Diesel

Miercuri, 03 Aprilie | Industrie

Toyota: motorul diesel va continua să existe pentru mult timp

Șeful filialei din Australia a celor de la Toyota a declarat că motorul diesel nu va dispărea prea curând. Dimpotrivă, acest motor va continua să fie dezvoltat pentru mult timp și ar putea să existe chiar și motoare diesel alimentate cu motorină sintetică.
Miercuri, 27 Martie | Industrie

Volvo spune adio motorului diesel: XC90 este ultimul model cu acest motor

Volvo a produs oficial ultimul său motor diesel la uzina de la Torslanda din Suedia. Ultimul motor alimentat cu motorină este montat pe un exemplar XC90 care va fi expus într-un muzeu.
Miercuri, 20 Septembrie 2023 | Industrie

Adio, diesel! Volvo se desparte complet de diesel anul viitor

Constructorul suedez de automobile renunță complet la motorizările diesel în 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul evenimentului Climate Week NYC.
Miercuri, 16 August 2023 | Industrie

Mazda nu renunță la motorul diesel. Va continua să-l ofere cât timp va exista cerere

Potrivit unui oficial al mărcii nipone, Mazda este dispusă să ofere în continuare motorizări diesel pe cele mai importante piețe ale sale, inclusiv în Europa. Constructorul japonez va comercializa acest motor atâta timp cât va exista cerere din partea clienților.
Marti, 16 Mai 2023 | Intern

Ce mașini au cumpărat românii în 2023: mașinile hibride le-au depășit pe cele diesel în vânzări

Potrivit unor date noi, românii au cumpărat peste 46.000 de mașini noi în primele 4 luni din an. Cea mai mare cotă de piață este deținută de mașinile cu motoare pe benzină, în timp ce vehiculele hibride le-au depășit din nou pe cele cu motoare diesel.
Joi, 09 Martie 2023 | Modele noi

Schimbare de nume: viitorul Audi A4 ar putea deveni A5. Păstrează motoarele diesel

Potrivit celor mai noi informații apărute în presă, viitoarea generație Audi A4 ar urma să sufere o schimbare de nume. Astfel, noul model, care va fi prezentat mai târziu în acest an, ar urma să fie rebotezat A5 și să înlocuiască actualul model care poartă acest nume.
Luni, 13 Februarie 2023 | Industrie

Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea emisiilor de motoare diesel

Mărcile Audi, BMW și Mercedes-Benz au fost amendate de către guvernul sud-coreean după ce acestea au fost acuzate că au manipulat emisiile pentru modelele cu motoare diesel în țară. În total, aceștia vor trebui să plătească o amendă de peste 30 de milioane de euro.
Sambata, 28 Ianuarie 2023 | Mediu

Mașinile diesel mai vechi de 18 ani vor fi interzise în Varșovia din 2024

Autoritățile din capitala Poloniei au anunțat, recent, un plan de reducere a poluării provenite de la autovehicule. Astfel, începând din 2024 se vor aplica anumite restricții pe drumurile publice din Varșovia.
Miercuri, 14 Decembrie 2022 | Industrie

Ford Bronco va ajunge în Europa fără motoare diesel. Preț de pornire de la 60.000 de euro

Potrivit unor informații noi apărute în presă, modelul de teren Ford Bronco ar putea ajunge în Europa fără motorizări diesel. Noul model ar urma să fie oferit doar cu două motorizări pe benzină, una cu 4 cilindri, iar cealaltă cu 6 cilindri.
Miercuri, 02 Noiembrie 2022 | Industrie

Viitoarea generație Hyundai Santa Fe ar putea renunța la motorizările diesel

Hyundai pregătește cea de-a cincea generație pentru SUV-ul popular Santa Fe. Noul model va aduce un limbaj de design nou, însă acesta ar putea fi primul care ar urma să renunțe complet la motoarele diesel. O eventuală lansare este programată în 2024.
Vineri, 07 Octombrie 2022 | Intern

Prețuri Mazda CX-60 diesel, în România: start de la 45.400 de euro

Noua Mazda CX-60, echipată cu motorul diesel de 3.3 litri, poate fi comandată deja în România. SUV-ul japonez pornește de la 45.390 de euro, iar primele exemplare vor ajunge în showroom-uri la începutul anului 2023.
Joi, 29 Septembrie 2022 | Modele noi

BMW anunță versuni noi pentru limuzina Seria 7: două PHEV și un diesel micro-hibrid

Constructorul bavarez de automobile anunță 3 versiuni noi pentru noul Seria 7. Este vorba despre două versiuni plug-in hybrid și un diesel micro-hibrid.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 20 Septembrie 2022 | Modele noi

Noul Ford Transit Custom primește versiuni cu motoare diesel și hibride

Ford a lansat două versiuni noi pentru noua generație Transit Custom. Modelul utilitar primește o versiune cu motoare diesel, precum și o versiune cu un propulsor hibrid cu încărcare la priză. Cele două motorizări noi li se vor alătura versiunii pur electrice E-Transit Custom.
Marti, 17 Mai 2022 | Modele noi

Informații noi despre Volkswagen Amarok: motor V6 diesel dezvoltat de Ford

Volkswagen se pregătește să lanseze noua generație a camionetei Amarok în acest an. După o serie lungă de imagini sugestive și informații oficiale, Volkswagen a confirmat, oficial, că noul Amarok va fi prezentat în 7 iulie. Modelul va fi produs în Africa de Sud și va fi oferit cu o serie de motoare termice, inclusiv un diesel V6.
Luni, 14 Martie 2022 | Intern

Vânzările de mașini electrice și hibride în România, mai mari decât cele cu motoare diesel în 2022

Potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile din România (APIA), românii au cumpărat mai multe mașini electrice și hibride în primele două luni ale anului decât mașini cu motoare diesel. Astfel, cota de piață a vehiculelor cu emisii zero și cu emisii reduse este de 17%, iar cota mașinilor cu motoare diesel a scăzut la 15%.
Joi, 24 Februarie 2022 | Industrie

Germania refuză decizia UE de a interzice motoarele cu combustie internă din 2035

Ministrul Transporturilor din Germania nu este de acord cu interzicerea motoarelor diesel și pe benzină din 2035, o propunere făcută de Comisia Europeană în urmă cu ceva timp.
Joi, 03 Februarie 2022 | Economic

Vânzările de mașini cu motoare diesel au fost egalate de cele hibride în Europa

La nivel european, vânzările de mașini cu motoare diesel au scăzut semnificativ în comparație cu alți ani. Cu atât mai mult, acestea au fost egalate, în 2021, de mașinile cu propulsie hibridă.
Vineri, 07 Ianuarie 2022 | Siguranta

Peste 800.000 de mașini Mercedes-Benz ar putea dezvolta un risc ridicat de incendiu. Reparația, amânată din cauza lipsei de componente

Conform publicației germane Bild, mai mult de 800.000 de mașini Mercedes-Benz cu motoare diesel ar putea să dezvolte un risc ridicat de incendiu din cauza unei probleme la pompa de răcire. Constructorul german este conștient de problemă, însă nu a inițiat o campanie de rechemare din cauza lipsei de piese.
Luni, 15 Noiembrie 2021 | Mediu

Volkswagen, Renault-Nissan, Toyota și Stellantis nu au semnat încă acordul prin care vor renunța la combustibilii fosili până în 2040

Grupurile Renault-Nissan, Volkswagen, Toyota și Stellantis nu au semnat tratatul de mediu prin care se va renunța la mașinile pe bază de combustibili fosili din 2040. Țări precum Germania, Franța, China și Statele Unite nu au semnat nici ele angajamentul.
Luni, 13 Septembrie 2021 | Intern

Economist: “România are cel mai scump carburant din Europa”

Prețul carburanților a crescut substanțial în utimele luni, iar evoluția nu se va opri aici. Benzina și motorina se scumpesc săptămânal, acesta fiind unul dintre motivele pentru care economistul Iancu Guda apreciază că avem cei mai scumpi combustibili din Europa.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru