Suzuki a produs 3 milioane de unităţi Swift

de Bogdan Mirică
Joi, 31.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki a anunţat că micul Swift a ajuns deja la trei milioane de unităţi vândute. Recordul de producţie vine la numai doi ani după ce Swift depăşise două milioane de exemplare vândute.

Suzuki sărbătoreşte zilele acestea un nou record de producţie stabilit de primul său model global: micul Swift. Lansat pentru prima dată pe piaţă în 2004, Swift a cucerit publicul graţie manevrabilităţii şi a preţului abordabil.

Treptat a devenit o referinţă în segmentul sub-compact şi a ajuns să totalizeze 3 milioane de exemplare vândute la nivel global. Performanţa vine la numai doi ani de la un alt record de producţie, atingerea unei cifre de două milioane de unităţi asamblate.

Construit la început doar în Japonia, Swift a devenit un adevărat ambasador al brandului, devenind treptat un produs ce ia naştere pe mai multe continente. În prezent, actuala generaţie Swift este produsă în Ungaria, China, India, Indonesia şi Malaezia. Recent, japonezii au inaugurat producţia noului Swift şi în Thailanda. Pentru piaţa din Europa, necesarul de unităţi Swift este asigurat de uzina din Ungaria.

Urmareste Automarket
Actualmente, 13% din vânzările lui Swift sunt absorbite de piaţa din Japonia şi 45% de cea din India.
În ceea ce priveşte Europa, Bătrânul Continent este responsabil pentru 23% din vânzările modelului de clasă mică.

Swift este un adevărat model global, maşina fiind disponibilă în 125 de ţări. Cu o asemenea prezenţă mondială, nu este de mirare că japoneza a câştigat de-a lungul carierei peste 67 de premii în 26 de ţări.

via Suzuki

Comentarii (8)

  • Omasina exceptionala de care putini au habar;toata lumea se invarte intre Clio ,Polo, Fiesta si ce o mai fi! Swift este intre primele 4 la clasa ei, si aici marefer in special la fiabilitate si nu la cat de tare e plasticul de pe bord, de parca romanii se culca pe el nu doar il privesc.Si mai au si 4x4 ,pt. pretentiosi plus un , ,sport,, de 1.6
    15 5
  • Nu-i rau deloc. N-o sta atat de grozav la oferta de spatiu, dar la robustete si placerea de a conduce e foarte sus, iar Suzuki a reusit sa ofere acest ambalaj la un cost extrem de redus comparativ cu concurenta. Nu degeaba ii vroiau cei de la VW platforma pt viitorul Polo.
    11 5
  • Swiftul sta mai bine la spatiu decat concurenta.
    Daca esti genul de sofer care conduce ca un om normal in spate este chiar dubios de mult loc.

    Plasticele sunt in norma clasei iar eu cel putin nu am avut probleme mecanice (ma rog eu am Splash).

    Cutia automata da clasa la mai toate capitolele mai putin consum unde ma omoara.

    Eu unul sunt foarte multumit. O marca cu masini corecte. Daca mai prinzi si o reducere chiar ca merita. Si culmea nici la servici nu ma fura mai mult decat e rezon.
    13 4
  • Este o marca exceptionala. Masini de maxim bun simt. Fiabile, fara costuri exagerate, cu foarte mult respect pentru clienti. Vagarilor care au dat minusuri pentru comentariile de mai sus le spun ca service-uile Suzuky s-au transformat deja in unitati multimarca datorita fiabilitatii acestor masini. Admir aceasta marca in ciuda faptului ca nu sunt posesor al unei masini produse de ei,
    14 3
  • aliosha
    cea mai buna masina din clasa subcompacta
    2 4
  • Un milion de exemplare vandute in numai 2 ani inseamna ceva. Swift este comercializat pe multe piete si totusi, cele 3 milioane de exemplare vandute pana acum, imi aduc aminte de titlul unui articol aparut cu ocazia lansarii din 2004. Titlu care se intreba daca nu cumva Swift o sa fie noul Mini al estului. Acum, intrebarea din titlul respectiv este destul de indreptatita.
    Inseamna ca masinuta a confirmat la destule capitole. Cum ar fi manevrabilitatea si fiabilitatea. Modelul actual este mai mult decat un facelift. Masina a crescut in dimensiuni, are modificari atat la interior cat si la aspectul exterior, au schimbat destule repere, iar motorizarea 1.2 benzina are acum 2 CP in plus, furnizand 94 CP. Distributia acestui motor este pe lant, cu o intretinere corespunzatoare masina poate parcurge fara probleme multi kilometri. Dupa cate stiu, Swift 1.2 in 5 usi era sau poate chiar mai este oferit la un pret promotional de 10770 euro, dispunand printre altele de ESP, airbag-uri frontale, laterale, cortina si airbag genunchi pentru sofer. Nu de mult, masinuta a obtinut un rezultat bun la EuroNCAP, respectiv 5 stele, ceea ce inseamna un progres fata de modelul anterior. Sa mai spun si ca pretul promotional este cu putin mai mare decat cel al unui Sandero 0.9 TCe Laureate?
    Suzuki Swift este o masinuta buna si fiabila, care merita banii. Stiu ca modelul Swift Sport inseamna altceva, insa nu degeaba Fifth Gear a testat acest model, in comparatie cu Mini Cooper. Si s-a descurcat onorabil.
    7 1
  • eu am Swift cumparat second hand: in 4 ani jumatate si 90 000 km nu i-am facut nici o revizie, doar ulei si placute, nici o reparatie si fuge de rupe, bate la curu gol un motor de 1.6 sau un TDI de 110 cp
    7 7
  • Cum ii spune modelului, Suzuki Stift?
    1 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru