Ministerul Mediului

Miercuri, 11 August 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “În 10-15 ani, România nu va mai pune pe piață mașini diesel sau pe benzină”

Destinația României ca cimitir de mașini al Europei va fi descurajată prin creșterea impozitelor pe mașinile vechi, ținta fiind ca, în 10-15 ani, să nu mai existe pe piață mașini cu motor pe benzină sau pe diesel, a transmis ministrul Mediului, Tánczos Barna, care lucrează în acest moment la noua taxă auto.
Luni, 07 Iunie 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “Trebuie să descurajăm înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a declarat că România va trebui să propună Comisiei Europene măsuri de descurajare a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, în contextul negocierilor privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Miercuri, 19 Mai 2021 | Intern

Ministrul Mediului, despre programul Rabla: “Până acum nu a fost aprobat niciun dosar”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că niciun dosar depus în cursul acestui an pentru programul Rabla nu a fost aprobat până în prezent, deşi programul a pornit în urmă cu trei săptămâni.
Miercuri, 21 Aprilie 2021 | Intern

Ministrul Mediului: “Programul Rabla începe în 26 aprilie. Interdicţia de vânzare a maşinii va fi şi la Rabla Clasic”

Bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, instituţia care finanţează programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, va fi prezentat în şedinţa de Guvern de miercuri, iar programul Rabla va începe pe 26 aprilie, a declarat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.
Luni, 29 Martie 2021 | Intern

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor începe la sfârșitul lunii aprilie

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor porni cu siguranță la sfârșitul lunii aprilie, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Mediului Barna Tánczos.
Joi, 21 Ianuarie 2021 | Intern

Ministrul Mediului promite: “Nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat că în 2021 nu va fi introdusă nicio formă de taxă auto, precizând că România trebuie să decidă ce soluţii aplică pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, mai ales în marile orașe.
Vineri, 28 August 2020 | Intern

Ministerul Mediului a suplimentat programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei: bugetul fusese epuizat în premieră

Ministrul Mediului a anunțat că va suplimenta bugetul pentru programul Rabla Plus cu 60 de milioane de lei, pentru încurajarea achiziției de mașini electrice sau hibride. “Pentru 2020, bugetul Rabla Plus va ajunge la 200 de milioane de lei,” a spus Costel Alexe.
Joi, 09 Aprilie 2020 | Intern

Noutăți în programele Rabla Clasic și Rabla Plus: dosarele se pun doar prin internet, iar termenele limită au fost prelungite

Toate documentele necesare pentru accesarea programelor Rabla Clasic și Rabla Plus se vor depune prin internet începând de joi, iar termenele limită au fost prelungite.
Miercuri, 25 Martie 2020 | Intern

A început programul Rabla Plus: bonusul pentru mașini electrice a rămas 45.000 de lei. Clienții pot cumpăra și motociclete electrice

Programul Rabla Plus a început miercuri și oferă în continuare un bonus de 45.000 de lei la achiziționarea unei mașini electrice și de 20.000 de lei pentru o mașină plug-in hybrid. În premieră, clienții pot cumpăra și motociclete electrice.
Marti, 17 Martie 2020 | Intern

Programul Rabla Clasic începe marți: autoritățile lucrează la un sistem pentru depunerea online a documentelor

Programul Rabla Clasic începe marți, 17 martie, și are un buget suficient pentru casarea a 60.000 de mașini vechi. Autoritățile lucrează la implementarea unui sistem pentru depunerea online a tuturor documentelor.
Vineri, 15 Noiembrie 2019 | Intern

Ministerul Mediului anunță extinderea infrastructurii de încărcare a mașinilor electrice: un total de 14 stații la Reșița, Giurgiu și Satu Mare

Un număr de 14 noi staţii de încărcare pentru mașini electrice vor fi instalate în curând în Reşiţa, Giurgiu şi Satu Mare, acestea fiind finanţate din Fondul pentru Mediu. Ministerul Mediului a anunțat că municipiile reședință de județ mai pot depune cereri de finanțare în cadrul acestui program până în 13 decembrie.
Vineri, 12 Iulie 2019 | Intern

Programul Rabla Plus va fi suplimentat cu aproximativ 350 de tichete: noile vouchere vor fi disponibile din 15 iulie

Toate tichetele disponibile în Programul Rabla Plus au fost epuizate, însă bugetul va fi suplimentat pentru aproxmativ 350 de tichete, care vor fi acordate începând de luni, 15 iulie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 10 Iulie 2019 | Intern

Ministrul Mediului: “Am restituit aproximativ 90% din banii datorați pentru taxa auto”

Bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a fost suplimentat pentru restituirea tuturor sumelor din taxa auto, iar până în prezent sumele datorate au fost restituite în proporţie de aproximativ 90%, după cum a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Intern

România vrea mașini electrice mai ieftine în țările europene cu venituri medii scăzute: Ministerul Mediului sprijină țintele UE pentru reducerea emisiilor

România a propus statelor membre UE ca prețul mașinilor ecologice să fie mai mic în țările cu venituri medii reduse, respectiv cu o valoare a PIB pe cap de locuitor sub 60% din media UE, potrivit unui comunicat al Ministerul Mediului.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Intern

Ministrul Mediului, despre viitoarea taxă auto: “La începutul anului viitor vom ști exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziție până la 31 martie 2019”

Forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, iar de la începutul anului viitor vom şti exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziţie până la 31 martie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la un post de televiziune.
Vineri, 16 Martie 2018 | Intern

Ministrul Mediului susține că nicio taxă auto nu va fi lansată în perioada următoare: “Ceea ce s-a vehiculat nu este adevărat”

Nicio taxă de timbru nu va fi lansată în perioada următoare, dar în momentul în care vom ieşi cu o formulă aceasta trebuie să fie realistă, pe principiul “poluatorul plăteşte”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.
Joi, 16 Noiembrie 2017 | Intern

Modificări la “Rabla Plus”: cvadriciclurile electrice precum Renault Twizy primesc acum finanțare prin acest program

Ghidul programului “Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusă o nouă categorie de autovehicule finanţate prin program, respectiv cvadriciclurile electrice. Astfel, vehicule precum Renault Twizy vor putea beneficia de finanțare începând cu 1 ianuarie 2018.
Joi, 01 Octombrie 2015 | Industrie

OPINIE: Domnilor Miniştri, amendaţi-vă testele oficiale de omologare!

Autorităţile din România au anunţat că mărcile VW Group prezente la noi vor plăti "diferenţa de Taxa de Mediu" între emisiile oficiale şi cele reale. Problema este că miniştrii noştri nu au înţeles aproape nimic din Criza Volkswagen şi că nu vor putea cere niciodată aceste sume.
Vineri, 06 Iunie 2014 | Intern

Ministrul Mediului a primit un Opel Ampera

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, Opel a oferit ministrului Attila Korodi un Ampera. Modelul electric va intra astfel în utilizarea Ministerului Mediului.
Marti, 12 Noiembrie 2013 | Intern

Rabla 2013: 3.000 de tichete suplimentare vor fi distribuite centrelor de casare

Administraţia Fondului de Mediu va distribui 3.000 de tichete Rabla 2013 în centrele de casare din România, informează colegii de la Autoindustry citând comunicatul oficial al instituţiei.

Tag-uri similare

Romania, Lexus, mediu, hybrid, Ministerul Mediului, Ministrul Mediului, GS, Nicolae Nemirschi, GS 450h, Lexus Hybrid Drive
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru