Consum

Joi, 09 August 2018 | Industrie

Nou scandal în Japonia: Mazda și Suzuki, acuzate de autorități că au omologat mașini în cadrul unor teste care nu ar fi trebuit validate

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunțat că Mazda și Suzuki au omologat o serie de mașini la capitolele emisiil și consum de carburant printr-un test în cadrul căruia nu au fost respectate protocoalele de testare. Pe lista acuzaților se regăsește și Yamaha.
Marti, 13 Martie 2018 | Industrie

Studiu: Un Volkswagen Golf din 2010 consumă mai mult și are emisii mai mari după ce a fost în service din cauza Dieselgate

Un studiu realizat în Australia pe un Volkswagen Golf din 2010 arată că mașina consumă cu 14% mai mult combustibil decât înainte să fie chemată în service din cauza scandalului Dieselgate.
Luni, 05 Februarie 2018 | Industrie

Mercedes ar putea diferenția consumul și emisiile modelelor în funcție de stilul de condus: "Vrem să oferim date mai realiste"

Mercedes analizează varianta de a prezenta mai multe valori pentru consum și emisii în funcție de stilul de condus adoptat, întrucât testul oficial WLTP nu ia în calcul astfel de parametri.
Marti, 24 Octombrie 2017 | Industrie

Raport: “Unele mașini hibride consumă de patru ori mai mult combustibil decât indică producătorii”

Autovehiculele de tip hibrid, considerate “prietenoase cu mediul”, produc de patru ori mai mult dioxid de carbon (CO2) în comparație cu specificațiile producătorilor, se arată într-un raport australian.
Marti, 27 Iunie 2017 | Industrie

Germania va testa mașinile pentru emisii în condiții reale și va publica datele de consum

Germania va înființa un institut care va testa circa 70 de modele pe an în condiții reale și va publica datele referitoare la emisii și consumul de carburant, pentru a recâștiga încrederea clienților după Dieselgate.
Luni, 06 Februarie 2017 | Industrie

Volkswagen anunţă sfârşitul downsizing-ului: "Nu vom construi motoare mai mici decât cele pe care le avem în prezent"

Volkswagen a anunţat că nu va dezvolta motoare diesel şi pe benzină mai mici decât cele pe care le are în prezent, întrucât acestea tind să aibă emisii mai mari în regim real de funcţionare.
Luni, 17 Octombrie 2016 | Tehnologie

Au avut japonezii dreptate? Noile teste reale de consum vor înlocui motoarele mici turbo: "Consumă mai mult în viața reală decât cele aspirate"

Atunci când testele de emisii nu se realizează în laborator și trec în traficul real, motoarele turbo de cilindree mică sunt dezavantajate la emisii și consum. Constructorii se gândesc să readucă în prim-plan motoarele aspirate și diesel-urile de cilindree mare.
Joi, 04 August 2016 | Mediu

Englezii au testat consumul real pentru 19 mașini: cele mai mincinoase au fost Volvo S90 și Audi A4, cel mai sincer BMW M2

Publicația britanică What Car? a realizat un test de consum cu 19 modele actuale. Nici unul nu a reușit să atingă cifrele de consum anunțate oficial.
Marti, 22 Martie 2016 | Mediu

Peugeot și Citroen vor să dea ora exactă în testele reale de consum: "Propunem Comisiei Europene metoda noastră de calcul"

Peugeot și Citroen au prezentat acum două săptămâni un test efectuat pe șosea în urma căruia cifrele oficiale de consum seamănă cu cele care le rezultă șoferilor. Acum, francezii vor să ofere metoda de testare Comisiei Europene.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Tehnologie

Mic, dar isteţ: gadgetul care îţi transferă în telefon toate informaţiile practice despre maşina ta

Un gadget de mărimea unui încărcător de telefon se ataşează de bord şi îţi transferă pe smartphone informaţii practice despre maşina ta, inclusiv cantitatea de benzină din rezervor sau numărul de kilometri parcurşi.
Luni, 26 Octombrie 2015 | Mediu

Demonstraţie de încredere: Peugeot-Citroen va publica cifrele reale de consum ale maşinilor

Grupul PSA Peugeot-Citroen a anunţat că va publica datele oficiale de consum ale principalelor sale modele şi a confirmat că maşinile sale nu sunt dotate cu software care să păcălească testele de consum.
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Mediu

Testele oficiale de emisii nasc monștri: "Mașinile diesel emit mai multe noxe în oraș decât camioanele sau autobuzele"

Ați citit bine. Două studii realizate în Norvegia și Marea Britanie au ajuns la aceeași concluzie: o mașină diesel emite la fel de multe noxe în oraș precum o utilitară de 40 de tone. Motivul: testele autoturismelor sunt de laborator, în timp ce utilitarele trebuie să treacă prin teste reale pentru omologare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 22 Septembrie 2015 | Industrie

VIDEO: Martin Winterkorn, CEO VW Group: "Îmi cer scuze, vă cer încredere, vom rezolva toate problemele"

Cel mai înalt om din Grupul Volkswagen revine cu un mesaj video dedicat publicului. Martin Winterkorn îşi cere scuze public pentru tentativele de manipulare a testelor de consum şi emisii pentru 11 milioane de maşini la nivel mondial.
Marti, 22 Septembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen devine unul mondial: 11 milioane de maşini 2.0 TDI din toată lumea au trişat la testele de emisii

Problema software-ului care recunoaşte mecanismul de testare a emisiilor dezvoltat de autorităţi devine una mondială: Volkswagen a recunoscut că 11 milioane de maşini din toată lumea sunt afectate.
Sambata, 19 Septembrie 2015 | Industrie

Scandal în SUA: Volkswagen și Audi, prinse că trișează la testele de emisii și consum

Autoritatea de Mediu din Statele Unite a ordonat o rechemare în service pentru aproape 500.000 de mașini diesel vândute de VW și Audi după ce oficialii au descoperit că cele două mărci au trișat la testele guvernamentale de consum.
Vineri, 14 Iunie 2013 | General

Porsche Performance Drive 2013: Punct final în aventura de 1.500 km prin Europa de Est

După încă două zile în care am strabătut Ucraina, Polonia și Cehia, am ajuns la punctul final al aventurii Porsche Performance Drive: circuitul Slovakia Ring de lângă Bratislava.
Marti, 11 Iunie 2013 | General

Porsche Performance Drive 2013. Ziua întâi: Chişinău-Bukovel

Prima zi din Porsche Performance Drive 2013 ne-a rezervat un traseu de aproape 500 km lungime între Chișinău, Republica Moldova și Bukovel, o stațiune montană din Ucraina.
Duminica, 26 Decembrie 2010 | Video

VIDEO: Chevrolet ne explică cum se calculează consumul de 2.5 litri al lui Volt

Chevrolet Volt este, spun cei de la Chevrolet, cel mai eficient model compact de pe piață, cu o medie combinată de 2.52 litri/100 km. Explicația vine în filmul următor.
Vineri, 29 Octombrie 2010 | Mediu

STUDIU: Tinerii conduc mai puţin eficient decât şoferii cu experienţă

Şoferii tineri nu ştiu cum să reducă emisiile şi consumul maşinii lor, deşi şi-ar dori acest lucru prin prisma faptului că ar economisi bani.
Duminica, 28 Martie 2010 | Modele noi

Ferrari California va fi disponibil si cu transmisie manuala

Incepand cu vara acestui an, fanii Ferrari Califonia isi vor putea achizitiona modelul italian echipat cu transmisie manuala.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Porsche
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru