Emisii

Vineri, 14 Aprilie 2023 | Industrie

Toyota testează un nou tip de combustibil sintetic: promite să reducă emisiile cu 75%

Toyota și ExxonMobil și-au unit forțele pentru a dezvolta un nou tip de combustibil sintetic. Noul carburant promite să reducă emisiile de CO2 ale mașinilor cu motoare termice cu până la 75%.
Vineri, 24 Februarie 2023 | Industrie

Șeful Stellantis: Normele de emisii Euro 7 sunt inutile

Potrivit șefului Stellantis, Carlos Tavares, normele de emisii Euro 7 sunt inutile, în contextul în care "nu aduc beneficii pentru clienți și nici pentru mediul înconjurător."
Miercuri, 20 Octombrie 2021 | Industrie

Opel a plătit o amendă de 65 de milioane de euro pentru emisiile incorecte ale motoarele sale diesel

Constructorul german de automobile a plătit o amendă de 64.8 milioane de euro pentru emisiile incorecte ale motoarelor sale diesel. Aceasta fusese impusă de parchetul din Frankfurt în urma unei anchete demarate în luna octombrie 2018.
Luni, 28 Decembrie 2020 | Mediu

Noi detalii despre Euro 7: "În 2035 nu veți mai putea cumpăra mașini diesel sau pe benzină"

Propunerile pentru standardul de poluare Euro 7 sunt atât de radicale încât după anul 2035 motoarele diesel și pe benzină nu vor mai putea respecta normele de poluare, potrivit unor europarlamentari care lucrează la proiect.
Vineri, 18 Decembrie 2020 | Mediu

Skoda nu va respecta normele de emisii: "Am amânat startul vânzărilor pentru modele electrice și plug-in hybrid din cauza pandemiei"

Skoda anticipează că nu va putea respecta normele de emisii care intră în vigoare la 1 ianuarie și justifică acest lucru prin faptul că a amânat startul vânzărilor pentru modele electrice și plug-in hybrid din cauza pandemiei de coronavirus.
Marti, 08 Decembrie 2020 | Mediu

Grupul Volkswagen anticipează că nu va respecta normele de poluare care intră în vigoare de la 1 ianuarie: "Începând din 2022 nu vom avea probleme"

Grupul Volkswagen nu va reuși să respecte normele de poluare care intră în vigoare de la 1 ianuarie, însă anticipează că nu va mai avea probleme în acest sens din 2022, datorită viitoarelor sale modele electrice.
Vineri, 04 Decembrie 2020 | Industrie

Honda va comercializa doar modele electrice și hibride în Europa începând din 2023

Honda a anunțat că va vinde doar modele electrice și hibride în Europa începând din anul 2023. Decizia este justificată de necesitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon în contextul noilor reguli din Uniunea Europeană.
Marti, 24 Noiembrie 2020 | Industrie

Propuneri radicale pentru Euro 7: noul standard ar putea obliga producătorii să introducă sisteme hibride pe toate motorizările diesel și pe benzină

Primele studii pentru standardul Euro 7 care ar putea intra în vigoare în 2025 arată că producătorii vor fi practic obligați să introducă sisteme hibride pe toate motoarele diesel și pe benzină.
Luni, 23 Noiembrie 2020 | Mediu

Studiu: Mașinile plug-in hybrid emit cu până la 90% mai mult dioxid de carbon în condiții reale decât în teste când rulează cu bateria plină

Mașinile plug-in hybrid emit cu până la 90% mai mult dioxid de carbon în condiții reale comparativ cu testele oficiale atunci când rulează cu bateria plină, potrivit unui studiu realizat de organizația Transport & Environment.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Mediu

Ford va cumpăra "credite de emisii" de la Volvo: americanii vor evita amenzile pentru nerespectarea normelor de poluare

Ford va cumpăra "credite de emisii" de la Volvo pentru a evita plata unor amenzi pentru nerespectarea normelor de poluare în Europa, după ce americanii au fost nevoiți să întrerupă vânzările lui Kuga PHEV.
Joi, 29 Octombrie 2020 | Industrie

Jaguar Land Rover: “Ne așteptăm la o amendă de 90 de milioane de lire sterline pentru nerespectarea normelor de emisii”

Grupul Jaguar Land Rover a anunțat că se așteaptă să primească o amendă de 90 de milioane de lire sterline din partea autorităților europene pentru că nu va putea respecta normele de emisii ce vor intra în vigoare în 2021.
Marti, 13 Octombrie 2020 | Industrie

Renault respectă deja normele de emisii care vor intra în vigoare în 2021: francezii vor să vândă "credite de emisii" altor constructori

Renault respectă deja normele de emisii pentru anul 2021 ca urmare a vânzărilor ridicate de mașini electrice. Francezii vor acum să vândă "credite de emisii" constructorilor care nu reușesc să respecte noile norme.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Duminica, 13 Septembrie 2020 | Industrie

Presa germană: Comisia Europeană vrea să înăsprească limitele pentru emisiile automobilelor

Comisia Europeană va propune ca UE să înăsprească şi mai mult limitele pentru emisiile automobilelor, potrivit presei germane, care citează un document al autorităților.
Marti, 30 Iunie 2020 | Mediu

Media emisiilor de dioxid de carbon ale mașinilor vândute în Europa a crescut în 2019 la 122 de grame pe kilometru: SUV-urile și reducerea ofertei diesel, principalele cauze

Mașinile vândute în Europa în 2019 au emis în medie 122.4 grame de dioxid de carbon pe kilometru, în creștere comparativ cu 2018, ca urmare a popularității SUV-urilor, a creșterii masei vehiculelor în toate segmentele și a reducerii ofertei de modele diesel.
Marti, 23 Iunie 2020 | Industrie

Renault și Nissan, acuzate că au manipulat emisiile pentru 1.3 milioane de mașini în Marea Britanie: ar fi afectate modele precum Clio, Megane, Captur, Juke sau Qashqai

O firmă de avocatură acuză Renault și Nissan că ar fi manipulat emisiile pentru aproximativ 1.3 milioane de mașini din Marea Britanie, folosind dispozitive ilegale. Afectate ar fi modele precum Clio, Captur, Megane, Juke, Qashqai sau X-Trail, ce au fost produse între 2009 și 2018. Avocații spun că fiecare client are dreptul la despăgubiri de 5.000 de lire sterline. Nissan a respins toate acuzațiile.
Duminica, 14 Iunie 2020 | Mediu

Daimler confirmă un recall de 170.000 de mașini diesel pre-2015 din cauza probemelor la nivelul emisiilor

Recall-urile vizate de scandalul Dieselgate continuă să atingă mașini din generația anterioară a mărcilor auto europene. Ultimul astfel de anunț are în vedere 170.000 de mașini diesel Mercedes-Benz produse până în anul 2014 inclusiv.
Miercuri, 01 Aprilie 2020 | Mediu

Constructorii auto solicită relaxarea normelor de emisii pentru dioxid de carbon: "Producția și vânzările de mașini s-au oprit brusc"

Constructorii auto solicită autorităților europene să revizuiască normele de emisii pentru dioxid de carbon în condițiile în care producția și vânzările de mașini s-au oprit brusc din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.
Miercuri, 04 Martie 2020 | Industrie

Mai puțin diesel, mai mult CO2: a crescut media emisiilor de dioxid de carbon ale mașinilor vândute anul trecut în Europa

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor vândute în Europa în 2019 au crescut la 121.8 grame pe kilometru, cel mai înalt nivel din 2014. România a înregistrat o medie de 124 de grame, iar Dacia de 125.6 grame.
Marti, 07 Ianuarie 2020 | Economic

Daimler, dat în judecată în Germania pentru ascunderea informațiilor privind manipularea emisiilor: investitorii cer daune de 900 de milioane de euro

Daimler a fost dat în judecată în Germania de un grup de investitori instituționali, după cum anunță o firmă de avocatură. Investitorii susțin că Daimler le-ar fi ascuns informațiile cu privire la folosirea softului de manipulare a emisiilor și cer daune de 900 de milioane de euro. Daimler spune că se va apăra cu “toate mijloacele legale”.
Vineri, 20 Decembrie 2019 | Industrie

Dieselgate: Volkswagen va plăti o amendă de 86 de milioane de dolari pentru manipularea emisiilor în Australia

Volkswagen trebuie să plătească o nouă amendă în scandalul Dieselgate, de 86 de milioane de dolari, după ce autoritățile din Australia au anunțat că producătorul german a manipulat emisiile pentru peste 57.000 de mașini în perioada 2011-2015.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru