi ajutat un break putin inaltat, ceva gen CrossCountry de la Volvo sau allterrain de la Passat, tot o parere personala :)
    2 2
  • GT ...ar fi fost masina ideala daca avea rame la geamuri. Iarna e un dezastru cu gheata formata pe geamul care culiseaza 1 cm pentru a se deschide usa...
    Plusuri- consum, tinuta de drum, aerodinamica de limuzina
    - garda la sol apropiata de cea a suvurilor, tractiune integrala
    -portbagaj cu acces facil, fara a fi nevoit sa ai break
    Minusuri:
    ...nu e suv...si are spatele cocosat :))

    Va spune un posesor de LC 120, BMW 730 d si Golf 7 1.6 TDI.
    GT-ul combina calitati ale masinilor de mai sus...
    3 1
  • andrei
    Eu cred ca GT-urile au fost o incercare (nereusita) de a aduce practicalitatea unui hatchback (aici ma refer la hayon) pe o berlina.
    De ceva vreme insa, exista Seria 4, respectiv Seria 6 GrandCoupe, care arata bine si sunt in 4 usi. Deci GT-urile nu mai au sens.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru