Airbag

Marti, 16 Mai 2023 | Siguranta

General Motors recheamă aproape un milion de SUV-uri în Statele Unite din cauza airbag-urilor defecte

Gigantul american General Motors a fost nevoit să inițieze o campanie de rechemare pentru mai multe SUV-uri vândute în Statele Unite. Problema constă într-o defecțiune a unor componente ale airbag-urilor, iar campania vizează aproape un milion de exemplare.
Miercuri, 03 Mai 2023 | Siguranta

Recall masiv la Audi și BMW: peste două milioane de mașini, rechemate din cauza airbag-urilor defecte

Audi și BMW au inițiat campanii de rechemare pentru mai multe modele din trecut echipate cu airbag-urile Takata. Cele două campanii vizează peste două milioane de mașini care ar putea avea airbag-uri defecte.
Marti, 30 Noiembrie 2021 | Siguranta

Ce beneficii de siguranță aduce un scaun pentru copii, dotat cu airbag?

Mai multe companii încep să lanseze pe piață scaune pentru copii dotate cu airbag-uri. Acestea oferă un nivel de siguranță sporit pentru copii, în caz de accident. Prețurile unui astfel de scaun sunt de circa 700 euro.
Miercuri, 18 Septembrie 2019 | Tehnologie

Hyundai a dezvoltat un nou airbag pentru spațiul dintre șofer și pasagerul din dreapta: airbag-ul va fi disponibil pe viitoarele modele din grup

Hyundai a dezvoltat un nou airbag pentru spațiul dintre șofer și pasagerul din dreapta. Asiaticii spun că protecția suplimentară va reduce cu 80% leziunile suferite de șofer și pasager în urma unui accident. Noul airbag va fi disponibil pe viitoarele modele din grup.
Miercuri, 24 Iulie 2019 | Siguranta

Airbag-urile externe pentru coliziuni laterale vor fi capabile să anticipeze accidentele: lansarea pe piață ar putea avea loc în 2023

Producătorii auto vor putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale care vor fi capabile să anticipeze accidentele, iar lansarea pe piață a acestora este programată pentru 2023.
Miercuri, 23 Ianuarie 2019 | Siguranta

Hyundai pregătește o nouă soluție pentru siguranță: asiaticii dezvoltă un airbag pentru coliziuni secundare

Hyundai a anunțat că dezvoltă un airbag capabil să se activeze în urma unei coliziuni secundare, în cazul în care acesta nu se deschide după o primă coliziune mai puțin periculoasă.
Miercuri, 05 Decembrie 2018 | Siguranta

Producătorii ar putea introduce airbag-uri externe pentru coliziuni laterale cu alte mașini: gravitatea accidentelor, redusă cu 40%

Producătorii auto ar putea introduce în viitor airbag-uri externe care să se activeze în cazul unor coliziuni laterale cu alte mașini pentru a reduce gravitatea accidentelor cu până la 40%.
Luni, 16 Aprilie 2018 | Industrie

Toyota România a chemat în service peste 1.600 de mașini: probleme la modelele echipate cu airbag Takata

Toyota a anunțat că, în luna martie a acestui an, au fost chemate în service 1.639 de autovehicule din România, din cauza problemelor la unitățile echipate cu airbag-urile Takata.
Marti, 24 Octombrie 2017 | Siguranta

Hyundai a inventat airbag-ul panoramic pentru plafon: noul sistem protejează pasagerii în cazul răsturnării mașinii

Hyundai a dezvoltat un airbag panoramic care acoperă întreaga suprafață a plafonului în cazul răsturnării mașinii, pentru a limita accidentările suferite de pasageri.
Joi, 20 Iulie 2017 | Siguranta

Probleme fără sfârșit pentru Takata: 2.7 milioane de mașini trebuie rechemate din nou în service, deși acestea fuseseră deja reparate

Furnizorul japonez de componente și sisteme de siguranță Takata este urmărit de problema airbag-urilor defecte chiar și după faliment. Aproape 3 milioane de airbag-uri trebuie reparate din nou, deși fuseseră deja rechemate în service.
Joi, 04 Mai 2017 | Siguranta

Porsche inventează un airbag nou pentru modelele sale decapotabile: se montează pe stâlpul față și ține locul airbagului cortină

Porsche a înregistrat patentul unui airbag menit să salveze viața celor care aleg o mașină decapotabilă în defavoarea unui coupe. Airbagul ar urma să fie montat pe stâlpii față.
Miercuri, 04 Mai 2016 | Siguranta

Cel mai mare recall din istorie se dublează și ajunge la 65 de milioane de mașini rechemate în service în SUA din cauza airbag-urilor defectuoase

Povestea airbag-urilor Takata continuă în SUA. Cele 30 de milioane de mașini rechemate în service din cauză că airbag-urile pot exploda cu fragmente metalice se transformă în 65 de milioane după ce autoritățile americane au extins procedura de recall.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 08 Aprilie 2016 | Siguranta

Airbagurile Takata au mai făcut o victimă: o șoferiță de 17 ani din SUA a decedat într-un accident ușor

Deznodământ tragic pentru o șoferiță de numai 17 ani din texas. Aceasta a decedat în urma unui accident ușor, pentru că airbagul mașinii s-a deschis incorect. Mașina fusese rechemată în service pentru înlocuirea airbagului.
Marti, 29 Decembrie 2015 | Intern

Se umflă prea mult: 3.000 de maşini Honda, rechemate în service în România pentru probleme la airbaguri

Honda a anunţat că recheamă în service peste 3.000 de maşini care au probleme cu airbagurile. Sunt vizate modele CR-V, Accord, Jazz, Civic şi Insight fabricate în perioada 2003-2012.
Vineri, 21 August 2015 | Industrie

Toyota ar putea cumpăra airbag-uri de înlocuire și de la rivalii companiei Takata

Recall-ul în service generat de japonezii de la Takata i-ar putea obliga pe conaționalii lor de la Toyota să apeleze și la alți furnizori pentru a înlocui airbag-urile care au capsele de umflare defecte.
Joi, 13 August 2015 | Tehnologie

Ford inovează: airbag de genunchi din material plastic localizat în capacul torpedoului

Noul Ford Mustang vine cu o soluţie interesantă la problema airbag-ului de genunchi pentru pasagerul din dreapta: montarea acestuia în capacul torpedoului, care primeşte astfel o nouă funcţie.
Luni, 17 Noiembrie 2014 | Feature

Analiză: Dezastrul Takata. Căderea celui mai important producător japonez de centuri şi airbag-uri

Takata este nume care a reuşit să îşi atragă în ultimele luni foarte multă publicitate negativă în lumea auto. Producătorul japonez de airbaguri şi centuri de siguranţă a fost implicat în câteva dintre cele mai mari recall-uri din industrie. Cine este Takata şi de unde au plecat toate problemele sale?
Marti, 21 Octombrie 2014 | Siguranta

Recall masiv în SUA: 4.7 milioane de maşini afectate. Rechemarea în service s-ar putea extinde la 12 milioane la nivel mondial

Americanii s-au obişnuit să fie chemaţi la service pentru verificări şi modificări cu maşinile proprii. Nu mai puţin de 20% dintre maşinile care circulă pe şoselele din SUA au făcut drum întors la service în 2014, iar ultimul recall masiv, anunţat astăzi, confirmă această statistică.
Joi, 19 Iunie 2014 | Reportaj

Mercedes-Benz Star Experience: degustare de soi nobil

Importatorul Mercedes-Benz în România a derulat în weekendul trecut un eveniment numit Star Experience, în care poţi să încerci noile tehnologii şi modele al mărcii. Am participat şi noi, iar rezultatul a fost o întâlnire de neuitat cu portofoliul AMG în formaţie aproape completă.
Miercuri, 30 Aprilie 2014 | Intern

Furnizorul de componente auto TRW a inaugurat o fabrică de airbag-uri la Roman

TRW Automotive a inaugurat în zona industrială Roman cea de-a şasea fabrică pe care o deţine în România, anunţă 0-100.ro. Fabrica va coase sacii de airbag-uri, care vor fi trimişi la diverşi producători de automobile din toată lumea.

Tag-uri similare

Toyota, Honda, accident, tehnologie, siguranta, EuroNCAP, iQ, airbag, inovatie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru