Frânare automată

Luni, 07 Februarie 2022 | Siguranta

STUDIU: Sistemele de siguranță cu funcție de detectare a pietonilor nu sunt eficiente în condiții de lumină slabă

Potrivit unui studiu realizat de IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), sistemele de siguranță cu funcție de detectare a pietonilor nu sunt eficiente în condiții de lumină slabă și la viteze mai mari de 80 km/h.
Miercuri, 15 Noiembrie 2017 | Industrie

Rezoluție europeană: autoritățile vor ca toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sisteme pentru detectarea pietonilor și frânare automată

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie care propune ca toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sisteme pentru detectarea pietonilor, frânare automată și asistență la accelerare.
Marti, 29 August 2017 | Siguranta

Toyota susține că frânarea automată de urgență instalată pe mașinile sale a redus numărul accidentelor cu 90%

Toyota vrea să reducă pe cât posibil accidentele cauzate de neatenția șoferilor și susține că frânarea automată de urgență scade cu 90% accidentele de acest tip.
Vineri, 30 Decembrie 2016 | Siguranta

Sistemul de frânare automată al camionului Scania a limitat proporțiile atentatului terorist de la Berlin

Numărul victimelor atentatului terorist în care un tunisian a intrat în plin în mulțimea adunată la Târgul de Crăciun din Berlin putea fi mult mai mare dacă sistemul de frânare automată de urgență a camionului Scania nu ar fi intrat în funcțiune.
Marti, 16 Iunie 2015 | Tehnologie

Mașina viitorului: am testat 10 tehnologii care vor fi introduse pe automobilele de mâine

Pe lângă producția de anvelope, despre care știm cu toții, Continental are în spate un centru impresionant de dezvoltare a noilor tehnologii. I-am făcut o vizită și ne-am acomodat cu ideea de mașină autonomă.
Miercuri, 13 Mai 2015 | Siguranta

EuroNCAP despre sistemele de frânare automată: "Au redus cu 38% accidentele din viaţa reală"

EuroNCAP a publicat rezultatele unui studiu derulat în colaborare cu omologul său din Australia privind rezultatele în viaţa reală ale introducerii sistemelor de frânare automată care funcţionează la viteze de până la 50 km/h.
Vineri, 01 Noiembrie 2013 | Siguranta

Frânarea automată de urgenţă, esenţială pentru obţinerea a 5 stele EuroNCAP în 2016

Începând cu 2016, EuroNCAP nu va putea oferi punctaj maxim automobilelor care nu vor fi echipate cu sistem de frânare automată. Estimările unei companii britanice anunţă înmulţirea acestor sisteme.

Tag-uri similare

EuroNCAP, AEB, frânare automată, EuroNCAP rezultate, frânarea automată de urgenţă, Thatcham
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru