Cercetare

Joi, 09 Mai 2019 | Industrie

Polestar a deschis un centru R&D în Marea Britanie: peste 60 de ingineri vor lucra la dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale companiei

Polestar a inaugurat un centru de cercetare și dezvoltare în Marea Britanie, acolo unde peste 60 de ingineri vor lucra la dezvoltarea viitoarelor modele electrice ale constructorului.
Vineri, 10 August 2018 | Economic

Chinezii de la Geely vor să facă din Lotus un rival pentru Ferrari sau Porsche: 2 miliarde de dolari pentru revitalizarea brandului britanic

Grupul chinez Geely, cel care deține și Volvo din 2010, vrea să investească cel puțin 2 miliarde de dolari pentru revitalizarea Lotus, astfel încât brandul britanic să devină un rival pe măsura Ferrari sau Porsche, potrivit unor surse apropiate de companie.
Joi, 21 Iunie 2018 | Economic

Toyota își mută atenția asupra cercetării pentru a rămâne competitivă: japonezii au început să taie costurile de marketing

Toyota a început să își reducă nivelul costurilor, începând cu bugetul pentru marketing, și se concentrează pe zona de cercetare astfel încât să rămână un constructor competitiv, potrivit Reuters.
Miercuri, 21 Martie 2018 | Economic

Mai mulți bani pentru mașini electrice și autonome: BMW pregătește investiții record de 7 miliarde de euro

BMW a anunțat creșterea bugetului de cercetare și dezvoltare la circa 7 miliarde de euro în acest an, ca parte din planul să lanseze 25 de modele “electrificate” până în 2025.
Marti, 13 Martie 2018 | Industrie

Toyota, Subaru și Honda au cei mai fideli clienți din lume: Lexus, Audi și Land Rover sunt brandurile premium cu loialitatea cea mai mare

Un studiu publicat recent arată că Toyota, Subaru și Honda sunt brandurile auto cu cel mai mare grad de fidelitate din partea clienților. În ceea ce privește segmentul premium, clienții cei mai loiali revin celor de la Lexus, Audi și Land Rover.
Luni, 05 Martie 2018 | Modele noi

Primul SUV Lotus, mai aproape de realitate: patronii chinezi pregătesc un buget consistent pentru cercetare și dezvoltare

Bugetul de cercetare și dezvoltare de la Lotus va fi suplimentat de patronii chinezi de la Geely, astfel că șansele de lansare a primului SUV Lotus sunt tot mai mari, potrivit unui anunț făcut de divizia Lotus Cars Australia.
Luni, 26 Februarie 2018 | Intern

Studiu de piață: peste 10% dintre șoferii români nu au mers cu mașina la o verificare în service de peste un an

Peste 10% dintre șoferii din România nu și-au verificat mașinile la service de peste un an, 1.6% dintre ei și-o repară singuri, iar 2% aleg întotdeauna cele mai ieftine piese de schimb, potrivit un studiu de piață.
Luni, 15 Ianuarie 2018 | Masini electrice si hibride

Ford pregătește 40 de modele noi: 16 mașini 100% electrice și 24 de hibrizi plug-in până în 2022

Ford a anunțat investiții semnificative de 11 miliarde de dolari în electrificarea gamei sale, urmând să lanseze 40 de modele noi până în 2020, potrivit oficialilor companiei.
Luni, 08 Ianuarie 2018 | Tehnologie

Românul care conduce revoluția inteligenței artificiale de la Nissan: tehnologie prin care mașina reacționează la comenzile trimise de creierul șoferului

Nissan susține că va prezenta o nouă tehnologie, bazată pe inteligența artificială, prin care mașina va reacționa la stimulii trimiși de creierul șoferului.
Luni, 27 Noiembrie 2017 | Intern

Se caută specialiști: Continental vrea 90 de ingineri pentru centrul de cercetare și dezvoltare din Sibiu

Grupul german Continental a scos pe piață aproape 90 de posturi vacante la centrul de cercetare și dezvoltare din Sibiu.
Vineri, 17 Noiembrie 2017 | Tehnologie

Atrași de Țara Sfântă: Mercedes a deschis un centru de cercetare în Israel și vrea să dezvolte tehnologii pentru mașini autonome

Mercedes-Benz a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în Tel Aviv. Nemții vor să profite de potențialul pieței israeliene, acolo unde există sute de firme specializate în tehnologie auto.
Joi, 09 Noiembrie 2017 | Industrie

Au pus bani deoparte: Toyota vrea să investească aproape un miliard de dolari în tehnologii autonome și baterii electrice

Toyota a făcut economii de 879 de milioane de dolari în ultimele șase luni și vrea să folosească banii pentru investiții în tehnologii autonome și baterii electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 05 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Siguranța pe primul plan: Toyota cere precauție din partea constructorilor care dezvoltă mașini autonome

Toyota cere precauție din partea industriei auto în “cursa” pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Japonezii spun că siguranța cetățenilor trebuie să fie pe primul plan.
Vineri, 01 Aprilie 2011 | Mediu

Maşinile viitorului ar putea fi construite din cenuşă

Un cercetător de la Universitatea Politehnică din New York declară că a găsit o metodă de a transforma cenuşa volantă în materie primă pentru construcţia de automobile.
Marti, 16 Noiembrie 2010 | Tehnologie

Cercetătorii de la Harvard au inventat asfaltul pe care nu se poate pune polei

Poleiul, cel mai mare duşman al maşinilor pe timp de iarnă, poate fi combătut eficient cu ajutorul nanotehnologiei. O echipă de cercetători de la Harvard a dezvoltat o suprafaţă de rulare care promite să facă inutilă prezenţa utilajelor de deszăpezire.
Vineri, 14 August 2009 | Siguranta

Studiu: 65% dintre accidente au loc foarte aproape de casa

Conform unui studiu britanic, soselele si aleile pe care conduceti cel mai des va expun mai des accidentelor.
Sambata, 01 August 2009 | General

Studiu britanic: 50% din soferi nu isi merita permisul de conducere

In urma unui proiect demarat de producatorul de automobile coreean Kia, jumatate din cei care detin carnet de conducere fac greseli grave in trafic.
Marti, 21 Iulie 2009 | Tehnologie

Ford ar putea folosi lemn lichid in productia modelelor sale

Ford colaboreaza cu Universitatea din Padeborn pentru cercetarea unui nou compus ce ar urma sa fie folosit in productia automobilelor: lemnul lichid.
Marti, 14 Iulie 2009 | Reportaj

REPORTAJ: Crash-test cu Dacia Sandero la Mioveni

Automarket a avut astazi ocazia de a asista live la un crash-test in interiorul Uzinei Dacia de la Mioveni. Testul a avut ca actor principal un model Dacia Sandero.
Miercuri, 24 Iunie 2009 | General

SUA: 54% dintre americani sunt impotriva programului Rabla

Programul Rabla nu ii incanta pe americani din cauza sumelor pe care guvernul le va investi in cei care se hotarasc sa isi caseze masina veche.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Renault, Ford, Dacia, Kia, Romania, productie, teste, Germania
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru