Grupul VW

Joi, 04 Ianuarie | Modele noi

Scout, noul brand de mașini electrice off-road al Grupului Volkswagen: primul model, la vară

Scout, noua marcă de mașini electrice de teren a Grupului Volkswagen, a anunțat că va prezenta primul său model în vara acestui an. Producția modelelor Scout va începe abia în 2026.
Miercuri, 19 Aprilie 2023 | Industrie

Skoda va dezvolta viitoarele motoare termice pentru Grupul Volkswagen

Grupul Volkswagen a anunțat oficial că cehii de la Skoda se vor ocupa exclusiv de dezvoltarea unor viitoare motoare termice pentru modelele mărcilor din grup. Skoda promite că noile motoare vor fi mai puternice și mai eficiente.
Luni, 28 Februarie 2022 | Industrie

Volkswagen oprește producția la două fabrici din Germania, ca urmare a războiului din Ucraina

Grupul Volkswagen a anunțat că va înceta, temporar, producția la două uzine din Germania ca urmare a războiului din Ucraina. Motivul întreruperii producției este atribuit opririi furnizării de componente din țara care tocmai a fost invadată de Rusia.
Joi, 29 Iulie 2021 | Industrie

Șeful VW: “Vom depăşi criza semiconductorilor în a doua parte a anului”

După rezultate solide raportate în primul semestru din 2021, șeful Volkswagen, Herbert Diess, este încrezător că producătorul auto va depăşi în a doua parte a anului problemele cauzate de majorarea preţurilor la materiile prime şi deficitul de semiconductori.
Marti, 29 Iunie 2021 | Industrie

Șeful VW va superviza Seat și Skoda: grupul vrea mai mult control asupra celor două branduri

Șeful mărcii Volkswagen va supraveghea dezvoltarea Seat și Skoda, potrivit unei reorganizări a brandurilor din cadrul grupului german.
Miercuri, 23 Iunie 2021 | Industrie

Volkswagen susține că profitul său estimat pentru 2021 nu va fi afectat de criza semiconductorilor

Oficialii Volkswagen au reacționat la informațiile din presa germană conform cărora grupul se aşteaptă la o scădere a producţiei din cauza lipsei semiconductorilor. Conform acestora, deficitul global de semiconductori nu va avea impact asupra estimărilor de profit pentru 2021 ale companiei.
Miercuri, 26 Mai 2021 | Industrie

Grupul VW ar fi primit 7.5 miliarde de euro pentru vânzarea Lamborghini

Grupul VW Group ar fi primit o ofertă de 7.5 miliarde de euro pentru marca Lamborghini de la consorţiul anglo-suedez Quantum Group, potrivit informațiilor neoficiale din presa britanică.
Luni, 26 Aprilie 2021 | Industrie

Volkswagen: “Criza de semiconductori se va agrava în trimestrul al doilea”

Volkswagen estimează agravarea crizei de semiconductori și un impact mai mare asupra producției în trimestrul al doilea decât în primele trei luni din 2021, potrivit Financial Times.
Vineri, 26 Martie 2021 | Industrie

Volkswagen a găsit vinovații în cazul Dieselgate: nemții vor cere despăgubiri de la fostul CEO al grupului și de la fostul șef Audi

Volkswagen a anunțat că va cere despăgubiri în cazul Dieselgate de la fostul CEO Martin Winterkorn și de la Rupert Stadler, fostul șef al Audi.
Vineri, 22 Ianuarie 2021 | Industrie

Profitul grupului VW s-a înjumătățit în 2020: nemții au raportat “doar” 10 miliarde de euro

Volkswagen anunță că profitul său operațional s-a înjumătățit în 2020, deși livrările la nivel de grup au crescut puternic în ultimul trimestru. Grupul VW a raportat un profit de 10 miliarde de euro, față de cele 19.3 miliarde înregistrate în 2019.
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Industrie

Volkswagen a ratat țintele de emisii în 2020: grupul estimează penalități de cel puțin 100 de milioane de euro

Volkswagen a anunțat că a ratat “la limită” respectarea normelor de emisii în 2020 și acum va primi o amendă de cel puțin 100 de milioane de euro la nivel de grup.
Vineri, 30 Octombrie 2020 | Industrie

Volkswagen revine pe profit în al treilea trimestru: livrările grupului german au ajuns la 6 milioane de unități, în scădere cu 19% pe primele 9 luni

Grupul Volkswagen a reușit să revină pe profit în al treilea trimestru, după “impactul puternic” al pandemiei. În primele 9 luni, livrările grupului german au ajuns la 6 milioane de unități, cu 19% mai puțin decât în aceeași perioadă din 2019, însă VW a obținut un profit de 2.4 miliarde de euro (față de 14.8 miliarde anul trecut).
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 10 Ianuarie 2020 | Industrie

Vânzările grupului VW au crescut ușor în 2019: nemții au comercializat 10.8 milioane de mașini

Grupul Volkswagen a înregistrat o creștere de 1% a vânzărilor din 2019, cu 10.8 milioane de mașini comercializate către clienți. Nemții estimează o marjă de profit între 6.5 și 7.5%, înaintea publicării datelor financiare în luna martie.
Sambata, 18 Mai 2019 | Industrie

Livrările grupului VW au scăzut în primele 4 luni: nemții dau vina pe situația economică din unele țări: Seat, singurul brand cu o creștere la nivel de grup

Grupul Volkswagen a livrat peste 3.47 milioane de mașini în primele 4 luni din 2019, rezultatul fiind în scădere față de perioada similară de anul trecut. Cu excepția Seat, toate brandurile din grupul german au fost pe minus la acest capitol.
Marti, 16 Mai 2017 | Industrie

Zvonuri contrazise: "Grupul Volkswagen nu are de gând să vândă Bentley și Bugatti"

Directorul celor două mărci de lux pe care le deține Grupul Volkswagen a confirmat faptul că șefii conglomeratului german nu iau în calcul o eventuală vânzare a acestora pentru "relaxarea" efectelor financiare pe care Dieselgate le-a lăsat în urmă.
Vineri, 25 Martie 2016 | Industrie

Un sfert de secol de succes: Skoda aniversează 25 de ani sub tutela Grupului Volkswagen

Marca Skoda a ieșit în martie 1991 din umbra blocului ex-sovietic și a început un drum lung spre un milion de mașini produse pe an. Momentul de cotitură: intrarea sub umbrela Grupului Volkswagen.
Marti, 06 Octombrie 2015 | Industrie

Noul CEO Volkswagen a ieşit în faţa angajaţilor VW: "Trebuie să economisim masiv pentru a face faţă consecinţelor acestei crize"

Matthias Muller, noul CEO al Grupului Volkswagen, s-a întâlnit cu angajaţii Volkswagen din Wolfsburg. Înaltul oficial al Grupului a anunţat că unele investiţii vor fi "amânate sau anulate".
Joi, 19 Decembrie 2013 | Modele noi

Şeful Skoda confirmă lansarea unui SUV mare în 2016

Winfried Wahland, şeful mărcii Skoda, a confirmat lansarea unui SUV mare în 2016. Modelul va fi bazat pe cea mai lungă versiune a platformei MQB a concernului Volkswagen şi va fi încadrat sub Touareg.
Joi, 19 Martie 2009 | Industrie

Angajatii Seat au acceptat o inghetare a salariilor pana in 2011

Pentru a nu fi nevoiti sa dea afara 20% din forta de munca de la fabrica Seat din Martorell, Volkswagen Group a ajuns la un acord cu sindicatele spaniole.
Luni, 19 Ianuarie 2009 | Industrie

Porsche face o oferta de preluare a companiei Scania

Porsche, detinatorul a 50.76% din actiunile Grupului VW, este obligat de legea suedeza sa faca o oferta de preluare integrala a producatorului de camioane Scania.

Tag-uri similare

Volkswagen, Porsche, VW, Seat, Germania, Spania, criza, Suedia, VAG, Scania
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru