Itp

Miercuri, 30 Iunie 2021 | Intern

Un start-up din Cluj a lansat o aplicație care gestionează costurile și obligațiile auto

Un start-up din Cluj a lansat o aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto, care digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism și permite administrarea, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.
Luni, 10 Iunie 2019 | Intern

Proiect de lege: ITP-ul va putea fi efectuat în orice stat membru al Uniunii Europene

Proprietarii de mașini înmatriculate în România vor avea posibilitatea de a efectua Inspecția Tehnică Periodică (ITP) și în orice alt stat membru al Uniunii Europene, potrivit unui proiect de lege.
Luni, 11 Februarie 2019 | Intern

RAR prezintă rezultatul verificărilor în trafic: 3.500 de mașini prezentau pericol iminent de accidente

RAR a anunțat că 3.500 dintre mașinile verificate anul trecut în trafic prezentau pericol iminent de accidente, în timp ce aproximativ 6.700 de mașini aveau probleme cu emisiile.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Intern

Propuneri pentru noua taxă auto: va fi integrată în taxa plătită la ITP sau în impozitul anual pentru mașină

Guvernul propune ca noua taxă auto să fie integrată în taxa plătită la ITP sau în impozitul anual pentru mașină, iar valoarea acesteia va depinde de capacitatea motorului, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon.
Luni, 21 Mai 2018 | Intern

Inspecțiile Tehnice Periodice vor fi supravegheate video: măsura, implementată pentru reducerea fraudelor

Începând din 21 mai, service-urile auto sunt obligate să înregistreze video Inspecțiile Tehnice Periodice (ITP) și să păstreze arhiva cel puțin 6 luni. Măsura are rolul de a limita fraudele.
Marti, 13 Februarie 2018 | Intern

RAR dezminte informații apărute în presă: “Șoferii cu ITP-ul suspendat sau expirat vor fi sancționați, dar fără dosare penale”

Registrul Auto Român (RAR) a transmis că nu a avut niciodată și nici nu are în vedere să introducă o prevedere legală prin care șoferii cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) suspendată sau expirată să riște închisoarea prin întocmirea unor dosare penale.
Marti, 21 Noiembrie 2017 | Intern

Noul regulament pentru ITP a fost aprobat: ITP anual pentru mașinile mai vechi de 12 ani. Inspecția poate fi trecută și cu deficiențe minore

Mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani trebuie să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea mașinii, inspecția va putea fi trecută chiar și în cazul unor deficiențe minore. În plus, mașinile noi trebuie să facă primul ITP după 3 ani.
Marti, 29 August 2017 | Intern

Bilanț pe șosele în primele 6 luni ale anului: aproape 1.800 de șoferi au condus mașini care prezentau pericol iminent de accident

Registrul Auto Român a descoperit în trafic în primele 6 luni ale anului aproape 1.800 de șoferi care conduceau mașini care prezentau pericol iminent de accident.
Sambata, 03 Iunie 2017 | Intern

Două zile de controale în trafic au generat peste 7.000 de amenzi: cele mai comune defecțiuni tehnice au fost cele ale instalațiilor de iluminare

1.292 de polițiști rutieri și 111 specialiști RAR au verificat peste 11.200 de mașini. În cele două zile au fost aplicate peste 7.000 de sancțiuni contravenționale.
Joi, 27 Aprilie 2017 | Intern

RAR propune schimbări majore: primul ITP pentru o mașină nouă să se facă la 3 ani, iar mașinile de peste 12 ani să-l facă anual

Registrul Auto Român propune ca o mașină nouă să facă primul ITP după 3 ani, în timp ce mașinile cu o vechime de peste 12 ani să realizeze operațiunea anual.
Joi, 20 Aprilie 2017 | Intern

RAR vrea ca mașinile mai vechi de 12 ani să facă ITP-ul anual: "Este o măsură de siguranță după creșterea numărului de mașini second-hand"

Capital.ro anunță că Registrul Auto Român propune ca mașinile mai vechi de 12 ani să efectueze anual Inspecția Tehnică Periodică, întrucât eliminarea timbrului de mediu a condus la o creștere spectaculoasă a înmatriculărilor de mașini second-hand.
Marti, 31 Ianuarie 2017 | Intern

Proiect de lege: ITP-ul va putea fi trecut şi cu defecţiuni minore la maşină

Începând din 2018, Inspectia Tehnică Periodică (ITP) va putea fi trecută chiar dacă maşina prezintă deficienţe minore care nu afectează siguranţa sau normele de protecţie a mediului, potrivit unui proiect de lege.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 12 Octombrie 2016 | Intern

Schimbări în legislaţia rutieră: ITP-ul devine obligatoriu după un accident, iar examenul medical va fi efectuat periodic

Maşinile care sunt implicate în accidente trebuie să efectueze ITP-ul înainte de a reveni pe drumurile publice, în timp ce examenul medical şi psihologic realizat pentru obţinerea permisului va fi repetat periodic.
Joi, 05 Noiembrie 2015 | Intern

Un sfert dintre maşinile din România nu au asigurare RCA şi ITP valabil

Un şofer din patru nu respectă legile în vigoare, întrucât nu deţine o asigurare RCA şi nu are ITP-ul valabil, deşi ambele sunt obligatorii. Pe piaţa RCA activează însă doar şapte companii care au acţionează sub impulsuri oligopoliste.
Vineri, 04 Martie 2011 | Intern

Colina Motors a deschis un nou showroom Hyundai

Clienţii Hyundai din Popeşti-Leordeni şi împrejurimi vor putea beneficia de asistenţă la un nou showroom, deschis de Colina Motors - cel mai nou reparator şi distribuitor autorizat al mărcii coreene în România.
Luni, 06 Septembrie 2010 | Siguranta

Inspecţia Tehnică Periodică ar putea fi standardizată în Europa

O organizaţie din Germania vrea ca normele de verificare tehnică ale vehiculelor să fie identice pentru toate statele din Uniunea Europeană.
Miercuri, 17 Martie 2010 | Intern

Peste 67% din vehiculele verificate in trafic de RAR in 2009 au probleme tehnice

Jumatate din vehiculele controlate de RAR in trafic in 2009 aveau probleme tehnice serioase, iar 5.707 dintre acestea prezentau un pericol imediat de accident, anunta Registrul Auto Roman.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru