NOx

Duminica, 20 Ianuarie 2019 | Industrie

Germania pregătește limită de viteză de 130 km/h pe toate autostrăzile: taxe pe carburanți și alte măsuri pentru reducerea poluării

Zilele fără limite de viteze pe autobahn sunt numărate în Germania, în condițiile în care nemții pregătesc măsuri pentru reducerea poluării, astfel încât evite amenzile UE. Pe masa guvernului se află o listă de propuneri printre care introducerea limitei de viteză de 130 km/h pe autostrăzi și creșterea taxelor pe carburanți.
Miercuri, 14 Iunie 2017 | Mediu

Munchen analizează posibilitatea de a interzice mașinile diesel care nu respectă standardul Euro 6

Autoritățile din Munchen, orașul german în care are sediul BMW, analizează posibilitatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel care nu respectă standardul Euro 6.
Vineri, 17 Martie 2017 | Modele noi

Silent killer: emisiile diesel ignorate de autorități ucid prematur 1500 de români în fiecare an

Un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Mediu arată că emisiile de oxizi de azot (NOx), net superioare pe motoarele diesel, ucid prematur anual peste 72.000 de europeni. România se află pe locul al nouălea în clasamentul european la acest nefericit capitol.
Miercuri, 03 Februarie 2016 | Industrie

Marele fiasco. Parlamentul European a votat azi o derogare care arată că mașinile pot emite de două ori mai mult NOx decât limita legală

Parlamentul European a acceptat astăzi derogarea care le dă voie constructorilor auto să aibă mașini care pot depăși de peste două ori limita de 80 de miligrame de Oxid de Azot per kilometru, care face parte din cerințele Euro6.
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Mediu

Testele oficiale de emisii nasc monștri: "Mașinile diesel emit mai multe noxe în oraș decât camioanele sau autobuzele"

Ați citit bine. Două studii realizate în Norvegia și Marea Britanie au ajuns la aceeași concluzie: o mașină diesel emite la fel de multe noxe în oraș precum o utilitară de 40 de tone. Motivul: testele autoturismelor sunt de laborator, în timp ce utilitarele trebuie să treacă prin teste reale pentru omologare.

Tag-uri similare

dieselgate, emisii, diesel, consum, NOx, teste de consum
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru