Masina care se conduce singura

Marti, 08 August 2017 | Masini autonome

Semnele de circulație false sau avariate, viitoare capcane pentru mașinile autonome

Un grup de cercetători americani a demonstrat că sistemele unei mașini autonome pot fi ușor păcălite de semne pe care au fost lipite abțibilduri sau care au fost înlocuite de o simplă imagine printată.
Miercuri, 02 August 2017 | Masini autonome

Mercedes avertizează: „Tehnologia care va permite o rulare complet autonomă nu va fi accesibilă publicului pentru că va costa zeci de mii de euro”

Un oficial Mercedes a declarat că tehnologia de rulare complet autonomă nu va fi accesibilă publicului în primă fază. Instalarea sistemelor pe o mașină de serie ar costa zeci de mii de euro.
Vineri, 24 Martie 2017 | Modele noi

Nissan Qashqai facelift va oferi o rulare autonomă de nivel 4: se va conduce singur pe autostradă și în traficul aglomerat

Nissan este primul constructor japonez care oferă o mașină capabilă să se conducă singură. Este vorba despre noul Qashqai facelift și funcția sa ProPilot.
Joi, 23 Februarie 2017 | Masini autonome

Pentru că inginerii săi adormeau constant în timpul testelor, Ford a decis să grăbească lansarea unei mașini complet autonome

Ford a anunțat că va trece direct la vehicule autonome de nivel 4 începând cu anul 2021. Asta presupune mașini în care șoferii pot face orice altceva, întrucât mașina deține controlul total al funcțiilor de rulare.
Sambata, 08 Octombrie 2016 | Masini autonome

Am aflat de ce își doresc șoferii mașini autonome: 60% dintre ei vor să tragă un pui de somn la volan

Un studiu desfășurat de Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de interioare auto din lume, a dezvăluit că șoferii își doresc mașini autonome pentru a putea trage un pui de somn la volan.
Marti, 04 Octombrie 2016 | Masini autonome

Volvo vrea să ofere rularea autonomă ca dotare opțională pe viitoarele sale modele. Prețul estimat: 9000 de euro

Șeful Volvo susține că rularea autonomă ca deveni un element esențial pentru o mașină care vrea să facă parte din segmentul premium. Viitoarele modele Volvo vor primi această tehnologie în lista de opționale.
Luni, 08 August 2016 | Masini autonome

Tesla mai face și fapte bune: un Model X i-a salvat viața șoferului său după ce a rulat singur până la spital

Șoferul unui Tesla Model X a suferit o afecțiune pulmonară gravă în timp ce se afla la volan. SUV-ul electric a rulat autonom până în curtea spitalului, unde acesta a primit îngrijiri medicale.
Luni, 18 Aprilie 2016 | Masini autonome

Mașinile care se conduc singure există: doi piloți au mers de la Paris la Amsterdam fără să atingă volanul

Două exeplare Citroen C4 Picasso, echipate cu tehnologie de rulare autonomă, au parcurs distanța dintre Paris și Amsterdam fără ca cei doi piloți să intervină asupra comenzilor.
Marti, 16 Februarie 2016 | Tehnologie

S-a scris istorie: un Audi A8 a transportat fără șofer un actor pe străzile din Berlin

Audi A adus la Festivalul de Film de la Berlin un A8L echipat cu o tehnologie care îi permite să se conducă singur. Mașina a transportat prin Berlin un actor prezent la festival.
Joi, 07 Ianuarie 2016 | Masini autonome

Volvo S90, prima mașină din lume cu rulare semi-autonomă oferită standard: se va conduce singură pe autostradă

Volvo a anunțat că noul S90 va fi disponibil pe piața din Statele Unite alături de un sistem de rulare semi-autonom. Acesta va fi instalat în standard, pe fiecare exemplar vândut peste Ocean.
Miercuri, 06 Ianuarie 2016 | Concepte

BMW a găsit o soluție împotriva hoților de oglinzi: i8 Mirrorless Concept. Bonus: primul i8 care se conduce singur

BMW a expus la târgul internațional de electronice CES Las Vegas o alternativă tehnologică avansată la clasicele oglinzi laterale. Tot aici, germanii au prezentat și primul i8 care se conduce singur.
Sambata, 12 Decembrie 2015 | Tehnologie

Previziuni SF: în 10 ani nu veți mai vedea oameni la volan

În următorii 10 ani mașinile care se conduc singure vor căpăta un avânt incredibil. Numărul mașinilor autonome va fi de ordinul zecilor de milioane.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 27 Octombrie 2015 | Tehnologie

O mașină care se conduce singură a parcurs 2400 de kilometri prin Mexic

Un grup de studenți germani a demonstrat că mașinile autonome se pot conduce singure chiar și pe șosele nemarcate sau aflate în construcție.
Luni, 18 Mai 2015 | Modele noi

Primele maşini autonome Google vor debuta pe stradă în vara acestui an

Google a anunţat că proiectul său pentru o maşină autonomă este aproape de final. Primele exemplare ale automobilului care se conduce singur vor ajunge pe străzile din SUA în vara acestui an.
Miercuri, 06 Mai 2015 | Tehnologie

Freightliner Inspiration Truck: primul camion autonom din lume cu drept de rulare pe drumurile publice

Freightliner Inspiration Truck este un camion autonom lansat de Daimler în Statele Unite. El a fost deja omologat pentru circulaţia pe drumurile publice din statul american Nevada.
Miercuri, 15 Aprilie 2015 | Tehnologie

Răul de mişcare va fi o problemă pentru pasagerii viitoarelor maşini autonome

Maşinile care se vor conduce singur vor ridica probleme serioase pasagerilor. Aceştia vor fi mai predispuşi răului de mişcare decât în maşinile convenţionale.
Joi, 19 Martie 2015 | Tehnologie

Elon Musk, fondatorul Tesla: ”Maşinile autonome vor deveni o normalitate, iar şofatul va fi interzis”

Elon Musk, fondatorul şi preşedintele Tesla, susţine că maşinile autonome vor deveni o normalitate şi vor salva multe vieţi. Tot el susţine că şofatul va fi interzis.
Marti, 23 Decembrie 2014 | Modele noi

Prima imagine a mașinii autonome Google în versiune de producție

Google a prezentat astăzi o primă imagine cu versiunea de serie a mașinii sale autonome. Automobilul capabil să se conducă singur a primit o serie de îmbunătățiri pentru a putea fi omologat pentru șosea.
Marti, 22 Iulie 2014 | Tehnologie

Studiu: Maşinile nu vor mai avea volan, pedale şi claxon în 2035

Un studiu al unui institut american susţine că până în anul 2035 toate maşinile vor fi autonome şi vor renunţa la elemente esenţiale ale unui automobil: pedalele de frână şi acceleraţie, volanul, claxonul şi oglinzile laterale.
Luni, 30 Iunie 2014 | Tehnologie

Şeful Renault-Nissan: „Vom lansa primele maşini care se conduc singure în 2018”

Alianţa Renault-Nissan este încrezătoare în potenţialul maşinilor autonome. Carlos Ghosn, şeful conglomeratului, crede că până în 2018 vom avea deja pe străzi primele maşini care se conduc singure.

Tag-uri similare

GM, General Motors, masina care se conduce singura, masina fara sofer, Alan Taub
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru