Romania

Miercuri, 24 Mai 2023 | Intern

România, a doua țară din lume cu cele mai aglomerate drumuri

Potrivit unui nou studiu, România este a doua țară din lume cu cele mai aglomerate drumuri. Pe primul loc în acest clasament se poziționează Peru, iar pe 3 Israel.
Luni, 22 Mai 2023 | Industrie

Opt state membre UE, inclusiv România, se opun noilor norme Euro 7

Într-o altă încercare de a se opune noilor norme Euro 7, opt state membre UE, inclusiv România, se opun regulilor referitoare la gazele de eșapament, incluse în normele de emisii menționate mai sus.
Joi, 11 Mai 2023 | Intern

Producția auto din România, scădere de 15% în aprilie. Creștere marginală după primele 4 luni

Potrivit noului raport întocmit de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), producția auto din țara noastră a înregistrat o scădere de peste 15% în luna aprilie față de aceeași perioadă din 2022.
Luni, 24 Aprilie 2023 | Intern

Moment istoric: În câteva luni, România atinge borna de 1.000 km de autostradă

În câteva luni, România ar putea atinge borna simbolică de 1.000 de kilometri de autostradă. Chiar și așa, tronsonul "aniversar" nu poate fi utilizat de șoferi, având în vedere că nu are conexiune cu infrastructura existentă.
Miercuri, 12 Aprilie 2023 | Intern

Producția auto națională a scăzut cu 3% în martie. Creștere de peste 4% în primul trimestru

Cele mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România relevă o scădere de aproape 3% a producției auto naționale în luna martie, față de nivelul înregistrat în 2022. În a treia lună din an, România a produs peste 55.000 de mașini.
Vineri, 17 Martie 2023 | Intern

Moment istoric: Încep lucrările la prima autostradă în zona montană a României

Autoritățile anunță că a fost emisă autorizația de construire a primei autostrăzi în zona montană a României. Este vorba despre tronsonul Tigveni - Curtea de Argeș, parte a autostrăzii Sibiu - Pitești.
Marti, 14 Martie 2023 | General

Germania și alte 6 țări UE, inclusiv România, se opun interzicerii motoarelor termice

Germania a format o alianță cu alte 6 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, pentru a se opune interzicerii motoarelor termice, care va avea loc în 2035. Guvernul de la Berlin vrea ca propunerea Comisiei Europene să fie schimbată urgent.
Joi, 09 Martie 2023 | Intern

Mercedes-Benz inaugurează primul showroom de lux MAR20X din România

Mercedes-Benz a inaugurat oficial primul său showroom de lux din România sub noul concept MAR20X, care oferă servicii noi pentru clienți și un proces de vânzare mai eficient într-o incintă luxoasă. Primul astfel de showroom a fost inaugurat în cartierul Pipera din apropiere de București.
Vineri, 03 Martie 2023 | Intern

Rovinieta ar urma să se scumpească, cu circa 40%. Va conta și norma de poluare a mașinii

Ministerul Transporturilor are în plan noi taxe pentru șoferi. Spre exemplu, din 2026, prețul rovienetei ar urma să fie majorat cu circa 40%. În plus, va conta și norma de poluare a mașinii.
Joi, 02 Martie 2023 | Intern

Piața auto din România, creștere de 45% în februarie: Renault rămâne liderul mărcilor din import

Potrivit celor mai noi date furnizate de ACAROM, piața auto din România a crescut cu aproape 45% în luna februarie. După primele două luni din an, piața din țara noastră a înregistrat o creștere de peste 37%.
Miercuri, 01 Martie 2023 | Intern

De unde vin mașinile second-hand din România. Germania conduce clasamentul

Un studiu realizat de o platformă de verificare online a mașinilor second-hand arată că cele mai multe astfel de vehicule prezente în țara noastră provin din Germania. Mai exact, 4 din 10 mașini second-hand din România provin din această țară.
Miercuri, 22 Februarie 2023 | Intern

Autostrăzile A1, A2 și A3 vor fi lărgite la 3 benzi pe sens

Potrivit secretarului de stat în Transporturi, Ionel Scrioșteanu, autostrada A1 București - Pitești și două tronsoane din autostrăzile A2 și A3 vor fi lărgite la 3 benzi pe sens. Documentația de atribuire pentru elaborarea studiilor de fezabilitate a fost trimisă spre validare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 21 Februarie 2023 | Siguranta

România are în continuare cea mai ridicată rată a mortalității în accidente rutiere

Datele preliminare publicate de Comisia Europeană arată că România rămâne pe primul loc la rata mortalității în accidente rutiere din UE. Anul trecut, țara noastră a înregistrat 86 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori.
Marti, 21 Februarie 2023 | Economic

România, cea mai mare creștere a producției de automobile din Uniunea Europeană

Potrivit noilor date furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile, România a înregistrat cea mai mare creștere a producției de automobile la nivelului Uniunii Europene în 2022. Statistica mai arată că țara noastră este al șaselea cel mai mare producător de mașini din Uniune.
Luni, 20 Februarie 2023 | Intern

EXCLUSIV: Cele mai fraudate mașini second-hand din România, în 2022

Un studiu recent ne dezvăluie care au fost cele mai fraudate mașini second-hand din România, în 2022. Primele două poziții sunt ocupate de modele Audi, iar pe ultima treaptă a podiumului regăsim Opel Insignia.
Joi, 16 Februarie 2023 | Intern

Una din 5 mașini noi vândute în România, în ianuarie, au fost electrice sau hibride

Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile, peste 20% dintre mașinile noi vândute în România, în prima lună a lui 2023, au fost electrice sau hibride. Totodată, raportul relevă și o scădere a cotei de mașini cu motoare diesel în această perioadă.
Joi, 16 Februarie 2023 | Intern

Prețuri Mitsubishi ASX în România: start de la 20.300 de euro

Noua generație Mitsubishi ASX este acum disponibilă și în România. Prețurile noului SUV de dimensiuni compacte pleacă de la 20.300 de euro.
Joi, 16 Februarie 2023 | Intern

Producția auto națională, creștere de 10% în ianuarie

Potrivit celor mai noi date furnizate de Asociația Constructorilor de Automobile din România, producția auto națională a înregistrat o creștere de aproape 10% în prima lună a lui 2023.
Marti, 14 Februarie 2023 | Industrie

Dacia a produs mai multe mașini în Maroc decât în România, în 2022

Potrivit unui nou raport al Grupului Renault, marca Dacia a reușit să producă peste 350.000 de mașini la cele două uzine ale sale din Maroc în 2022. Prin comparație, uzina de la Mioveni a asamblat cu aproape 36.000 de mașini mai puține, în aceeași perioadă.
Marti, 07 Februarie 2023 | Intern

Piața auto din România a crescut cu 31% în ianuarie. Renault, liderul mărcilor de import

Potrivit celor mai noi date furnizate de DRPCIV, în ianuarie au fost înmatriculate peste 12.000 de mașini noi. De aici rezultă o creștere de peste 31% față de anul trecut. În ceea ce privește clasamentul mărcilor, Renault a fost cea mai vândută marcă de import.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Red Bull
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru