TAG Heuer a lansat patru ceasuri noi, dedicate celebrului pilot Ayrton Senna

de Bogdan Mirică
Marti, 19.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren şi celebrul producător elveţian de ceasuri TAG Heuer sărbătoresc anul acesta 30 de ani de colaborare. În cinstea celor trei decenii, TAG Heuer a lansat patru ceasuri speciale, dedicate legendarului pilot de Formula 1, Ayrton Senna

Majoritatea producătorilor elveţieni de ceasuri au căutat să îşi asocieze imaginea cu figuri reprezentative din lumea sporturilor cu motor. TAG Heuer este unul dintre numele celebre implicate în motorsport, mai cu seamă în Formula 1.

Asocierile brandului cu Marele Circ datează de multă vreme şi se leagă de piloţii echipei McLaren. Cea mai recentă aniversare îi este dedicată celebrului campion de Formula 1, Ayrton Senna, şi el pilot pentru McLaren şi ambasador pe atunci al celor de la TAG Heuer.

În cadrul unui eveniment desfăşurat la Barcelona, TAG Heuer a sărbătorit cei 30 de ani de parteneriat cu echipa britanică alături de Bianca Senna, nepoata marelui pilot, şi de Fernando Alonso, pilotul numărul unu McLaren-Honda în acest sezon.

În cadrul evenimentului TAG Heuer a lansat o nouă colecţie Senna, care include patru ceasuri: două versiuni ale cronografului Formula 1 Senna Edition şi alte două versiuni Carrera Calibre 16 Chronograph Senna Edition.

Cele două cesuri Senna Edition din Colecţia Formula 1 Cronograph.

Două ceasuri TAG Heuer Formula 1 Cronograph Senna Edition

Esential 30 de ani de parteneriat sărbătoresc anul acesta TAG Heuer şi echipa de Formula 1 McLaren.
Primele două modele, cele din colecţia Formula 1, au un diametru de 43 de mm şi vin fie cu indicatoare gri cu simboluri roşii, fie cu indicatoare negru opalin, fie verzi şi cu simboluri galbene, ca o referinţă la culori naţionale ale Braziliei, ţara de origine a lui Ayrton Senna.

Acestea nu sunt singurele referiri la clelebrul pilot: există iniţiala sa, litera ”S” gravată pe fundal şi pe carcasă, iar numele său este imprimat pe rama din titaniu.

Imaginea de ansamblu este completată de alte trei cadrane mai mici, ordonate 3-6-9, iar indicatorul pentru dată este poziţionat în jurul orei 4. În spatele carcasei este ascuns un mecanism quartz elveţian, de tipul Ronda 5040D.

Ambele ceasuri folosesc o brăţară metalică, ale cărei zale sunt sub forma literei S. Este o restilizare a motivului folosit în anul 1991 pentru un cronograf creat atunci de TAG Heuer pentru Ayrton Senna.

Ceasul creat în anul 1991 de TAG Heuer pentru Ayrton Senna.

Două ediţii speciale TAG Heuer Carrera Calibre 16 Chronograph Senna Edition

Urmareste Automarket
În colecţia Carrera există alte două noutăţi Ayrton Senna.
Ambele folosesc o mişcare Calibre 16 specifică TAG şi ambele utilizează aceeaşi literă ”S” gravată pe fundal şi pe carcasă, cu numele său imprimat pe rama tahimetrului. Unul este disponibil cu o curea din cauciuc, imprimată cu aceeaşi literă S stilizată, iar al doilea beneficiază de aceeaşi brăţară din oţel. 

via salonqp

Comentarii (3)

  • Sandu al-III-lea
    Mare pilot,mare talent...se spune ca era singurul pilot pe care-l vedeai in amandoua oglinzile retrovizoare in acelasi timp incercand sa te depaseasca cand pe stanga,cand pe dreapta.Talent innascut.Cred ca doar Michael Schumacher putea sa-i faca fata acestui super pilot de Formula 1.Daca regulile de siguranta erau in 1994 ca in 2015 nu se intampla acea tragedie.
    2 1
  • Scorpionul.negru
    Frumoase. Si eu am un Tag Heuer profesional 200m si sunt foarte multumit de el. Am mai avut si un Sel la fel si el.... O marca buna ce sa mai. Bvo TAG !
    1 0
  • Cum e ma sa il ai pe Alonso pilot si sa te tot gandesti la Senna?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru