Suzuki Swift vine la Tokyo in versiune hibrida

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 01.10.2009
Suzuki va prezenta o versiune plug-in hibrid a lui Swift la Salonul Auto de la Tokyo din aceasta luna. Modelul are un tren de rulare care functioneaza in acelasi mod ca cel al lui Chevrolet Volt.

Japonezii de la Suzuki vor prezenta o versiune plug-in hybrid a lui Swift in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Exponatul este in stadiul de concept si beneficiaza de un tren de rulare care functioneaza intr-un mod similar cu cel al lui Chevrolet Volt. Trenul de rulare hibrid al acestui model imbina un motor otto de 658 centimetri cubi si 54CP cu un motor electric de 74 CP, alimentat de un set de baterii Litiu-Ion. Motorul pe benzina nu va angrena rotile, ci va actiona ca un generator pentru a incarca acumulatorii Litiu-Ion.

Suzuki Swift PHEV este conceput astfel incat sa functioneze in principal pe baza energiei electrice, pentru a putea oferi un nivel de emisii cat mai scazut si pentru a nu consuma prea mult carburant. Oficialii constructorului japonez nu au oferit inca informatii privind consumul estimat de carburant al acestui model. Pe distante scurte, modelul Swift PHEV va putea functiona strict in modul electric, iar motorul pe benzina va intra in functiune doar atunci cand bateria a ajuns la un nivel scazut de energie.

Fiind un hibrid de tip plug-in, modelul Suzuki Swift PHEV poate fi incarcat si de la priza, eliminand necesitatea alimentarii cu carburant in cazul calatoriilor scurte si planificate.

Avand in vedere faptul ca modelul este inca in stadiul de concept, cei de la Suzuki au echipat versiunea PHEV a lui Swift cu un interior avantgardist. Astfel, scaunele au un design elaborat, dar sunt extrem de subtiri, iar bateriile litiu-ion sunt la vedere in interior, una dintre ele fiind amplasate chiar sub consola centrala. Acest lucru lasa posibilitatea amplasarii a doua locuri in spate, unde pot fi gazduiti 2 sau maxim 3 pasageri – facand din Swift primul plug-in hybrid de clasa sub-compacta care ofera patru locuri.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru