Fabrica

Sambata, 01 Iulie 2023 | Industrie

Opel își închide fabrica de cutii de viteze din Austria, din cauza cererii scăzute

Cererea scăzută pentru mașinile manuale precum și planurile Opel de a deveni un brand 100% electric din 2028 încep să își arate efectele.
Duminica, 27 Noiembrie 2022 | Industrie

BMW va investi peste 2 miliarde de euro în fabrica vecinilor maghiari, la Debrecen

După ce, inițial, au anunțat o investiție de 1 miliard de euro în noua lor fabrică de la Debrecen, în Ungaria, reprezentanții BMW au decis ridicarea efortului financiar la peste 2 miliarde de euro.
Luni, 26 Septembrie 2022 | Industrie

Ford începe construcția unei noi uzine de mașini electrice. Va fi cea mai mare din istoria mărcii

Ford a demarat oficial construcția unei noi uzine de mașini electrice și baterii. Fabrica, botezată BlueOval City este pe cale să devină cea mai mare uzină construită vreodată de Ford, pe o suprafață de 15 kilometri pătrați. Noua uzină va intra în funcțiune în 2025.
Duminica, 25 Septembrie 2022 | Industrie

Toyota a decis închiderea fabricii sale din Rusia, cu posibilitatea de a o vinde ulterior

Începutul conflictului din Ucraina și sancțiunile aplicate de către Occident împotriva Rusiei au dus la mari probleme pe lanțul de aprovizionare pentru majoritatea producătorilor auto din țara condusă de Vladimir Putin. Toyota este doar ultimul nume dintr-o listă lungă de producători care anunță renunțarea la facilitățile de producție din Rusia.
Duminica, 29 Mai 2022 | Industrie

Toyota reduce din nou planul de producție pentru luna iunie

La începutul săptămânii, Toyota ajungea pe primele paginile ale tuturor publicațiilor de profil din jurul lumii, anunțând scăderea producției planificate pentru luna iunie cu circa 100.000 de unități. În acest weekend planul japonezilor a fost lovit de încă o ajustare, de data aceasta cu 50.000 de unități.
Joi, 24 Februarie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz vrea să-și mărească numărul de fabrici producătoare de mașini electrice

Constructorul german dorește, ca până la începutul deceniului viitor să aibă mai multe uzine capabile să producă vehicule electrice. La fel ca toți marii producători, Mercedes dorește să aibă un portofoliu de modele electrice până în 2030.
Marti, 10 Noiembrie 2020 | Industrie

Șeful Volkswagen confirmă: uzina din Turcia nu va fi construită, iar grupul va investi un miliard de euro în fabrica din Slovacia

CEO-ul Herbert Diess a confirmat oficial că Volkswagen a renunțat la planurile privind construcția fabricii din Turcia. În schimb, grupul german va investi un miliard de euro în extinderea fabricii din Slovacia, acolo unde vor fi produse noile generații VW Passat și Skoda Superb.
Marti, 27 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Geely vrea să construiască o fabrică nouă pentru brandul Polestar: capacitate anuală de 30.000 de mașini electrice

Chinezii de la Geely vor să construiască o fabrică nouă pentru brandul Polestar, care să aibă o capacitate anuală de 30.000 de mașini electrice, potrivit unor surse din cadrul companiei.
Luni, 14 Septembrie 2020 | Industrie

Chinezii de la Envision vor să construiască o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Franța: producția ar putea debuta în 2023

Grupul chinez Envision se gândește la mai multe variante pentru construcția unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în Franța, potrivit unor informații neoficiale. Producția ar uma să înceapă în 2023 în urma unor investiții de “sute de milioane de euro”.
Luni, 24 August 2020 | Industrie

Presa germană: Opel vrea să vândă o parte din uzina de la Rüsselsheim

Opel vrea să reducă suprafața fabricii sale din Rüsselsheim, urmând să vândă o parte din terenuri, potrivit informațiilor neoficiale apărute în presa din Germania.
Vineri, 03 Iulie 2020 | Industrie

Mercedes anunță un parteneriat cu chinezii de la Farasis: fabrică de baterii pentru mașini electrice în estul Germaniei

Mercedes a semnat un parteneriat cu Farasis Energy, prin care compania chineză devine furnizor de baterii pentru mașinile electrice ale constructorului german. Nemții vor cumpăra 3% din acțiunile Farasis, iar chinezii vor construi o fabrică de baterii în estul Germaniei.
Joi, 02 Iulie 2020 | Masini electrice si hibride

Modificări în proiectul fabricii Tesla de lângă Berlin: fără producție de baterii și piese din plastic; capacitate de 100.000 de unități

Tesla a revizuit planurile privind viitoarea fabrică de lângă Berlin, astfel că liniile de producție pentru baterii și componentele din plastic au fost scoase din proiect, potrivit documentelor prezentate de autoritățile germane. Uzina ar urma să aibă o capacitate anuală de 100.000 de mașini electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 19 Iunie 2020 | Industrie

Tesla vrea să înceapă construcția unei noi fabrici americane în cel mult trei luni: producătorul va alege între Texas și Oklahoma

Tesla a anunțat autoritățile din statul american Texas că vrea să înceapă construcția unei fabrici, cel târziu în luna septembrie a acestui an. Dacă Texas nu va oferi suficiente stimulente fiscale pentru investiția Tesla, producătorul american ia în calcul statul vecin Oklahoma ca alternativă pentru noua uzină.
Marti, 09 Iunie 2020 | Industrie

Nissan a repornit producția la uzina din Sunderland: “Rețeaua de dealeri este redeschisă în proporție de 95%”

Nissan a anunțat că fabrica din Sunderland a reluat producția după o pauză de aproape trei luni. Rețeaua de dealeri din Europa este acum redeschisă în proporție de 95%, potrivit constructorului.
Luni, 01 Iunie 2020 | Economic

Renault reacționează la greva angajaților din Franța: “Nu am avut și nu avem intenția să închidem fabrica din Maubeuge”

Renault susține că nu va închide fabrica din Maubeuge, potrivit președintelui Jean-Dominique Senard, care încearcă să dezamorseze greva miilor de angajați din nordul Franței. “Vă asigur, nu am spus și nu m-am gândit vreodată să închidem fabrica,” a spus Senard.
Miercuri, 20 Mai 2020 | Industrie

Efectul crizei COVID-19: Renault va concedia 400 de angajați de la fabrica din Slovenia

Renault va concedia 400 de angajați ai uzinei din Slovenia, dintr-un total de 3.200, ca urmare a impactului crizei COVID-19 asupra cererii pentru modelele sale. Fabrica va continua să funcționeze în două schimburi.
Marti, 12 Mai 2020 | Industrie

Elon Musk sfidează autoritățile americane și redeschide fabrica Tesla din California: “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela”

Elon Musk a anunțat că fabrica Tesla din California a redeschis producția, în ciuda ordinului autorităților de a menține uzina închisă. “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela,” a declarat Musk.
Vineri, 08 Mai 2020 | Industrie

Renault a suspendat producţia la o uzină franceză: justiția a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați

Renault a suspendat producția la una dintre uzinele sale din Franța, după ce o instanță a decis că producătorul a introdus măsuri insuficiente de protecție pentru angajați în contextul pandemiei. “Activitatea a fost oprită începând din 7 mai și până la noi ordine,” a confirmat Renault, care va face apel la decizia instanței.
Joi, 26 Martie 2020 | Industrie

PSA a redeschis fabrica din Wuhan: constructorii susțin că piața chineză dă semne de revenire

Grupul PSA a anunțat redeschiderea fabricii din orașul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus ce izbucnise în China. Uzina este deținută de PSA împreună cu producătorul local Dongfeng.
Sambata, 14 Decembrie 2019 | Industrie

Grupul VW va decide în februarie dacă va construi noua fabrică din Turcia: România, Bulgaria și Serbia ar fi fost scoase din calcule

Grupul Volkswagen va lua o decizie în februarie 2020 cu privire la construcția noii fabrici din Turcia, potrivit unor surse apropiate de companie. România, Bulgaria și Serbia ar fi fost scoase din calculele VW, care ar urma să se orienteze către Slovacia dacă uzina din Turcia nu se va concretiza.

Tag-uri similare

Mercedes, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Red Bull, Porsche, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru