Suzuki Baleno se va vinde și în Europa ca o alternativă mai spațioasă a lui Swift

de Bogdan Mirică
Marti, 25.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Suzuki va introduce în această toamnă un nou model, destinat și pieței din Europa. Acesta se va numi Baleno și va fi primul model al constructorului japonez echipat cu un motor turbo de un litru.

Suzuki a înțeles că piața europeană are mult potențial în segmentul compact și subcompact, motiv pentru care intenționează să își lărgească oferta pe Bătrânul Continent. Cel mai nou membru al gamei japonezilor în Europa va fi Baleno, modelul anticipat deja de o imagine teaser la începutul lunii august.

Suzuki plănuiește să facă din Baleno un model global, vândut și pe alte continente, nu doar în Japonia. Prezentat ca o alternativă ceva mai încăpătoare la actualul Swift, cel mai bine vândut model al constructorului în regiunea europeană, noul Baleno va oferi spațiu interior pentru cinci pasageri și va garanta un portbagaj mult mai mare.

Modelul va călca pe urmele vechiului MPV Suzuki Splash și se va dori o alternativă de buget la actualul Swift. Pregătit să se lanseze în prima jumătate a lui 2016, noul Suzuki Baleno va fi și primul model care introduce noul motor turbo de un litru, cu injecție directă. Va fi și prima dovadă clară că Suzuki se aliniază trendului de downsizing.

Urmareste Automarket
Folosind un nume care a făcut carieră pe un hatchbck subcompact vândut între 1995 și 2001, Baleno va încerca să fure din clienții unor modele populare ca Skod Fabia, Hyundai i20 și Kia Rio.
Avantajele sale vor fi ”designul curajos, tehnologiile inovative și spațiul interior”, după cum se arată într-un comunicat oficial.

via automotivenews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Cornel
    Numele parca se potriveste cu proportiile masinii.
    Arata un pic a cetaceu...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru