Dieselgate

Joi, 25 Ianuarie | Industrie

Ecourile Dieselgate: BMW, acuzat că a folosit dispozitive de păcălire a emisiilor pe X3

BMW se află sub investigație deoarece este acuzat că a folosit anumite dispozitive ce manipulau rezultatele testelor de emisii poluante.
Luni, 18 Septembrie 2023 | Industrie

Ecourile Dieselgate: Mercedes-Benz, acuzat că a folosit dispozitive de păcălire a emisiilor pe Clasa E

Mercedes-Benz a intrat sub lupa autorităților din Germania pentru că ar fi folosit dispozitive de păcălire a emisiilor pe un motor diesel celebru: V6 de 3.0 litri.
Miercuri, 28 Iunie 2023 | General

Ecourile Dieselgate: Rupert Stadler, fostul șef Audi, condamnat la închisoare cu suspendare. Amendă de 1 milion euro

Rupert Stadler, fostul CEO al mărcii Audi, a primit o condamnare la închisoare cu suspendare pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate. Fostul oficial al mărcii germane va trebui să plătească și o amendă în valoare de 1.1 milioane de euro.
Vineri, 23 Iulie 2021 | Industrie

Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO

Acționarii Volkswagen au aprobat planul prin care compania va primi compensații de 288 de milioane de euro pentru Dieselgate. O parte din sumă va fi plătită de patru foști directori.
Joi, 10 Iunie 2021 | Industrie

Dieselgate: Volkswagen va primi despăgubiri de 11.2 milioane de euro de la fostul CEO

Volkswagen anunță că a ajuns la un acord cu fostul CEO Martin Winterkorn privind plata unor despăgubiri de 11.2 milioane de euro în cazul Dieselgate. Fostul CEO Audi va plăti și el 4.1 milioane de euro către VW.
Miercuri, 02 Iunie 2021 | Economic

Dieselgate: Fostul CEO Volkswagen, nevoit să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro către companie

Fostul CEO al grupului VW, Martin Winterkorn, ar fi acceptat să plătească despăgubiri de 10 milioane de euro către compania germană în cazul Dieselgate, potrivit unor informații apărute în presa internațională.
Luni, 26 Aprilie 2021 | Industrie

Dieselgate: 15 directori din grupul VW au fost acuzați de instigare la fraudă

Procurorii din Germania au pus sub acuzare 15 directori din grupul VW pentru instigare la fraudă și alte infracțiuni în scandalul Dieselgate.
Vineri, 26 Martie 2021 | Industrie

Volkswagen a găsit vinovații în cazul Dieselgate: nemții vor cere despăgubiri de la fostul CEO al grupului și de la fostul șef Audi

Volkswagen a anunțat că va cere despăgubiri în cazul Dieselgate de la fostul CEO Martin Winterkorn și de la Rupert Stadler, fostul șef al Audi.
Marti, 26 Ianuarie 2021 | Industrie

Dieselgate: Volkswagen, obligat să plătească despăgubiri de 16 milioane de euro în Spania

Un tribunal din Madrid a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 16 milioane de euro clienților afectați de Dieselgate. Nemții spun că vor face apel la decizia instanței.
Miercuri, 13 Ianuarie 2021 | Industrie

Prima mărturie a fostului șef Audi, judecat în scandalul Dieselgate: “Inginerii nu ne-au prezentat toate informațiile”

Fostul CEO Audi, Rupert Stadler, inculpat oficial în scandalul Dieselgate, a mărturisit în instanță că inginerii constructorului german nu i-au oferit suficiente informații pentru a descoperi fraudarea testelor de emisii.
Joi, 10 Septembrie 2020 | Industrie

Dieselgate: Martin Winterkorn, fostul CEO al grupului VW, va fi judecat pentru fraudă și constituire de grup infracțional

Fostul CEO al grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, a fost trimis în judecată pentru fraudă și constituire de grup infracțional în scandalul Dieselgate, după ce judecătorii au admis acuzațiile, potrivit presei din Germania.
Marti, 01 Septembrie 2020 | Industrie

Noul regulament UE care vrea să împiedice repetarea Dieselgate: amenzi de 30.000 de euro pentru fiecare vehicul care încalcă regulile privind emisiile

Comisia Europeană va putea să efectueze controale “în teren” pentru depistarea mașinilor care încalcă regulile privind emisiile și va putea să amendeze direct producătorii și importatorii cu până la 30.000 de euro pentru fiecare vehicul cu probleme. Noul regulament european a intrat în vigoare la 1 septembrie și vrea să împiedice repetarea scandalului Dieselgate.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 20 August 2020 | Industrie

Președintele Volkswagen scapă de noi acuzații privind manipularea piețelor în scandalul Dieselgate: compania va plăti o amendă de 1.5 milioane de euro

Președintele Volkswagen, Hans Dieter Poetsch, a acceptat să plătească o amendă de 1.5 milioane de euro pentru ca procurorii germani să-și retragă acuzațiile de manipulare a piețelor în scandalul Dieselgate. Un fost CEO VW a scăpat de acuzații fără amendă, însă ancheta va continua în cazul lui Martin Winterkorn, șeful VW la momentul izbucnirii Dieselgate.
Duminica, 14 Iunie 2020 | Mediu

Daimler confirmă un recall de 170.000 de mașini diesel pre-2015 din cauza probemelor la nivelul emisiilor

Recall-urile vizate de scandalul Dieselgate continuă să atingă mașini din generația anterioară a mărcilor auto europene. Ultimul astfel de anunț are în vedere 170.000 de mașini diesel Mercedes-Benz produse până în anul 2014 inclusiv.
Sambata, 30 Mai 2020 | Industrie

Volkswagen a intrat în colimatorul sindicaliștilor: “Erorile de management afectează imaginea companiei, iar locurile de muncă sunt în pericol”

Volkswagen este acuzat că “erorile de management”, precum problema software a lui Golf 8, afectează reputația companiei. Cel mai mare sindicat din Germania avertizează că “imaginea publică deteriorată” a celor de la Volkswagen pune în pericol locurile de muncă ale angajaților.
Luni, 25 Mai 2020 | Industrie

Decizie fără precedent în Germania: Volkswagen, obligat de instanță să plătească despăgubiri unui client afectat de Dieselgate

Curtea Federală de Justiție din Germania a decis că Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri unui client a cărui mașină fusese implicată în Dieselgate. Decizia fără precedent reprezintă prima victorie a unui client împotriva Volkswagen în celebrul scandal al emisiilor. Producătorul german susține că va acorda despăgubiri și altor clienți, în schimbul returnării mașinilor.
Joi, 21 Mai 2020 | Industrie

Șefii Volkswagen au scăpat de proces în cazul Dieselgate: instanța a clasat dosarul după ce constructorul a plătit o amendă de 9 milioane de euro

CEO-ul Herbert Diess și președintele neexecutiv Hans Dieter Poetsch au scăpat de acuzațiile de manipulare a pieței bursiere în cazul Dieselgate. O instanță din Germania a clasat dosarul după ce Volkswagen a decis să plătească o amendă de 9 milioane de euro în locul celor doi oficiali. Martin Winterkorn, CEO în momentul izbucnirii Dieselgate, este în continuare judecat pentru fraudă.
Marti, 07 Aprilie 2020 | Industrie

Dieselgate în Marea Britanie: o instanță a decis că Volkswagen a manipulat emisiile pentru 91.000 de mașini

O instanță din Marea Britanie a decis că Volkswagen a manipulat emisiile în cazul mai multor modele diesel, astfel că aproximativ 91.000 de clienți pot să dea în judecată grupul german și să ceară despăgubiri.
Miercuri, 18 Martie 2020 | Industrie

Pierderile VW din cauza Dieselgate au ajuns la 31.3 miliarde de euro: nemții estimează pierderi suplimentare în 2020 și 2021

Volkswagen a spus că Dieselgate a provocat, până acum, pierderi totale de 31.3 miliarde de euro. Grupul german se așteaptă la pierderi suplimentare de 2.9 miliarde de euro în 2020, respectiv 1.2 miliarde euro anul viitor.
Vineri, 28 Februarie 2020 | Industrie

Acord între Volkswagen și clienții afectați de Dieselgate în Germania: grupul va plăti despăgubiri de 830 de milioane de euro către 260.000 de persoane

Grupul Volkswagen a ajuns la un acord cu asociația clienților germani afectați de Dieselgate și va plăti despăgubiri de 830 de milioane de euro către aproximativ 260.000 de persoane. Grupul susține că această soluție este una “corectă” și că banii vor fi acordați clienților într-o singură tranșă începând din martie.

Tag-uri similare

Volkswagen, VW, dieselgate, diesel, scandal Volkswagen
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru