Autostrazi

Marti, 13 Iunie 2023 | General

STUDIU: Peste două treimi dintre șoferii din Germania vor limite de viteză pe toate autostrăzile

Potrivit unui studiu realizat recent, peste două treimi dintre șoferii germani sunt în favoarea impunerii unei limite de viteză pe întreaga rețea de autostrăzi din această țară. Este posibil ca în viitorul apropiat, celebrele segmente Autobahn fără limite de viteză să dispară.
Miercuri, 22 Februarie 2023 | Intern

Autostrăzile A1, A2 și A3 vor fi lărgite la 3 benzi pe sens

Potrivit secretarului de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, autostrada A1 București - Pitești și două tronsoane din autostrăzile A2 și A3 vor fi lărgite la 3 benzi pe sens. Documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a fost trimisă spre validare.
Vineri, 04 Iunie 2021 | Intern

Ministerul Transporturilor: “Autostrada A13 Brașov – Bacău va fi lansată la licitație pentru construcție în 2023”

Autostrada Brașov - Bacău (A13) va fi lansată la licitație pentru execuția lucrărilor în al doilea trimestru din 2023, potrivit ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă. Astfel, după Sibiu - Pitești, aceasta va fi a doua autostradă peste Carpați scoasă la licitație pentru construcție.
Joi, 03 Iunie 2021 | Intern

Guvernul vrea să construiască peste 400 de kilometri de autostradă până în 2026

Guvernul își propune să construiască 434 de kilometri de autostradă cu finanţare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), termenul limită pentru finalizarea lucrărilor fiind august 2026.
Joi, 27 Mai 2021 | Intern

Premierul Cîțu: “Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena”

Premierul Florin Cîţu a declarat că trebuie făcute investiţii în infrastructură pentru a repara probleme vechi de 30 de ani, lucru care va fi corectat prin Planul Național de Redresare și Reziliență și alte programe.
Joi, 20 Mai 2021 | Intern

CNAIR anunță că vom avea 3 noduri rutiere noi pe autostrăzile A1, A2, A3

Compania Search Corporation va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru construcţia a 3 noduri rutiere pe Autostrăzile A1, A2, A3, într-un contract în valoare de 1,37 milioane de lei, fără TVA, finanţat din fonduri europene nerambursabile, potrivit unui anunț făcut de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Vineri, 23 Aprilie 2021 | Intern

România a inaugurat doar 54 de kilometri de autostradă în 2020

În cursul lui 2020, România a inaugurat doar 54 de kilometri de autostradă, în creștere cu 6% față de 2019, astfel că rețeaua națională a ajuns la 920 de kilometri la sfârșitul anului trecut, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică (INS).
Luni, 25 Ianuarie 2021 | Siguranta

STUDIU: majoritatea românilor care circulă pe contrasens pe autostradă o fac în mod conștient

Cei mai mulți șoferi români care merg pe contrasens pe autostradă o fac în mod conștient. Aceasta este concluzia surprinzătoare a unor anchete realizate de autorități.
Luni, 04 Ianuarie 2021 | Intern

Promisiuni privind autostrada Ploiești-Brașov: lucrările ar putea începe în trei ani

Autostrada Ploiești-Brașov ar putea intra în execuție în trei ani, iar până atunci sunt pregătite alte proiecte pentru fluidizarea traficului pe DN1, potrivit promisiunilor făcute de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Joi, 17 Decembrie 2020 | Intern

România inaugurează lotul Râșnov - Cristian din cadrul autostrăzii A3 București - Brașov: 6 kilometri care încep și se termină în DN73

România inaugurează joi lotul Râșnov - Cristian din cadrul autostrăzii A3 București - Brașov. Noua autostradă are o lungime de numai 6 kilometri și începe și se termină în DN73.
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Intern

Ministrul Transporturilor, după 12 luni de mandat: “Am dat în trafic 46 de kilometri de autostradă, urmează alți 43 km până la sfârșitul anului”

Rețeaua de autostrăzi din România a crescut cu 46 de kilometri în ultimele 12 luni, iar Ministrul Transporturilor susține că alți 43 de kilometri vor fi “dați în trafic” până la sfârșitul anului. În ultimul an, autoritățile au semnat contracte de proiectare şi execuţie pentru 436 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare şi drumuri naţionale.
Luni, 19 Octombrie 2020 | Intern

România ar putea avea încă 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres în 2024: vor fi finalizate inclusiv două loturi din Sibiu - Pitești și noua centură A0 a Bucureștiului

Ministerul Transporturilor susține că România va avea încă 1.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres în 2024. Printre altele, vor fi finalizate două loturi din Sibiu - Pitești și noua centură A0 a Bucureștiului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 19 Octombrie 2020 | Intern

Poliţia Română: “Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi a scăzut cu 43% în această vară”

Numărul accidentelor rutiere produse pe autostrăzi în această vară a scăzut cu 43%, iar cel al persoanelor decedate în astfel de accidente cu 47%, potrivit unui comunicat emis de Poliția Română.
Duminica, 11 Octombrie 2020 | General

Germania renunță la ideea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene

Germania a anunțat că renunță la planurile de a impune o taxă pentru circulația pe autostrăzi în toate stele Uniunii Europene. Propunerea era justificată prin necesitatea de proteja mediul înconjurător.
Luni, 14 Septembrie 2020 | Intern

Un tronson de 18 kilometri din autostrada A3 București - Borș este aproape finalizat: circulația ar putea fi inaugurată în 18 septembrie

Tronsonul de aproape 18 kilometri dintre Iernut și Chețani din cadrul autostrăzii A3 București - Borș ar putea fi inaugurat în 18 septembrie, potrivit unor informații neoficiale.
Vineri, 11 Septembrie 2020 | Intern

Video: Lucrările la primul tronson din autostrada Sibiu - Pitești au ajuns la un grad de realizare de 20%

Tronsonul Sibiu - Boița de aproape 14 kilometri din cadrul autostrăzii Sibiu - Pitești a ajuns la un grad de realizare de 20% în primele cinci luni de la startul lucrărilor.
Joi, 03 Septembrie 2020 | Intern

Proiect nou pentru autostrada A3 Ploiești - Brașov: lucrările ar urma să fie finalizate în 2029

Noul proiect pentru autostrada Ploiești - Brașov prevede un traseu nou în zona stațiunilor Bușteni și Sinaia, iar viteza maximă va fi de 120 km/h. Lucrările ar urma să înceapă în 2024 și să fie finalizate în 2029.
Marti, 18 August 2020 | Intern

Încep lucrările la autostrada de centură București: autostrada A0 ar trebui finalizată în 2024

Lucrările la autostrada de centură București au început marți pe un tronson din partea de sud a orașului. Întreaga autostradă are 102 kilometri și ar trebui inaugurată în 2024.
Joi, 23 Iulie 2020 | General

Germania vrea să propună o taxă pentru circulația pe autostrăzi în toate statele Uniunii Europene

Germania intenționează să propună introducerea unei taxe pentru circulația pe autostrăzi în toate statele din Uniunea Europeană ca măsură de protecție a mediului înconjurător.
Miercuri, 01 Iulie 2020 | Intern

Autoritățile recunosc că autostrada Sibiu - Pitești nu va fi gata în 2030, dar apar noi promisiuni: "Vom lucra la 3.000 de kilometri de autostradă"

Autoritățile au anunțat că autostrada Sibiu - Pitești nu va fi terminată nici până în 2030, însă în același timp anunță că vor începe lucrări la 3.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres.

Tag-uri similare

China, Autostrazi
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru