Electrificare

Luni, 04 Martie | Industrie

Șeful Bosch: electrificarea tuturor vehiculelor va dura 35 de ani

Stefan Hartung, directorul general Bosch, este de părere că procesul de electrificare a vehiculelor va fi unul foarte lung. Mai exact, CEO-ul companiei germane crede că electrificarea tuturor mașinilor ar putea dura chiar și 35 de ani din acest moment.
Miercuri, 29 Noiembrie 2023 | Industrie

Stellantis își va schimba strategia de electrificare în funcție de opinia publică

Carlos Tavares, șeful Stellantis, a anunțat că grupul multinațional este dispus să-și schimbe strategia către un viitor electrificat. Acest lucru se va întâmpla dacă se va schimba opinia generală despre mașinile electrice la nivel politic.
Miercuri, 15 Februarie 2023 | Masini electrice si hibride

Șeful Toyota anunță un nou plan de electrificare: platformă nouă în 2026

Koji Sato, noul CEO al japonezilor de la Toyota, a anunțat noile planuri de electrificare ale mărcii. Potrivit acestora, grupul nipon va lansa o platformă nouă, dedicată modelelor electrice în 2026. Totodată, Lexus va avea și un rol principal în tranziția către mașini electrice.
Joi, 27 Octombrie 2022 | Industrie

Volkswagen: marcă full electrică în Europa, din 2033. 10 electrice noi până în 2026

Volkswagen va produce doar modele cu zero emisii, pe Bătrânul Continent, începând cu 2033, a dezvăluit șeful companiei. Mai mult, până în 2026, germanii vor lansa 10 modele noi, cu zero emisii.
Miercuri, 05 Octombrie 2022 | Industrie

Peugeot: Din 2023, toate modelele din portofoliu vor fi disponibile cu motorizări electrificate

Constructorul francez de automobile anunță că din prima jumătate a anului viitor, toate modelele din portofoliu vor fi disponibile cu unul sau mai multe motorizări electrificate.
Vineri, 30 Septembrie 2022 | Industrie

Toyota rămâne fidelă strategiei de electrificare. Vrea să ofere cea mai mare varietate de motoare

Potrivit șefului companiei, Akio Toyoda, constructorul japonez rămâne fidel strategiei de electrificare anunțată cu ceva timp în urmă. Totodată, niponii susțin că un portofoliu format doar din modele pur electrice nu este o idee bună.
Joi, 29 Septembrie 2022 | Masini electrice si hibride

Audi: viitoarele modele RS vor fi electrificate, dar nu vor avea motoare cu 4 cilindri

Potrivit unui oficial al diviziei Audi Sport, viitoarele modele RS vor primi propulsoare hibride. Cu toate acestea, Audi nu va lansa niciun model de performanță cu motor cu 4 cilindri, astfel încât vor fi păstrate motoarele V6, V8 și cel cu 5 cilindri.
Joi, 22 Septembrie 2022 | Industrie

Skoda: Trei modele cu zero emisii lansate până în 2026

Constructorul ceh de automobile și-a prezentat planurile de electrificare sub denumirea Next Level - Skoda Strategy 2030. Acesta includ lansarea a trei modele cu zero emisii până în 2026.
Miercuri, 11 Mai 2022 | Industrie

Șeful Renault: Trecerea prea rapidă la mașini electrice ar putea dăuna mediului înconjurător

Șeful Renault, Luca de Meo, este de părere că trecerea prea rapidă la mașini cu zero emisii ar putea dăuna mediului înconjurător. Nici șeful Volkswagen nu este de acord cu o strategie agresivă în acest sens.
Duminica, 13 Martie 2022 | Industrie

Subaru: Actualul WRX nu va primi o versiune STI. În viitor ar putea fi electrificată

Potrivit japonezilor de la Subaru, actuala generație WRX nu va primi o versiune STI echipată cu motor termic. Pe viitor, marca niponă se gândește la un WRX STI electrificat.
Vineri, 04 Martie 2022 | Industrie

Opel va comercializa doar modele cu zero emisii, în Europa, din 2028

Constructorul german de automobile a anunțat că va comercializa numai modele electrice, pe Bătrânul Continent, din începând cu anul 2028. Totodată, Crossland și Insignia vor primi succesori cu zero emisii.
Joi, 03 Martie 2022 | Industrie

Kia: Gamă de 14 modele cu zero emisii până în 2027. SUV-ul EV9 debutează anul viitor

Constructorul asiatic vrea ca până în 2027 să aibă o gamă de 14 modele cu zero emisii. În 2030, Kia intenționează să comercializeze 1.2 milioane de mașini electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 18 Februarie 2022 | Industrie

Modelele Jeep fără vreo formă de electrificare, eliminate din Europa în 2022. Italia, singura excepție

Potrivit celor mai recente informații, modelele Jeep cu propulsoare pur termice (deci fără vreo formă de electrificare) vor fi eliminate din Europa în 2022, singura excepție fiind Italia.
Vineri, 03 Septembrie 2021 | Industrie

Șeful Audi estimează dublarea vânzărilor până în 2030, cu ajutorul modelelor electrice și autonome

Audi se așteaptă la o dublare a vânzărilor sale globale la 3 milioane de unități și, în același timp, să-și mențină marjele de profit, în ciuda înlocuirii mașinilor “tradiționale” cu cele electrice și autonome, potrivit declarațiilor făcute de CEO-ul Markus Duemann.
Marti, 31 August 2021 | Masini electrice si hibride

DS confirmă că va lansa doar modele electrice din 2024

Începând din 2024, toate modelele noi ce vor fi lansate de francezii de la DS vor fi 100% electrice, potrivit unui anunț oficial făcut de producător.
Vineri, 06 August 2021 | Industrie

SUA: Președintele Biden a semnat decretul care prevede că 50% din mașinile vândute în 2030 vor fi electrice

Preşedintele SUA, Joe Biden, a făcut un pas spre îndeplinirea obiectivului său de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu un decret care prevede ca jumătate din toate noile vehicule vândute în 2030 să fie electrice, o decizie care are sprijinul marilor producători auto americani şi străini.
Joi, 05 August 2021 | Industrie

Rusia va oferi subvenţii pentru achiziția de vehicule electrice fabricate în ţară

Rusia vrea să subvenţioneze achiziţiile de mașini electrice fabricate în ţară, pentru a stimula cererea şi producţia, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Economiei.
Duminica, 01 August 2021 | Economic

Studiu: Obiectivele climatice sunt în pericol dacă numai țările bogate vor adopta mașinile electrice

Planul Europei pentru eliminarea mașinilor cu motoare cu ardere internă a pus continentul în avangarda luptei pentru protejarea mediului înconjurător, însă, fără progrese în ceea ce priveşte înnoirea parcurilor auto din ţările sărace, adoptarea automobilelor electrice de către ţările bogate nu va fi suficientă pentru a ţine sub control încălzirea globală, potrivit Bloomberg.
Vineri, 30 Iulie 2021 | Economic

Stellantis face un nou credit bancar: 12 miliarde de euro pentru investiții și plata datoriilor

Stellantis a contractat un nou credit pentru a-și acoperi datorii anterioare și pentru a-și asigura lichidități pentru investițiile viitoare.
Luni, 05 Iulie 2021 | Tehnologie

Hyundai investește într-un start-up care dezvoltă baterii pentru mașini electrice

Hyundai a investit 100 de milioane de dolari pentru achiziția unui pachet de acțiuni la un start-up care dezvoltă și produce baterii pentru mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.

Tag-uri similare

masini electrice, GM, General Motors, vanzare, electrificare, profit, strategie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru