Suzuki doreşte un partener pentru dezvoltarea versiunii de serie a lui S-Cross

de Sebastian Toma
Luni, 01.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Japonezii de la Suzuki au anunţat că doresc să construiască o versiune de serie a lui S-Cross şi că sunt deschişi la un parteneriat cu un alt producător.

Suzuki doreşte să construiască o versiune de serie a lui S-Cross, concept prezentat la Salonul Auto de la Paris. Japonezii spun că sunt pregătiţi să-l dezvolte singuri, dar sunt deschişi şi la un parteneriat cu un alt producător de atuomobile. Noul model al celor de la Suzuki doreşte să-l înfrunte pe Nissan Qashqai pe piaţa din Europa, iar japonezii au ambiţii mari în materie de vânzări, 80% din cota de vânzări urmând să fie realizată pe această piaţă.

Cei de la Suzuki vor să-l construiască pe S-Cross la fabrica lor din Ungaria, unde este produs actualul SX4. În prezent, japonezii nu au luat nicio decizie privind viitorul lui SX4, model lansat în 2006, pe când italienii de la Fiat vor să producă înlocuitorul lui Sedici într-o fabrică din Italia, alături de modelul echivalent din gama Jeep. Parteneriatul cu Fiat nu se va încheia aici, însă, deoarece Suzuki va cumpăra motoare diesel de 1.6 litri de la italieni.

În ciuda condiţiilor dificile de pe piaţa din Europa, cei de la Suzuki vor să vândă peste 300.000 de unităţi pe an în cât mai scurt timp.

Noul S-Cross ar trebui să acopere golul dintre 234.000 unităţi, vândute în 2011 şi ţinta de 300.000 unităţi, stabilită pentru următorii ani. Valorile cheie ale noului SUV de la Suzuki vor fi emisiile scăzute de CO2 şi spiritul practic. Modelul va fi oferit atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (1)

  • Cred ca un parteneriat cu Dan Diaconescu ar fi benefic si un real succes.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru