Baterii

Vineri, 29 Martie | Masini electrice si hibride

Viitoarele modele electrice Mazda vor folosi baterii Panasonic

Mazda și Panasonic au încheiat un acord prin care compania de produse electronice va produce baterii pentru viitoarele modele electrice ale constructorului japonez de automobile.
Vineri, 13 Octombrie 2023 | Industrie

Toyota încheie un parteneriat cu o companie petrolieră pentru dezvoltarea bateriilor solid-state

Toyota a anunțat un parteneriat nou cu firma petrolieră Idemitsu. Cele două companii vor dezvolta împreună baterii de tip solid-state pentru viitoarea generație de modele electrice. Aceste baterii vor putea oferi o autonomie de până la 1000 de kilometri.
Joi, 27 Aprilie 2023 | Masini electrice si hibride

Tesla: bateriile își pierd doar 12% din capacitate după 320.000 de kilometri

Potrivit unui nou raport oficial realizat de Tesla, acumulatorii modelelor sale electrice își pierd doar 12% din capacitatea inițială după 320.000 de kilometri. Practic, Tesla spune că bateriile au o longevitate mai mare decât mașina în sine.
Luni, 20 Martie 2023 | Industrie

Volkswagen vrea să devină unul din cei mai mari producători de baterii pentru mașini electrice

Volkswagen intenționează să devină un producător important de baterii pentru mașinile electrice în viitorul apropiat. Pentru asta, constructorul german a anunțat că va investi în mai multe companii miniere cu ajutorul diviziei PowerCo.
Duminica, 27 Noiembrie 2022 | Industrie

BMW va investi peste 2 miliarde de euro în fabrica vecinilor maghiari, la Debrecen

După ce, inițial, au anunțat o investiție de 1 miliard de euro în noua lor fabrică de la Debrecen, în Ungaria, reprezentanții BMW au decis ridicarea efortului financiar la peste 2 miliarde de euro.
Vineri, 02 Septembrie 2022 | Economic

Toyota: investiții de peste 5 miliarde de euro pentru producția de baterii în Japonia și SUA

Toyota a anunțat că va investi peste 5 miliarde de euro în uzinele sale din Japonia și SUA, pentru producția de acumulatori pentru mașinile electrice. Debutul producției de baterii va începe între 2024 și 2026.
Miercuri, 24 August 2022 | General

Volkswagen și Mercedes-Benz semnează un acord cu Canada pentru accesul la materii prime și resurse pentru baterii

Volkswagen și Mercedes-Benz au semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul din Canada pentru exploatarea materiilor prime pentru baterii. Cele două mărci vor putea extrage materii prime importante, precum nichel, litiu și cobalt pentru producția de baterii electrice.
Vineri, 22 Iulie 2022 | Industrie

Ford: 600.000 de vehicule electrice produse până în 2023, la nivel global, 2 milioane până în 2026

Constructorul american de automobile intenționează să producă 600.000 de vehicule electrice până la finalul anului 2023, la nivel global. Până în 2026, numărul acesta va crește la 2 milioane de unități.
Joi, 27 Ianuarie 2022 | Industrie

Alianța Renault Nissan Mitsubishi anunță 35 de modele pur electrice până în 2030, inclusiv un succesor pentru Micra

Alianța formată din Renault Nissan și Mitsubishi tocmai și-a anunțat planurile pentru următorii 8 ani. Până la finalul acestui deceniu, cele trei companii vor lansa nu mai puțin de 35 de modele cu zero emisii, 90% dintre ele fiind bazate pe 5 arhitecturi comune.
Joi, 30 Decembrie 2021 | Industrie

Northvolt a produs primele sale celule de baterii la uzina din Suedia

Compania suedeză Northvolt, specializată în fabricarea de celule de baterii pentru mașinile cu zero emisii, anunță startul producției la uzina din Suedia. Capacitatea fabricii va ajunge la 60 GWh pe an.
Joi, 29 Iulie 2021 | Tehnologie

Chinezii de la CATL prezintă o nouă baterie sodiu-ion pentru mașinile electrice

Producătorul chinez Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) a dezvăluit o nouă baterie de tip sodiu-ion pentru mașinile electrice și susține că tehnologia va ajunge pe piață din 2023.
Marti, 22 Iunie 2021 | Industrie

Daimler vrea producție proprie de baterii pentru mașinile electrice

Grupul Daimler plănuiește să aibă producție proprie de baterii pentru vehiculele electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 27 Mai 2021 | Industrie

Presa britanică: Nissan vrea să deschidă o uzină de baterii pentru mașini electrice în 2024

Nissan pregătește deschiderea în 2024 a unei uzine de baterii pentru mașini electrice în Sunderland, potrivit informațiilor apărute în presa britanică.
Luni, 15 Martie 2021 | Masini electrice si hibride

Planurile VW prin care mașinile electrice să devină mai atractive: o nouă tehnologie a bateriilor va fi lansată în 2023

Volkswagen a anunțat că, din 2023, va folosi o nouă tehnologie pentru bateriile mașinilor electrice. Costurile de producție și complexitatea vor fi reduse, iar autonomia și performanțele vor crește, susțin oficialii germani.
Joi, 17 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Prețul mediu al bateriilor pentru mașini electrice a scăzut cu 13% în 2020, la 137 USD/kWh

Prețul mediu al bateriilor pentru mașini electrice a fost în acest an de 137 de dolari pe kWh, în scădere cu 13% comparativ cu anul 2019. Potrivit estimărilor, prețul va scădea aproape de pragul de 100 de dolari pe kWh în 2023.
Vineri, 11 Decembrie 2020 | Mediu

Europa pregătește o lege pentru bateriile mașinilor electrice: producătorii trebuie să dezvăluie emisiile de dioxid de carbon și să recicleze litiul

Uniunea Europeană intenționează să oblige producătorii de baterii pentru mașini electrice să dezvăluie emisiile de dioxid de carbon generate în procesul de producție și să recicleze cel puțin 70% din litiul utilizat.
Miercuri, 18 Noiembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Panasonic vrea să producă baterii pentru mașini electrice în Norvegia: principalul client ar urma să fie fabrica Tesla din Germania

Panasonic a anunțat că analizează ideea construcției unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Norvegia. Japonezii spun că principalul lor client ar putea să fie viitoarea uzină Tesla de lângă Berlin.
Duminica, 04 Octombrie 2020 | Modele noi

Surse: Tesla va cumpăra o companie germană specializată în asamblarea bateriilor

Tesla a convenit cumpărarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii, potrivit unor surse apropiate de situație. Nemții se confuntă cu probleme financiare din cauza scăderii comenzilor.
Joi, 24 Septembrie 2020 | Industrie

BMW vrea să mărească producția de baterii pentru mașini electrice în Germania: investiție de peste 100 de milioane de euro la uzina din Leipzig

Grupul BMW anunță o nouă extindere a capacităților de producție din Germania pentru componentele mașinilor electrice. Nemții vor investi peste 100 de milioane de euro până în 2022 pentru ca uzina din Leipzig să producă și baterii de înaltă tensiune utilizate la vehiculele electrificate din grup.
Luni, 14 Septembrie 2020 | Industrie

Chinezii de la Envision vor să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Franța: producția ar putea debuta în 2023

Grupul chinez Envision se gândește la mai multe variante pentru construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Franța, potrivit unor informații neoficiale. Producția ar uma să înceapă în 2023 în urma unor investiții de “sute de milioane de euro”.

Tag-uri similare

Volkswagen, Toyota, Honda, Tesla, China, Concept, Europa, Frankfurt, Mitsubishi, SUA
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru