SUV-urile, lacune de siguranta

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 05.02.2007
Un studiu american arata ca SUV-urile sunt mult mai nesigure decat masinile de clasa medie sau mica, din cauza pericolului rasturnarii.

Odata cu cresterea popularitatii SUV-urilor au inceput sa apara si indoieli in ceea ce priveste siguranta oferita de aceasta clasa de vehicule. S-a vorbit foarte mult de probabilitatea rasturnarii mult mai mare a acestora din cauza centrului de greutate mai inalt decat al altor automobile.

Ultimele statistici arata ca soferii au o probabilitate de deces cu 11% mai mare atunci cand conduc un SUV. Ironia este ca majoritatea celor care cumpara modele SUV aleg aceasta clasa de vehicule pentru ca o considera mai sigura decat masinile obisnuite. In plus soferii de masini de teren nu poarta des centuri de siguranta si au tendinta de a conduce agresiv. SUV -urile nu sunt periculoase numai pentru cei care le conduc ci si pentru ceilalti participanti la trafic, care detin masini mai mici si care in eventualitatea unui impact ar suferi daune mai grave.

Cei mai mari fani ai vehiculelor SUV sunt producatorii de combustibil care beneficiaza de pe urma consumului mare, specific acestui tip de vehicule.

Cel mai mare risc il constituie insa emisia mare de gaze pe care o are un SUV fata de un sedan obisnuit. Orase mari din Europa ca Paris si Londra, se gandesc sa interzica SUV-urile sau sa creeze rute separate pentru acestea.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru