ASF

Sambata, 25 Martie 2023 | Economic

Brokerii de asigurări se opun plafonării prețurilor RCA

Ieșirea iminentă de pe piața asigurărilor RCA a celor de la Euroins cauzează încă o criză puternică în segment, una dintre soluțiile propuse de ASF fiind plafonarea prețurilor pentru o perioadă. Brokerii de asigurări se opun.
Sambata, 28 Mai 2022 | Industrie

Constatarea amiabilă va putea fi completată electronic

Autoritatea de Supraveghere Financiară a propus modificări legislative cu privire la asigurările RCA, inclusiv eliminarea nevoii de a completa faimoasa constatare amiabilă în format fizic.
Luni, 21 Februarie 2022 | Intern

Noile tarife de referință pentru asigurările RCA: primele cresc pentru toate categoriile de șoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurările RCA. Prețurile urmează să fie plafonate, pe o perioadă de 6 luni, dar la nivelul noilor tarife de referință (mai mare).
Miercuri, 08 Septembrie 2021 | Intern

Liderul pieței RCA din România, aproape de faliment

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar putea decide săptămâna aceasta retragerea autorizaţiei de funcţionare a companiei City Insurance, liderul pieţei RCA din România. Compania care deţine peste 3 milioane de poliţe a avut termen până luni, 6 septembrie, pentru o capitalizare de 150 de milioane de euro.
Vineri, 26 Martie 2021 | Intern

ASF vrea tarife de referință pentru reparațiile auto

Tarifele de referinţă la ora de manoperă pentru reparaţiile auto se vor publica şi vor fi calculate anual, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu, menţionând că aceste tarife de referinţă nu vor fi impuse.
Vineri, 27 Noiembrie 2020 | Intern

Proiect: șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor

Șoferii care produc accidente cu vătămări corporale sau decese vor plăti cu 40% mai mult pentru asigurarea RCA în anul următor, potrivit unui proiect. În prezent, în astfel de situații, creșterea este de 20%.
Vineri, 25 Octombrie 2019 | Intern

ASF admite că șoferii aleg asigurările RCA în funcție de preț: "Prețul este factor determinant pentru peste jumătate dintre șoferi"

Reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) admit că peste jumătate dintre șoferi aleg polița de asigurare RCA în funcție de preț, deși au la dispoziție opțiunea de decontare directă pentru a stabili compania care ar plăti despăgubirile.
Miercuri, 22 Mai 2019 | Intern

ASF susține că numărul polițelor RCA a crescut ușor în primul trimestru: “Nu se constată creşteri ale preţurilor ce ar putea crea îngrijorări”

Numărul polițelor RCA a crescut cu 5% în primul trimestru din 2019, la 5.78 milioane, a declarat vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cristian Roşu. În această perioadă, ASF nu a remarcat creșteri ale prețurilor RCA “care să creeze îngrijorări”.
Marti, 28 August 2018 | Intern

Serviciul RAR pentru verificarea daunelor mașinilor second-hand apare în cel mult două luni: prețul unei interogări, între 3 și 5 euro

Registrul Auto Român pregătește un serviciu cu ajutorul căruia cei interesați de un vehicul second-hand înmatriculat în România pot afla informații despre numărul de kilometri, eventualele probleme tehnice sau daune.
Luni, 29 Ianuarie 2018 | Intern

Măsuri pe piața mașinilor second-hand: clienții vor putea să ceară informații prin SMS despre numărul de kilometri, eventualele probleme tehnice sau daunele vehiculelor pe care doresc să le cumpere

Autoritățile vor să introducă un serviciu prin care, cu ajutorul unui SMS, cumpărătorii vor putea să afle date despre istoricul de kilometri ai unui autovehicul, eventuale probleme tehnice sau daunele mașinilor second-hand pe care doresc să le cumpere.
Joi, 25 Ianuarie 2018 | Intern

Schimbări pe piața RCA: ASF ar pregăti scumpiri ale polițelor pentru șoferii “periculoși”, iar cei prudenți vor beneficia de reduceri mari

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) se pregătește să facă o serie de schimbări importante pe piața RCA. Șoferii “periculoși” ar urma să plătească polițe mai scumpe, iar cei prudenți s-ar putea bucura de reduceri mari ale tarifelor.
Marti, 23 Ianuarie 2018 | Intern

Aplicație de la ASF: șoferii pot să verifice online clasa bonus-malus pentru mașinile asigurate prin RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat o aplicație online prin care asigurații pot să obțină informaţii despre încadrarea în clasa bonus-malus (B/M) a autovehiculului asigurat prin RCA.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 03 Decembrie 2015 | Intern

RCA-ul, cu 50% mai scump din cauza nerespectării sistemului bonus/malus. Cine "umflă" preţurile, asiguratorii sau brokerii?

O cercetare de piaţă a evidenţiat faptul că românii plătesc cu până la 50% mai mult pe asigurările de tip RCA din cauza nerespectării sistemului bonus/malus, însă autorităţile nu-şi dau încă seama dacă preţurile sunt "umflate" de asiguratori sau brokeri.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Intern

Eşti nemulţumit de compania de asigurări? Vei putea rezolva litigiul gratuit fără să o dai în judecată

Românii vor avea posibilitatea de a apela gratuit la serviciile unei entităţi de soluţionare a litigiilor înainte de a se adresa justiţiei. Serviciul va fi disponibil inclusiv pentru clienţii cu asigurări RCA şi CASCO la companiile de asigurări.
Miercuri, 28 Octombrie 2015 | Intern

Cazul Astra: Încă 8 luni de chin pentru păgubiţi până când îşi vor recupera banii

Păgubiţii Astra îşi vor recupera banii pe daune peste cel puţin 8 luni, întrucât aceasta este perioada minimă de timp în care va fi declarat definitiv falimentul companiei de asigurări, potrivit avocatului Gheorghe Piperea.
Marti, 27 Octombrie 2015 | Intern

Falimentul Astra: statul evită noi cazuri prin preluarea conducerii asiguratorilor cu probleme

Falimentul Astra Asigurări a determinat statul să schimbe legea pentru a permite Autorităţii de Supraveghere Financiară să preia conducerea asiguratorilor cu probleme.
Miercuri, 26 August 2015 | Intern

Astra Asigurări va intra în faliment și a rămas fără autorizația de funcționare

ASF a solicitat intrarea în faliment a Astra Asigurări, o societate cu 1.8 milioane de clienți și cu 2.5 milioane de polițe. Până la finalizarea procedurii de faliment, asigurații își pot recupera o cotă parte din valoarea poliței.
Joi, 26 Februarie 2015 | Intern

ASF: Cinci asiguratori au redus tarifele RCA pentru şoferii cu vârsta de până la 25 de ani

Cinci companii autorizate să vândă poliţe RCA au anunţat că vor reduce tarifele pentru şoferii tineri. Modificările de preţuri vor intra în vigoare începând de luna viitoare.
Joi, 15 Ianuarie 2015 | Intern

ASF le va permite asiguratorilor să schimbe tarifele RCA de două ori pe an

Autoritatea de Supraveghere Financiară a revenit asupra unei decizii din 2014 şi le va permite asiguratorilor să modifice de două ori într-un an tarifele de primă ale poliţelor RCA.
Miercuri, 26 Noiembrie 2014 | Intern

Asociaţia service-urilor independente va protesta pentru stoparea creşterii tarifelor RCA

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente a anunţat un miting de protest în 2 decembrie împotriva comportamentului ASF care va duce la majorarea semnificativă a tarifelor RCA în 2015.

Tag-uri similare

Audi, Geneva, A8, istorie, ASF, Audi Space Frame
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru