Benzina

Luni, 12 Decembrie 2022 | Industrie

Audi livrează modele alimentate cu benzină și motorină ecologice

Audi a început să livreze mai multe modele cu motoare convenționale alimentate cu un nou tip de combustibil ecologic, atât pentru motorizările pe benzină, cât și pentru cele diesel. Noul combustibil ecologic, numit R33, promite să reducă emisiile de CO2 cu minim 20%.
Duminica, 31 Iulie 2022 | Economic

Ungaria renunță la plafonarea prețurilor la combustibili pentru firme

Autoritățile din Ungaria au anunțat, în acest weekend, că prețurile plafonate pentru combustibili nu vor mai fi valabile pentru companii, cu două excepții: taximetre și agricultură.
Miercuri, 08 Decembrie 2021 | Intern

Cresc prețurile la benzină și motorină de la 1 ianuarie

Ministerul Finanțelor a publicat noile accize aferente anului 2022. Cum cele la carburanți au parte de o mică creștere, prețurile la pompă vor fi și ele mai mari de la 1 ianuarie.
Luni, 15 Noiembrie 2021 | Mediu

Volkswagen, Renault-Nissan, Toyota și Stellantis nu au semnat încă acordul prin care vor renunța la combustibilii fosili până în 2040

Grupurile Renault-Nissan, Volkswagen, Toyota și Stellantis nu au semnat tratatul de mediu prin care se va renunța la mașinile pe bază de combustibili fosili din 2040. Țări precum Germania, Franța, China și Statele Unite nu au semnat nici ele angajamentul.
Luni, 13 Septembrie 2021 | Intern

Economist: “România are cel mai scump carburant din Europa”

Prețul carburanților a crescut substanțial în utimele luni, iar evoluția nu se va opri aici. Benzina și motorina se scumpesc săptămânal, acesta fiind unul dintre motivele pentru care economistul Iancu Guda apreciază că avem cei mai scumpi combustibili din Europa.
Duminica, 12 Septembrie 2021 | Economic

Cehia se opune planului european de interzicere a mașinilor cu combustie din 2035

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a promis să apere industria producătoare de automobile din țară, spunând că va contesta propunerea Uniunii Europene de a abandona mașinile pe benzină și diesel din 2035.
Luni, 06 Septembrie 2021 | Industrie

Hyundai va deveni brand 100% electric în Europa din 2035

Hyundai va opri vânzările de mașini diesel și pe benzină în Europa începând din 2035. Din acel moment, toată gama constructorului va fi formată doar din modele 100% electrice.
Vineri, 27 August 2021 | Masini electrice si hibride

Cota de piață a vehiculelor cu emisii reduse a ajuns la 17% din totalul european: declinul “termicelor” continuă

Datele analizate de Jato Dynamics pentru 26 de piețe europene arată că, în iulie, cota de piață a mașinilor electrice și hibride (BEV și PHEV) a atins 17% din totalul înmatriculărilor europene. Analiza arată că interesul pentru mașini diesel și pe benzină este în scădere, dar acestea continuă să domine piața europeană.
Luni, 17 Mai 2021 | Intern

România: Cota de piață a mașinilor electrificate s-a dublat în primele 4 luni. Scăderi pentru diesel și benzină

Piaţa auto din România înregistrează o scădere de circa 14% la patru luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Mașinile electrice au avut o creștere de 80%, potrivit datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
Vineri, 08 Ianuarie 2021 | Industrie

Presa germană: Audi vrea să renunțe la motoarele diesel și pe benzină în 10-15 ani

Audi plănuiește o tranziție graduală către o gamă compusă doar din modele electrice, iar motoarele diesel și pe benzină ar urma să fie eliminate în cel mult 10-15 ani, conform informațiilor neoficiale din presa germană.
Luni, 28 Decembrie 2020 | Mediu

Noi detalii despre Euro 7: "În 2035 nu veți mai putea cumpăra mașini diesel sau pe benzină"

Propunerile pentru standardul de poluare Euro 7 sunt atât de radicale încât după anul 2035 motoarele diesel și pe benzină nu vor mai putea respecta normele de poluare, potrivit unor europarlamentari care lucrează la proiect.
Luni, 06 Iulie 2020 | Economic

Italia pregătește măsuri pentru redresarea industriei auto: subvenții pentru mașinile diesel și pe benzină, dar și pentru electrice și hibrizi

Italia pregătește o reformă fiscală care să sprijine sectorul auto, una dintre industriile cele mai afectate de pandemie, după cum a anunțat premierul Giuseppe Conte. Parlamentul a dat undă verde la subvenții pentru achiziția celor mai noi vehicule pe benzină și motorină, precum și pentru vehiculele electrice și hibride.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 19 Mai 2020 | Industrie

Vânzările de electrice vor scădea cu 18% în 2020: analiștii estimează un declin de 23% pentru diesel și benzină

Vânzările de mașini electrice vor scădea cu 18% în 2020, la nivel global, potrivit estimărilor analiștilor. Aceștia mai spun că, pentru diesel și benzină, scăderea vânzărilor va fi de aproximativ 23% în acest an.
Marti, 12 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Înmatriculările europene de mașini electrificate s-au dublat în primul trimestru: scăderi de peste 32% pentru diesel și benzină

Cota de piață a mașinilor electrificate s-a dublat în primul trimestru și a atins 6.8%, după ce europenii au înmiatriculat peste 167.000 de unități. În schimb, înmatriculările mașinilor diesel și pe benzină au scăzut cu circa 32%, conform datelor oficiale publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Joi, 06 Februarie 2020 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la 30% în Europa în 2019: mașinile cu motoare pe benzină au acaparat aproape 60% din total

Doar 30.5% dintre mașinile înmatriculate anul trecut în Europa au avut motoare diesel, în scădere de la aproape 36% în 2018, în timp ce aproape 60% dintre mașinile au motoare pe benzină.
Miercuri, 04 Decembrie 2019 | Intern

Supraacciza la carburanți va fi eliminată din 1 ianuarie 2020: costul unui plin ar trebui să scadă cu circa 15 de lei

Parlamentul României a votat eliminarea supraaccizei pentru carburanți începând din 1 ianuarie 2020. În urma acestei decizii, costul unui plin de carburant ar trebui să scadă cu circa 15 lei.
Miercuri, 27 Noiembrie 2019 | Intern

Supraaciza la carburanți va fi eliminată: prețurile ar trebui să scadă cu circa 0.3 lei pe litru

Guvernul a anunțat că supraacciza la carburanți în valoare de aproximativ 0.3 lei pe litru va fi eliminată, însă nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut în Europa la 29% în perioada iulie-septembrie: înmatriculările au scăzut puternic pe principalele piețe

Doar 29% dintre mașinile înmatriculate în Europa în perioada iulie-septembrie au avut motoare diesel, ca urmare a scăderilor puternice din principalele piețe. Între timp, cota de piață a mașinilor pe benzină a crescut la aproape 60%.
Luni, 30 Septembrie 2019 | Industrie

Popularitatea motoarelor diesel continuă să scadă: cota de piață a scăzut în Europa la numai 30% în luna august

Doar 30% dintre mașinile înmatriculate în Europa în luna august au avut motor diesel, în timp ce popularitatea mașinilor electrice și hibride a crescut la aproape 8%.
Vineri, 20 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Daimler ar putea renunța la dezvoltarea motoarelor diesel și pe benzină: “Ne concentrăm pe mașinile electrice”

Daimler se gândește să oprească dezvoltarea viitoarelor generații de motoare diesel și pe benzină, astfel încât să se concentreze exclusiv pe mașinile electrice, după cum a declarat un oficial al grupului german. Totuși, nemții vor continua să aducă îmbunătățiri la motorizările actuale.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Opel, Honda, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru