Comisia Europeana

Joi, 07 Martie | Industrie

Europa, tot mai aproape să impună taxe vamale pentru mașinile electrice venite din China

Sunt șanse tot mai mari ca autoritățile europene să impună taxe vamale pentru mașinile electrice importate din China. Această decizie ar putea fi luată pentru a proteja producătorii de automobile de pe Bătrânul Continent.
Luni, 27 Martie 2023 | General

OFICIAL: Mașinile noi cu motoare termice vor putea fi vândute și după 2035

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu guvernul Germaniei care permite vânzarea de mașini noi cu motoare termice, alimentate cu combustibili sintetici, și după 2035. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.
Joi, 16 Februarie 2023 | General

Comisia Europeană: Numai autobuze cu zero emisii din 2030

Comisia Europeană a propus un plan prin care toate autobuzele să fie cu zero emisii începând din 2030. Totodată, Comisia a propus și un plan prin care să reducă treptat emisiile provenite de la vehiculele grele până în 2050.
Luni, 27 Iunie 2022 | Intern

România cere Comisiei Europene să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice până în 2040

România a cerut Comisiei Europene, alături de alte 4 state membre ale Uniunii Europene, să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice, prevăzută pentru 2035. Astfel, țara noastră dorește ca procentul de reducere a emisiilor CO2 să fie de 90% în acel an, iar interzicerea motoarelor cu ardere internă fie aplicată abia în 2040.
Joi, 24 Februarie 2022 | Industrie

Germania refuză decizia UE de a interzice motoarele cu combustie internă din 2035

Ministrul Transporturilor din Germania nu este de acord cu interzicerea motoarelor diesel și pe benzină din 2035, o propunere făcută de Comisia Europeană în urmă cu ceva timp.
Duminica, 12 Septembrie 2021 | Economic

Cehia se opune planului european de interzicere a mașinilor cu combustie din 2035

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a promis să apere industria producătoare de automobile din țară, spunând că va contesta propunerea Uniunii Europene de a abandona mașinile pe benzină și diesel din 2035.
Miercuri, 14 Iulie 2021 | Industrie

OFICIAL: Comisia Europeană propune eliminarea motoarelor termice de la vânzare în 2035

Comisia Europeană a prezentat în urmă cu puțin timp planul "Fit for 55". Așadar, propunerea de interzicere a vânzării mașinilor noi echipate cu motoare termice în 2035 este acum oficială.
Joi, 08 Iulie 2021 | Industrie

Comisia Europeană amendează BMW și VW în scandalul emisiilor diesel: Daimler a fost “iertat” pentru că a dezvăluit cartelul

Comisia Europeană a finalizat investigația care durează de mai mulți ani în dosarul în care Daimler, BMW și Volkswagen erau acuzate că au încălcat reglementările în domeniul concurenței prin coordonarea dezvoltării și lansării pe piață a tehnologiilor utilizate pentru reducerea emisiilor poluante.
Vineri, 18 Iunie 2021 | Economic

Curtea Europeană de Justiție a condamnat Germania pentru poluarea produsă de mașini

Germania a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru depășirea limitelor stabilite de UE la gaze toxice, în mai multe locuri din țară, timp de mai mulți ani. Comisia cere acum Germaniei să interzică diesel-urile vechi.
Joi, 10 Iunie 2021 | Economic

Comisia Europeană pregătește o propunere pentru eliminarea vehiculelor poluante

Comisia Europeană va prezenta la sfârşitul lui 2022 o propunere de retragere de pe piaţă a vehiculelor cele mai poluante, potrivit declarațiilor făcute de vicepreședintele Frans Timmermans.
Joi, 25 Martie 2021 | Intern

UE alocă 726 de milioane de euro pentru construirea drumului expres Craiova – Piteşti

Uniunea Europeană va contribui cu 726 de milioane de euro la construirea drumului expres Craiova – Piteşti, care ar trebui finalizat în 2023.
Joi, 11 Martie 2021 | Economic

Nouă state membre UE cer o dată clară pentru interzicerea vânzărilor de mașini pe benzină şi motorină

Comisia Europeană ar trebui să stabilească o dată pentru interzicerea vânzărilor maşinilor echipate cu motoare diesel sau pe benzină în UE, susțin nouă state care fac parte din Uniunea Europeană.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 29 Ianuarie 2021 | Industrie

UE susține cu 2.9 miliarde de euro construirea de baterii pentru mașini electrice în Europa

Comisia Europeană tocmai a dat undă verde unui ajutor public de 2.9 miliarde de euro pentru a susține dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice pe Bătrânul Continent.
Marti, 27 Octombrie 2020 | Industrie

Surse: Comisia Europeană va aproba în curând fuziunea dintre Fiat-Chrysler și PSA

Fuziunea dintre Fiat-Chrysler și grupul PSA va primi în curând aprobarea Comisiei Europene, iar Stellantis va deveni oficial al patrulea cel mai mare producător auto din lume, potrivit unor surse citate de Reuters.
Duminica, 13 Septembrie 2020 | Industrie

Presa germană: Comisia Europeană vrea să înăsprească limitele pentru emisiile automobilelor

Comisia Europeană va propune ca UE să înăsprească şi mai mult limitele pentru emisiile automobilelor, potrivit presei germane, care citează un document al autorităților.
Marti, 01 Septembrie 2020 | Industrie

Noul regulament UE care vrea să împiedice repetarea Dieselgate: amenzi de 30.000 de euro pentru fiecare vehicul care încalcă regulile privind emisiile

Comisia Europeană va putea să efectueze controale “în teren” pentru depistarea mașinilor care încalcă regulile privind emisiile și va putea să amendeze direct producătorii și importatorii cu până la 30.000 de euro pentru fiecare vehicul cu probleme. Noul regulament european a intrat în vigoare la 1 septembrie și vrea să împiedice repetarea scandalului Dieselgate.
Miercuri, 08 Iulie 2020 | Industrie

UE extinde investigația privind fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA: autoritățile europene vor anunța un verdict pe 13 noiembrie

Comisia Europeană a extins investigația privind fuziunea dintre Fiat Chrysler și PSA, deoarece tranzacția ar încălca regulile de concurență pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare în mai multe țări europene. Comisia este așteptată să anunțe un verdict în data de 13 noiembrie.
Marti, 09 Iunie 2020 | Industrie

Probleme semnalate de UE: fuziunea PSA-FCA are nevoie de anumite “concesii” înainte de aprobare

Grupurile PSA și Fiat-Chrysler trebuie să facă anumite “concesii” pentru ca fuziunea lor să primească acordul autorităților europene, potrivit unor surse apropiate de situație. UE ar fi semnalat probleme concurențiale privind cota de piață a celor două entități pe segmentul vehiculelor comerciale ușoare.
Joi, 30 Aprilie 2020 | Economic

Renault va primi un ajutor de stat de 5 miliarde de euro de la guvernul francez: aprobare de la Comisia Europeană

Renault va primi un ajutor de stat de 5 miliarde de euro din partea Franței, pentru a reduce impactul negativ al pandemiei, după ce măsura a fost aprobată de Comisia Europeană.
Luni, 10 Februarie 2020 | Intern

România va crea o rețea națională de stații de încărcare pentru mașini electrice: fonduri de 53 de milioane de euro între 2020 și 2025

România a primit acordul Comisiei Europene pentru crearea unei rețele naționale de stații de încărcare pentru mașini electrice. Între 2020 și 2025, România va investi 53 de milioane de euro pentru acoperirea “zonelor urbane, suburbane și rurale” cu astfel de stații.

Tag-uri similare

Opel, GM, Romania, General Motors, Germania, Europa, Marea Britanie, SUA, Franta, UE
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru