Industria auto

Duminica, 28 Mai 2023 | Industrie

Peste 50% din mașinile electrice vândute în 2022 au fost chinezești

Piața auto chineză, cea mai mare la nivel mondial, are și cel mai mare apetit pentru mașini electrice. Datele financiare ale anului 2022 arată că peste jumătate din toate mașinile electrice vândute global au fost comercializate de companii din China.
Vineri, 01 Iulie 2022 | Industrie

Stellantis: Piața auto ar putea intra în colaps dacă nu se ieftinesc mașinile electrice

Un oficial de rang înalt din cadrul Stellantis avertizează că piața auto ar putea intra în colaps dacă nu scad prețurile mașinilor cu zero emisii. Grupul are un plan de reducere a costurilor de producție pentru mașinile electrice cu 40% până în 2030.
Vineri, 18 Martie 2022 | Industrie

LIVE UPDATE: Cum afectează războiul din Ucraina industria auto mondială

Ca și cum pandemia de coronavirus și criza mondială de semiconductori nu erau de ajuns, industria auto suferă acum de pe urma războiului din Ucraina. Majoritatea constructorilor și-au oprit producția la mai multe uzine, iar unii chiar au donat sume de bani pentru a sprijini țara vecină.
Joi, 26 August 2021 | Industrie

Producția auto din Marea Britanie a atins cel mai scăzut nivel din 1956, din cauza crizei de cipuri

Producția de mașini din Marea Britanie a ajuns în iulie la cel mai scăzut nivel din 1956 încoace, din cauza crizei globale de cipuri și a pandemiei.
Joi, 24 Iunie 2021 | Industrie

Noile norme UE privind reducerea emisiilor ar putea însemna dispariția mașinilor diesel și pe benzină

UE va prezenta în data de 14 iulie noile propuneri privind reducerea emisiilor de CO2 în industria auto, moment așteptat să dea naștere la dezbateri aprinse între autorități, producători și țările membre ale Uniunii.
Miercuri, 12 Mai 2021 | Economic

Șeful Daimler ridică o problemă generată de mașinile electrice: va scădea forța de muncă angajată?

Daimler anunță că este pregătit pentru accelerarea tranziției către un sector auto dominat de mașinile 100% electrice, dar spune că UE trebuie să organizeze o dezbatere privind impactul electrificării asupra angajaților din această industrie.
Duminica, 18 Aprilie 2021 | Industrie

Industria auto, amenințată de o nouă criză: rezervele de cauciuc sunt din ce în ce mai scăzute

După criza semiconductorilor, industria auto ar putea avea din nou de suferit. De această dată din cauza rezervelor mondiale de cauciuc, care sunt din ce în ce mai scăzute.
Marti, 17 Noiembrie 2020 | Industrie

Șeful PSA estimează noi fuziuni în industria auto: “Unii producători nu vor supraviețui”

Carlos Tavares, șeful grupului PSA, se așteaptă la mai multe fuziuni la nivelul industriei auto în contextul investițiilor masive în mașini electrice și crede că unii producători nu vor supraviețui acestei tranziții în următorul deceniu.
Vineri, 31 Iulie 2020 | Economic

Constructorii auto au împrumutat peste 132 de miliarde de dolari în ultimele 5 luni: banii, folosiți pentru a trece peste pandemie

Producătorii auto au împrumutat peste 132 de miliarde de dolari la nivel global pentru a face față scăderii vânzărilor în timpul pandemiei de coronavirus.
Luni, 18 Mai 2020 | Industrie

Franța anunță măsuri de sprijin pentru sectorul auto: planul va fi prezentat în cel mult 15 zile

Franța a anunțat că va prezenta un plan cu măsuri de sprijin pentru industria auto în cel mult 15 zile, potrivit declarațiilor ministrului de Finanțe, Bruno Le Maire. Francezii lucrează deja la un împrumut de 5 miliarde de euro pentru Renault.
Vineri, 10 Aprilie 2020 | Industrie

Industria auto din Germania cere repornirea cât mai rapidă a vânzărilor: “Companiile riscă falimentul din cauza stocurilor mari”

Asociația Industriei Auto din Germania (VDA) a cerut Cancelarului Angela Merkel să permită reluarea cât mai rapidă a vânzărilor. VDA susține că stocurile mari de mașini și piese care nu pot fi vândute pot conduce la falimentul unor companii din industrie.
Joi, 02 Aprilie 2020 | Intern

Ministrul Economiei: "Industria auto din România va produce echipamente medicale pentru bolnavii de COVID-19"

Industria auto din România vrea să ajute economia şi să contribuie la producţia de echipamente şi produse medicale, precum măşti, combinezoane şi biocide, a anunţat ministrul Economiei, Virgil Popescu.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 29 Iulie 2019 | Industrie

România, locul 5 în Europa la numărul de muncitori din industria auto: țara noastră are peste 185.000 de angajați

România ocupă locul 5 în Europa după numărul de muncitori din industria auto, cu 185.000 de angajați. Singurele țări care devansează România sunt Germania, Franța, Polonia și Marea Britanie.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Economic

Șeful VW, despre constructorii germani: “Avem doar 50% șanse să rămânem în fruntea industriei auto dacă nu ne adaptăm tendințelor pieței”

Constructorii auto din Germania au doar 50% șanse să rămână liderii industriei auto dacă nu își adaptează activitatea la noile trenduri ale pieței, a declarat șeful Volkswagen, Herbert Diess.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Studiu: Accelerarea adoptării mașinilor electrice în Europa va afecta numărul locurilor de muncă, inclusiv în România

Constructorii auto avertizează că viitoarele norme de emisii care favorizează mașinile electrice vor avea un impact negativ asupra locurilor de muncă din industria auto, inclusiv în România.
Duminica, 18 Februarie 2018 | Industrie

Șefii Toyota estimează o criză în industria auto: “Traversăm o perioadă de schimbări care se petrec o dată la 100 de ani”

Oficialii Toyota sunt de părere că industria auto se află în fața unei crize ce pune în pericol existența constructorilor care nu se adaptează la schimbările majore din anii care urmează.
Miercuri, 09 Noiembrie 2016 | Industrie

Efectul Trump în industria auto: profituri mai mici pentru constructori, norme de poluare relaxate şi încetinirea dezvoltării maşinilor autonome

Victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea avea efecte negative asupra constructorilor auto, în timp ce normele de poluare ar putea fi relaxate concomitent cu o încetinire a dezvoltării maşinilor autonome.
Miercuri, 26 Octombrie 2016 | Industrie

Unii cu investiţiile, alţii cu studiile: Bulgaria şi România sunt cele mai atractive ţări pentru industria auto

Bulgaria şi România ocupă primele două locuri într-un studiu realizat de vecinii de la sud de Dunăre care analizează cele mai atractive ţări pentru industria auto, deşi Polonia şi Ungaria au obţinut investiţii majore în ultimele luni.
Joi, 11 August 2016 | Economic

Au vrut Brexit, acum trag ponoasele: Citroen, Peugeot și DS majorează prețurile mașinilor în Marea Britanie

Grupul francez Pugeot-Citroen este primul care anunță majorări de prețuri pentru mașinile sale vândute în Marea Britanie.
Sambata, 24 Octombrie 2015 | Reportaj

Râdem degeaba de bulgari: ne dau lecții la capitolul Saloane Auto și vor produce o gamă întreagă de SUV-uri

Automarket a vizitat Salonul Auto de la Sofia. Am găsit acolo o expoziție civilizată și bogată în exponate. În Bulgaria au investit și chinezii de la Great Wall, care vor produce o gamă întreagă de SUV-uri.

Tag-uri similare

Marea Britanie, Comisia Europeana, imprumut, industria auto
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru