Suzuki săbătoreşte 2 milioane de maşini produse la uzina din Ungaria

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.07.2011
Divizia maghiară a celor de la Suzuki a anunţat că a reuşit să producă la uzina sa din Esztergom un total de două milioane de unităţi în 20 de ani de existenţă.

Esential

20 de ani de existenţă împlineşte divizia maghiară Suzuki.

Divizia maghiară a constructorului japonez Suzuki sărbătoreşte producerea a 2 milioane de exemplare la uzina sa din Esztergom. Recordul de producţie este cu atât mai important cu cât anul acesta divizia din Ungaria împlineşte 20 de ani de existenţă.

Suzuki a înfiinţat unitatea sa maghiară în anul 1991, primul model produs în acea perioadă fiind strămoşul actualului Swift, aflat atunci la prima generaţie. De atunci şi până în prezent, fabrica maghiarilor a dat naştere tuturor generaţiilor de Swift, dar şi altor modele, cum sunt Wagon R, Ignis, SX4 şi Splash.

Exemplarul cu numărul două milioane este un Swift de nouă generaţie, care a fost condus de pe linia de producţie de preşedintele Comitetului Olimpic din Ungaria, Zsolt Gyuly. Hisagi Takeuchi, preşedintele executiv Suzuki, a declarat că realizarea este una fără precedent şi un motiv de care angajaţii uzinei se pot simti mândri.

via | autocar

Comentarii (1)

  • BaditzaEx
    din '91 ????!!!
    n-avem si noi aici o marca japoneza sa faca MASINI ,si sa nu ma luati cu Ford ( care de abia face wagonul ala ) si Nici Dacia care e mostenirea vechiului regim comunist, ma refer una gen Mitsubishi sau chiar Hyundai-Kia ,nu mai zic ca-n HUNgariska se fabrica si Haudi :(
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru