Guvern

Joi, 31 Martie 2022 | Intern

Bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate

Guvernul a suplimentat bugetele Rabla Clasic și Rabla Plus cu 560, respectiv 680 de milioane de lei. Marea noutate a ediției din 2022 este că permite casarea a două mașini vechi.
Luni, 28 Martie 2022 | Intern

Guvern: Proiect de lege pentru majorarea amenzilor pentru lipsa rovinietei

Executivul a inițiat un proiect de lege pentru majorarea amenzilor aplicate șoferilor care circulă pe drumurile publice din România fără să plătească rovinieta.
Miercuri, 29 Decembrie 2021 | Intern

Metroul din Cluj-Napoca: Guvernul a aprobat indicatorii tehnici. Când ar putea fi gata

Guvernul a aprobat indicatorii tehnici pentru viitorul metrou din Cluj-Napoca. Durata de realizare a investiției va fi de 128 de luni, sau cu alte cuvinte 10 ani și jumătate.
Marti, 05 Octombrie 2021 | Intern

OFICIAL: Noi reguli de circulație pentru trotinete electrice și numere de înmatriculare verzi pentru mașinile electrice

Guvernul a stabilit o serie de reguli de circulație pentru trotinetele electrice. Totodată, se introduc plăcuțe de înmatriculare speciale pentru mașinile cu zero emisii.
Luni, 25 Mai 2020 | Industrie

Presa britanică: Jaguar Land Rover vrea un miliard de lire sterline de la guvern, în contextul crizei COVID-19

Jaguar Land Rover vrea să obțină o finanțare de peste un miliard de lire sterline de la guvernul britanic pentru a traversa criza COVID-19, potrivit informațiilor Sky News. Grupul JLR susține însă că informațiile presei sunt “inexacte și speculative”.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Intern

Noul Guvern vrea să introducă o taxă de primă înmatriculare pentru mașini: "Valoarea va fi calculată în funcție de emisii"

Noul Guvern a anunțat joi că lucrează la introducerea unei taxe de primă înmatriculare pentru mașini care să fie percepută ca o taxă pe poluare, întrucât valoarea acesteia va depinde de emisii.
Joi, 08 August 2019 | Intern

Transportatorii cer Guvernului să mențină legislaţia actuală RCA: se tem de creşterea tarifelor și amenință cu proteste la nivel national

Transportatorii români au cerut Guvernului să mențină legislația actuală RCA. Aceștia susțin că, în caz contrar, tarifele ar putea să crească de peste 5 ori, scenariu în care ar începe proteste la nivel național.
Luni, 04 Februarie 2019 | Intern

Statul promite că banii pe taxa auto vor fi returnați “cât se poate de repede”: termenul final - iunie 2019

Banii încasați pe vechea taxă auto vor fi rambursați cât se poate de repede, după aprobarea bugetului, a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. Statul promite că banii vor ajunge înapoi la români cel târziu la finalul lunii iunie 2019.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Industrie

Francezii încep să-și piardă încrederea în Carlos Ghosn: Renault caută candidați pentru postul de CEO

Franța caută candidați pentru înlocuirea lui Carlos Ghosn, potrivit unor surse guvernamentale care susțin că Renault începe să-și piardă încrederea în oficialul care a fost arestat în Japonia pentru nereguli financiare.
Vineri, 21 Septembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Germania vrea un milion de mașini electrice pe străzi până în 2022: schemă de sprijin din partea autorităților și a industriei auto

Germania și-a propus să atingă un număr de un milion de mașini electrice pe străzile publice până în 2022, se arată într-un plan al guvernului. Nemții ajută vânzările de electrice printr-un program financiar susținut de autorități și industria auto.
Vineri, 16 Februarie 2018 | Intern

Promisiunile Guvernului: peste 1.000 de stații de încărcare/ alimentare pentru mașinile electrice și cele care folosesc gaz natural comprimat vor fi instalate în țară, până în 2020

Guvernul susține că va înființa circa 1.000 de stații de încărcare/ alimentare pentru mașinilor electrice și cele care utilizează gaz natural comprimat, la nivel național, potrivit unei strategii pe următorii trei ani.
Vineri, 02 Februarie 2018 | Industrie

Britanicii propun amenzi “nelimitate” și dosare penale pentru producătorii care manipulează testele emisiilor: “Faptele celor de la Volkswagen sunt inacceptabile”

Producătorii auto care manipulează rezultatele testelor privind emisiile motoarelor riscă amenzi “nelimitate” și deschiderea unor dosare penale, potrivit unui set de măsuri pregătit de guvernul britanic.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 24 Noiembrie 2017 | Intern

Guvernul vrea să limiteze unele amenzi pentru șoferi de anul viitor: “Se pregătește plafonarea la nivelul din 2017”

Amenzile pentru șoferi, care sunt corelate cu salariul minim pe economie, vor fi limitate de la începutul lui 2018, pentru ca acestea să nu crească, a anunțat premierul Mihai Tudose.
Marti, 03 Octombrie 2017 | Tehnologie

Investiții în cercetare: Universitățile Cambridge și Oxford participă la crearea unui institut al bateriilor pentru mașini electrice

Guvernul din Marea Britanie a anunțat un plan de investiții de 65 de milioane de lire sterline pentru înființarea unui institut de cercetare în domeniul bateriilor pentru mașini electrice. Celebrele universități Cambridge și Oxford se vor alătura proiectului.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Industrie

Sprijin de la autorități: Franța vrea să dea o mână de ajutor producătorilor afectați de creșterea taxei diesel

Guvernul de la Paris va prezenta până la sfârșitul anului un plan prin care vrea să sprijine industria auto după creșterea cu 10% a taxei pentru motoarele diesel.
Vineri, 04 Octombrie 2013 | Intern

Autostrada A3: Finanţarea secţiunii spre Bucureşti a fost tăiată

Bucureştiul nu va avea nici în 2013 o legătură directă cu Autostrada A3. Guvernul a tăiat fondurile care vizau construcţia secţiunii de legătură dintre A3 şi Capitală.
Miercuri, 02 Octombrie 2013 | Intern

Votul privind modificarea Codului Rutier a fost amânat cu o săptămână

Guvernanţii au decis să amâne cu o săptămână votarea modificărilor aplicate Codului Rutier în loc să-l voteze în şedinţa de pe 2 octombrie.
Miercuri, 03 Aprilie 2013 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Poliţiştii vor să-i lase fără permis pe şoferii care nu-şi plătesc amenzile

Propunerea MAI de modificare la Legii Circulaţiei pe drumurile publice din România este în dezbatere publică. Printre schimbările propuse se numără amenzile mai mari pentru anumite contravenţii, supraveghere audio şi video pentru examenul auto şi altele.
Marti, 19 Februarie 2013 | Intern

Timbrul de mediu intră în vigoare în 15 martie 2013

Guvernul României a votat astăzi ordonanţa de urgenţă care controlează noul timbru de mediu. Acesta va intra în vigoare în 15 martie 2013. Până atunci, cetăţenii plătesc taxa auto în formula 2012.
Vineri, 20 Mai 2011 | Intern

Guvernul ar putea să taxeze revânzarea automobilelor înscrise în România

Guvernul discută impozitarea primei vânzări a vehiculelor înmatriculate în ţară înainte de 1 iulie 2008, informează Mediafax.

Tag-uri similare

Ford, Nissan, Tesla, GM, Romania, General Motors, Seat, Germania, Marea Britanie, hibrid
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru