Suzuki şi Volkswagen nu se mai luptă pentru numele "GTI"

de Sebastian Toma
Miercuri, 26.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a renunţat la apelul în instanţă referitor la decizia care le permitea celor de la Suzuki să folosească numele "GTi" pentru modelele sale.

Volkswagen şi Suzuki au încheiat o dispută veche de opt ani, vizând numele GTI. Totul a început în 2004, când Volkswagen a contestat o cerere făcută de Suzuki pentru a utiliza numele "Swift GTi" drept marcă înregistrată pentru un derivat al lui Swift. Nemţii considerau că doar ei pot folosi numele GTI şi au susţinut că unii clienţi ar putea fi derutaţi de faptul că un alt constructor foloseşte acest nume. Între timp, Suzuki a câştigat în instanţă dreptul de a folosi numele GTI. Iniţial, nemţii spuneau că vor face apel la această decizie, dar se pare că marca germană a renunţat la orice pretenţie de la Suzuki din acest punct de vedere.

"Orice similitudine vizuală, fonetică sau conceptuală dintre Volkswagen Golf GTI şi Suzuki Swift GTi este negată de numele Swift. Majoritatea clienţilor nu vor presupune că toate vehiculele, piesele şi accesoriile provin de la acelaşi producător doar prin prezenţa celor trei litere (gti), deci nu există probabilitatea confuziei între modele.", au concluzionat cei de la Curtea Generală de Justiţie a Uniunii Europene la începutul anului 2012.

Suzuki şi Volkswagen se luptă în continuare pentru a încheia disputa privind parteneriatul lor eşuat. Cei doi constructori au dorit să formeze un parteneriat, dar totul s-a năruit după ce japonezii au cumpărat diesel-uri de la Fiat, iar nemţii au refuzat să le împartă tehnologia lor în materie de transmisii şi injecţie directă.

Parteneriatul dintre Suzuki şi Volkswagen a marcat doar achiziţia unor acţiuni, cei doi parteneri fiind reticenţi în dezvoltarea comună a vreunui model nou.

Via Automotivenews (înreg.)

Comentarii (7)

  • antonny
    sa nu te pui Suzuki .........
    2 9
  • Faptul ca acest parteneriat a esuat nu poate fi decat de bun augur pentru japonezi. Vor continua sa faca masini asa cum stiu ei, simple, fiabile si la preturi rezonabile fara influenta nefasta a imperiului VAG.
    14 10
  • „niciun model nou nefiind creat” - aceasta dubla negatie suna cel putin ciudat... :)
    5 4
  • BaditzaEx
    imi place cum arata noul Golf GTI si de asemena Subaru BRZ - ambele niste masini f misto, dar la ce taxe si impozite + salarii + pret la benzina +locuri de parcare+...+...+, cred , ca un Suzuki GTi ( motor 1,6 sigur ) este ideal si pe acea nuanta de galben ar fi super , as fi multumit ( mai ales ca dai mai putin de jumatate din pretul unui BRZ sau Golf GTI )
    1 3
  • kumite
    Bade,ai fost intr-un Suzuki Swift nou?Ce poti sa spui de acel plastic care este predominant?Numai plastic de proasta calitate.Eu lucrez si pt.un dealer suzuki.Avem Suzuki noi noute.Le dau jos folia de pe ele,si le iau la verificat.Sunt si masini noi noute,la care trebuie sa le pun aparatul stereo.Trebuie se demontez o parte din bord ca sa montez radioul.De fapt nu demontez.De fapt smulg panourile din plastic,ca sa ajung la 2 surubele care fixeaza suportul radioului..Sa vezi dupa aceea cum zdrangane tot bordul.Alta distractie.Dam tot bordul jos si il umplem cu burete si adeziv de parbriz ca sa nu mai vibreze.Si masina nici macar nu este foarte ieftina.Dar,deh,este japoneza si colcaie de fiabilitate.Exista o vorba romaneasca,care este foarte adevarata."Sunt prea sarac ca sa-mi permit ceva de proasta calitate".
    1 2
  • BaditzaEx
    @kumite, sincer n-am stiut , nu m-am urcat intr-un Swift pana acum, tre sa recunosc my bad, ca m-am exprimat doar prin prisma designului si al motorizari, credeam ca ar fi o afacere buna la un pret de 15-16k euro, credeam ca sunt masini mai bunicele ( chiar la interior ) , m-a cam dezamagit :( dar multumesc pt info/tip
    0 1
  • kumite
    Motorul este mai mult decat ok,dar restul....E destul de mare pretul,iar service-ul nu-i nici el asa de ieftin
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru