Electrice

Luni, 15 Ianuarie | Economic

Vânzări record de mașini electrice în SUA: 1.2 milioane de vehicule electrice, vândute în 2023

În 2023 au fost vândute 1.2 milioane de mașini electrice pe piața din Statele Unite. Acesta este un nou record pentru acest segment, care este preconizat să crească și mai mult în 2024.
Marti, 19 Decembrie 2023 | Intern

Vânzările de mașini electrice în România au crescut cu 41% în noiembrie

Potrivit unei noi analize realizate de publicația Profit.ro, vânzările de mașini electrice în România au crescut cu 41% în luna noiembrie. În același timp, vânzările de mașini cu motoare termice au avut o ușoară scădere.
Duminica, 28 Mai 2023 | Industrie

Peste 50% din mașinile electrice vândute în 2022 au fost chinezești

Piața auto chineză, cea mai mare la nivel mondial, are și cel mai mare apetit pentru mașini electrice. Datele financiare ale anului 2022 arată că peste jumătate din toate mașinile electrice vândute global au fost comercializate de companii din China.
Duminica, 23 Aprilie 2023 | Industrie

Cât de tineri sunt producătorii auto chinezi: majoritatea au sub 10 ani vechime

Avantajul competitiv pe care îl aveau companiile din industria auto până nu de mult, dispare pe zi ce trece. Migrarea către soluții complet electrice nivelează terenul de joc iar companiile chineze par să avanseze tot mai rapid în ultimii ani. Două treimi dintre acestea au sub 10 ani vechime pe piață.
Sambata, 30 Octombrie 2021 | Economic

Producătorii de componente auto din România se adaptează greu la noile tendințe

De ceva timp, faptul că ne îndreptăm spre un viitor dominat de mașini electrice, nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Lansările producătorilor auto s-au concentrat în principal în jurul mașinilor alimentate exclusiv de baterii sau hibride iar cererea clienților confirmă trendul ascendent al acestor autovehicule. Cu toate acestea, producătorii de componente auto din România se adaptează greu la aceste schimbări, conform secretarului general al Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Adrian Sandu.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Industrie

Topul țărilor UE cu cea mai slabă infrastructură pentru mașinile electrice: România este pe locul 5

România se numără printre țările UE cu o infrastructură slab dezvoltată pentru încărcarea mașinilor electrice, potrivit ultimelor date prezentate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Joi, 26 Noiembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Studiu: vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30% în următorul deceniu. În 2030, o treime dintre mașinile vândute vor fi electrice

Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu aproape 30% în următorul deceniu, astfel încât o treime dintre mașinile noi vândute la nivel global vor fi electrice în 2030, potrivit unui studiu realizat de Deloitte. Numărul total de electrice ar urma să crească de la 2.5 milioane în 2020 la peste 31 de milioane în 2030.
Joi, 06 August 2020 | Masini electrice si hibride

BMW: "Vrem o autonomie de 700 de kilometri pe mașinile noastre electrice"

Ținta autonomiei pentru modelele electrice BMW este de 700 de kilometri, spun oficialii mărcii bavareze. Un pas important va fi făcut în 2021, când BMW va lansa două mașini cu autonomie declarată de 600 de kilometri.
Miercuri, 27 Mai 2020 | Economic

Franța mărește bonusul pentru achiziția mașinilor electrice la 7.000 de euro: “Vrem să producem anual cel puțin un milion de mașini electrificate, în următorii 5 ani”

Președintele Emmanuel Macron a anunțat creșterea bonusului de achiziție a mașinilor electrice, de la 6.000 la 7.000 de euro, până la sfârșitul anului. Francezii care vor o mașină plug-in hybrid vor primi un bonus de 2.000 de euro. “Vrem să producem anual cel puțin un milion de mașini electrificate, în următorii 5 ani,” a declarat Macron.
Marti, 19 Mai 2020 | Industrie

Vânzările de electrice vor scădea cu 18% în 2020: analiștii estimează un declin de 23% pentru diesel și benzină

Vânzările de mașini electrice vor scădea cu 18% în 2020, la nivel global, potrivit estimărilor analiștilor. Aceștia mai spun că, pentru diesel și benzină, scăderea vânzărilor va fi de aproximativ 23% în acest an.
Luni, 11 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Renault vrea să lanseze două SUV-uri electrice până în 2022: ambele modele vor avea autonomie de până la 550 de kilometri

Renault vrea să lanseze două SUV-uri electrice până în 2022, fiecare cu autonomie de până la 550 de kilometri, potrivit declarațiilor făcute de oficialii companiei și citate de presa britanică.
Miercuri, 29 Aprilie 2020 | Masini electrice si hibride

BMW pregătește o nouă generație de baterii fără cobalt în așteptarea unei game care în 2023 va conține 13 modele full-electrice

Aflată în continuă expansiune, gama de modele BMW încărcabile la priză (hibride și electrice) va exploda în următorii 3 ani. Inginerii germani susțin că actualele baterii vor fi și ele îmbunătățite continuu atât la nivelul autonomiei, cât și la cel al componenței chimice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 12 Decembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Estimare: vânzările europene de mașini electrice și hibrizi plug-in vor crește cu 32% în 2019: creștere de 35% pentru 2020

Analiștii estimează că vânzările de mașini electrice și hibrizi plug-in din Europa vor crește anul acesta cu circa 32%, urmând ca, în 2020, creșterea să fie de aproximativ 35%. “Este mai bine să subvenționăm mașinile electrice decât să plătim amenzi pentru motoarele tradiționale,” spun specialiștii.
Duminica, 16 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Grupul PSA va produce baterii pentru mașini electrice în Slovacia și Spania: francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL

Grupul PSA se așteaptă la o cerere tot mai mare pentru mașinile electrice și hibride, astfel încât pregătește producția de baterii la fabricile sale din Slovacia și Spania. În prezent, francezii cumpără baterii din Asia, de la LG și CATL.
Vineri, 07 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

Toyota accelerează planurile de electrificare: japonezii vor ca 50% din vânzări să fie asigurate de electrice și hibrizi, până în 2025

Toyota vrea ca jumătate din vânzările sale globale să fie asigurate de mașini electrice și hibrizi, până în 2025, cu 5 ani mai devreme decât era stabilit în planul inițial. Japonezii se așteaptă ca profitabilitatea asociată mașinilor electrice să vină într-un ritm mai lent.
Luni, 20 Mai 2019 | Masini electrice si hibride

Presa germană: Volkswagen va produce electricele de clasă mică la fabrica din Slovacia

Mașinile electrice de clasă mică din grupul Volkswagen vor fi construite la fabrica din Slovacia, potrivit informațiilor publicate de presa germană. La Bratislava ar urma să fie produse modele viitoare de la Volkswagen, Seat și Skoda.
Marti, 02 Octombrie 2018 | Masini electrice si hibride

Mazda și electrificarea: toate modelele din gama japonezilor vor avea versiune hibridă sau electrică până în 2030

Mazda a anunțat că toate modelele sale vor avea o “formă de electrificare”, iar 5% dintre toate mașinile produse vor fi 100% electrice până în 2030.
Duminica, 09 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Propunere britanică: plăcuțe verzi de înmatriculare pentru mașinile electrificate

Pentru a populariza segmentul electricelor și hibridelor în Marea Britanie, Departamentul de Transport propune implementarea plăcuțelor verzi care să scoată în evidență acest tip de mașini.
Miercuri, 23 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrificate la nivel global au trecut de un milion de unități în primul trimestru: Tesla, cel mai bine vândut brand de electrice

Piața mașinilor electrificate (hibrid, hibrid plug-in și electric 100%) a avut o creștere substanțială în primul trimestru din 2018 și a ajuns la 1.09 milioane de mașini vândute. Cel mai bine vândut producător în segmentul hibrid este Toyota, în timp ce Tesla a vândut cele mai multe electrice.
Miercuri, 16 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Electrificarea merge bine la BMW: grupul german a livrat peste 36.000 de hibrizi plug-in și mașini electrice în primele patru luni

Grupul BMW a vândut peste 36.000 de hibrizi plug-in și mașini electrice în primele patru luni ale acestui an, o creștere de 41% față de anul trecut. Vânzările totale ale nemților au ajuns la aproape 800.000 de unități în 2018.

Tag-uri similare

BMW, Renault, Toyota, Nissan, masini electrice, Daimler, Frankfurt, Nissan Leaf, studiu, design
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru