Joint-venture

Luni, 14 Noiembrie 2022 | Industrie

Mazda se retrage din joint venture-ul rusesc creat împreună cu Sollers

Mazda și-a vândut acțiunile pe care le deținea în joint venture-ul rusesc Mazda Sollers Manufacturing Rus pentru suma de 1 euro. Cele 50% vor putea fi răscumpărate de japonezi în următorii 3 ani.
Marti, 08 Noiembrie 2022 | Industrie

Renault și Geely vor înființa o companie pentru producția de motoare

Gigantul francez Renault a semnat un acord cu chinezii de la Geely pentru înființarea unei companii, în 2023, care se va ocupa cu dezvoltarea, producția și livrarea de motoare termice și hibride.
Vineri, 04 Martie 2022 | Industrie

Parteneriat Sony - Honda pentru dezvoltarea de mașini electrice. Prima debutează pe piață în 2025

Sony a încheiat un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea de mașini cu zero emisii. Potrivit informațiilor, noul "joint venture" poartă numele New Company, iar primul model va fi comercializat în 202
Marti, 02 Noiembrie 2021 | Industrie

Bugatti Rimac își începe oficial activitatea. Sediu central în Croația și Mate Rimac preia funcția de CEO

Joint-venture-ul Bugatti Rimac își începe oficial activitatea. Sediul central va fi în Sveta Nedelja, Croația, iar funcția de CEO o va deține Mate Rimac. Astfel, fostul șef Bugatti și Lamborghini, Stephan Winkelmann va rămâne doar la conducerea producătorului din Sant'Agata Bolognese.
Marti, 22 Iunie 2021 | Industrie

Volvo intră în parteneriat cu Northvolt pentru dezvoltarea bateriilor mașinilor electrice

Volvo a anunțat o colaborare cu Northvolt pentru dezvoltarea unor baterii noi care să echipeze viitoarele mașini electrice produse de brandurile Volvo și Polestar. Până în 2026, o uzină de baterii va fi inaugurată în Europa.
Marti, 13 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Audi va începe din 2024 producția de modele electrice pe platforma PPE în China: nou parteneriat cu FAW

Audi va începe din 2024 producția de modele electrice pe platforma PPE pentru piața din China. În acest sens, nemții au semnat un acord pentru înființarea unui joint-venture cu producătorul local FAW.
Marti, 11 August 2020 | Masini autonome

Hyundai face un nou pas în direcția dezvoltării tehnologiei pentru mașini autonome: joint-venture cu unul dintre cei mai mari furnizori auto din lume

Hyundai și Aptiv, furnizor de top care produce camere și radare dedicate mașinilor autonome, au anunțat că vor colabora pentru ca, din 2022, să înceapă să comercializeze tehnologie pentru vehiculele fără șofer ce vor fi folosite în servicii de tip “robo-taxi”. Motional este numele unui joint-venture care vrea să concureze cu entități precum Waymo (divizie a grupului ce deține Google) sau Argo AI (deținut de Ford și Volkswagen).
Miercuri, 17 Iulie 2019 | Masini electrice si hibride

Renault va produce mașini electrice în China cu un partener Ford: joint-venture cu chinezii de la Jiangling

Grupul Renault a anunțat că va înființa o companie de tip joint-venture în China, cu scopul să dezvolte și să producă vehicule electrice. Colaborarea a fost semnată cu Jiangling Motors, cei care au un parteneriat asemănător și cu Ford și care produc modele sub sigla americanilor pe piața chineză.
Miercuri, 23 Ianuarie 2019 | Industrie

Toyota confirmă alianța cu Panasonic: joint-venture în vederea producției de baterii pentru mașinile electrice

Toyota a anunțat un acord cu Panasonic pentru înființarea unui joint-venture ce va produce baterii pentru mașinile electrice. Noua companie mixtă va avea 3.500 de angajați și va fi deținută de Toyota, în proporție de 51%, cu restul acțiunilor în dreptul Panasonic.
Joi, 13 Decembrie 2018 | Industrie

Nissan vrea anchetă extinsă după arestarea lui Carlos Ghosn: japonezii se tem de alte nereguli financiare la mai multe subsidiare

Nissan plănuiește o anchetă extinsă pentru a investiga posibile nereguli financiare la compania mixtă înființată cu Renault și la mai multe subsidiare, în contextul în care japonezii se tem și de alte probleme după arestarea lui Carlos Ghosn.
Luni, 03 Decembrie 2018 | Industrie

Oficial: Toyota va prelua controlul total al fabricii din Kolin (Cehia), după ce a cumpărat participația grupului PSA

Toyota și Grupul PSA au confirmat oficial faptul că Toyota va prelua controlul integral al fabricii din Kolin, Cehia, acolo unde cele două companii produc împreună modelele Citroen C1, Peugeot 108 și Toyota Aygo. Parteneriatul va fi extins pe segmentul vehiculelor comerciale.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Economic

BMW prelungește joint-venture-ul din China până în 2040: investiții de peste 3 miliarde de euro pentru extinderea producției

Grupul BMW a anunțat prelungirea contractului de joint-venture din China până în 2040. Nemții și partenerii săi chinezi pregătesc investiții de peste 3 miliarde de euro pentru mărirea capacității de producție la 650.000 de mașini pe an.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 11 Octombrie 2018 | Industrie

Daimler negociază o colaborare cu Geely: grupul german vrea să ofere servicii de car-sharing pe piața chineză

Grupul Daimler poartă discuții cu Geely pentru a înființa un joint-venture prin intermediul căruia să ofere servicii de car-sharing și ride-hailing pe piața din China, potrivit Bloomberg.
Marti, 07 August 2018 | Masini electrice si hibride

Daimler vrea să producă noul Smart electric în China: negocieri pentru un joint-venture cu grupul local BAIC

Grupul Daimler negociază producția noului Smart electric în China cu un partener local, pentru a spori vânzările brandului pe cea mai mare piață auto din lume. Potrivit Bloomberg, Daimler negociază cu Beijing Electric Vehicle Co (BJEV), o subsidiară a grupului chinez BAIC.
Marti, 10 Iulie 2018 | Industrie

Seat anunță intrarea pe piața din China: spaniolii vor lucra cu Volkswagen la o platformă pentru mașini electrice

Seat va intra pe piața din China, acolo unde va colabora cu Volkswagen și compania locală JAC. Cei trei constructori vor dezvolta împreună o platformă pentru mașini electrice, precum și noi tehnologii pentru vehiculele autonome.
Marti, 10 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

BMW iX3 va fi produs în China din 2020: SUV-ul electric va fi exportat către piețele din toată lumea

Grupul BMW a anunțat că modelul iX3 va fi produs în China începând cu anul 2020. Noul SUV electric este planificat să fie exportat pe piețele din afara Chinei.
Miercuri, 04 Iulie 2018 | Intern

Continental și Osram au înființat o nouă companie, cu divizie în România: producție de sisteme de iluminat pentru industria auto la Iași

Companiile de tehnologie Continental și Osram au înființat o companie comună a cărei activitate a început oficial în această lună. Noua companie are o divizie și în România, la Iași, acolo unde va produce sisteme de iluminat pentru industria auto.
Luni, 26 Februarie 2018 | Masini electrice si hibride

Modelele electrice de la Mini ar putea fi produse în China: BMW ia în calcul un parteneriat cu Great Wall

BMW a transmis că are planuri pentru ca producția viitoarelor modele electrice de la Mini să fie făcută în China, după o scrisoare de intenție privind un joint-venture cu chinezii de la Great Wall.
Vineri, 02 Februarie 2018 | Masini electrice si hibride

Aston Martin vrea să dezvolte mașini electrice în China: britanicii caută parteneri pe cea mai mare piață auto din lume

Aston Martin vrea să formeze un joint-venture cu un partener chinez care să îi permită să dezvolte mașini electrice pe cea mai mare piață auto din lume, după cum a declarat CEO-ul companiei, Andy Palmer.
Miercuri, 13 Decembrie 2017 | Masini electrice si hibride

Alianță japoneză: Toyota și Panasonic se gândesc să dezvolte împreună baterii pentru mașinile electrice

Toyota și Panasonic au spus că iau în calcul o colaborare de tip joint-venture pentru dezvoltarea de baterii pentru mașinile electrice.

Tag-uri similare

Ford, Fiat, Volvo, Mini, criza, Chery, C1, Aygo, cumparare, joint-venture
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru