Statii de incarcare

Luni, 12 Februarie | Masini electrice si hibride

Șapte mărci vor dezvolta o rețea de stații de încărcare în America de Nord: 30.000 de stații

Mai mulți producători vor dezvolta împreună o rețea de stații de încărcare în Statele Unite și Canada. Noua rețea se numește IONNA și va cuprinde nu mai puțin de 30.000 de stații de încărcare în total.
Miercuri, 26 Iulie 2023 | Industrie

Lege adoptată: Stații rapide, instalate la fiecare 60 km de-a lungul principalelor rute din UE

Potrivit unei noi legi adoptate de către Consiliul UE, începând din 2025 vor fi instalate stații de încărcare rapidă pentru autoturisme și utilitare la fiecare 60 de kilometri de-a lungul principalelor rute din Uniunea Europeană.
Miercuri, 01 Martie 2023 | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Duminica, 03 Aprilie 2022 | General

ANALIZĂ: Țările UE trebuie să monteze 14.000 de puncte de încărcare săptămânal, până în 2030

Potrivit ACEA, în Uniunea Europeană ar trebui instalate circa 14.000 de puncte de încărcare în fiecare săptămână pentru a face față cererii mari de mașini electrice. Acest lucru vine în urma unei analize realizate de McKinsey, care avertizează că ritmul de implementare al infrastructurii este prea lent.
Joi, 25 Noiembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Marea Britanie: Locuințele noi vor fi obligate prin lege să aibă stații de încărcare pentru mașinile electrice

Guvernul Marii Britanii a anunțat că, începând din 2022, fiecare locuință nou construită (casă, bloc) va avea obligatoriu și stație de încărcare pentru mașinile electrice. Aceeași lege va obliga supermarket-urile și clădirile de birouri să aibă o astfel de stație de încărcare.
Miercuri, 17 Noiembrie 2021 | Industrie

Proiect Stellantis: rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025

Stellantis, NHOA și Free2Move eSolutions (un joint-venture între Stellantis și NHOA) vor dezvolta o rețea europeană cu 5.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2025, în cadrul proiectului Atlante. Totalul va ajunge la 35.000 de puncte de încărcare rapidă până în 2030.
Marti, 09 Noiembrie 2021 | Intern

România va avea mai mult de 10.000 de mașini electrice până la finalul anului

Potrivit unor date oferite de către Lektri.co, România va depăși pragul de 10.000 de mașini electrice până la finalul lui 2021. Aceasta vine în contextul în care numărul mașinilor cu propulsie electrică a crescut semnificativ în ultimele 10 luni.
Marti, 02 Noiembrie 2021 | Masini electrice si hibride

Proiect-pilot în Olanda: Toate mașinile electrice vor putea fi încărcate la rețeaua de stații Tesla

Americanii de la Tesla vor permite accesul tuturor mașinilor electrice la rețeaua de stații Supercharger, în cadrul unui proiect-pilot din Olanda. Pentru moment, accesul va fi permis la stații din 10 locații din Olanda.
Luni, 08 Martie 2021 | Masini electrice si hibride

După frigidere și aspiratoare, Uniunea Europeană introduce etichete unice și pe mașini electrice și stații de încărcare

Uniunea Europeană introduce etichete unice pentru mașinile electrice și stațiile de încărcare, pentru o utilizare facilă. Măsura intră în vigoare în 20 martie.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Intern

Proiectul NEXT-E: E.ON România a finalizat instalarea celor 19 stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice

E.ON România a pus în funcţiune ultima stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice dintre cele 19 pe care s-a angajat să le instaleze în cadrul proiectului NEXT-E. Proiectul prevede montarea în România a 40 de stații de încărcare rapidă, dintre care 19 de către E.ON, iar 21 de către MOL.
Luni, 26 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Enel X a instalat peste 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice în România: “Vrem să ajungem la 100 de puncte până la sfârșitul anului”

Enel X a instalat până acum peste 60 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, la nivel național. Compania vrea să ajungă la 100 de puncte de încărcare până la sfârșitul acestui an.
Luni, 05 Octombrie 2020 | Masini electrice si hibride

Proiectul european NEXT-E: cele 252 de staţii de încărcare rapidă şi ultrarapidă din 6 ţări vor fi integrate într-o singură platformă

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice din cadrul proiectului european NEXT-E vor fi integrate într-o singură aplicație, ce va fi disponibilă în 6 țări, inclusiv pentru clienții din România. Astfel, 222 de stații de încărcare rapidă (50 kW) și 30 de stații de încărcare ultrarapidă (150-350 kW) vor fi reunite pe platforma Hubject, lider mondial în domeniul mobilității electrice.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 02 Octombrie 2020 | Industrie

Grupul PSA vrea să instaleze 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice până la sfârșitul lui 2021: proiectul vizează 49 de fabrici din 12 țări

Grupul PSA vrea să atingă un total de 500 de stații de încărcare pentru mașini electrice care să acopere fabricile sale din 12 țări, până la sfârșitul anului viitor. Proiectul început în 2019 a ajuns la 365 de stații funcționale ce pot fi folosite de angajații PSA.
Miercuri, 09 Septembrie 2020 | Intern

Rețeaua Enel X se extinde în România: 10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice vor fi instalate în benzinării OMV și Petrom

Enel X a anunțat că va instala 10 stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice în benzinării OMV și Petrom din estul, centrul și vestul țării. Noile stații vor acoperi o distanță de circa 380 de kilometri.
Duminica, 17 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Detalii despre SUV-ul electric Ford Mach-E: o încărcare de 10 minute la o stație Ionity poate asigura o autonomie de 120 de kilometri

Ford anunță că SUV-ul electric Mach-E poate oferi o autonomie de 120 de kilometri dacă bateria este încărcată 10 minute la una din stațiile rețelei europene Ionity. Constructorul susține că, astfel, timpul de încărcare a fost îmbunătățit cu 30% față de estimările inițiale.
Luni, 27 Aprilie 2020 | Intern

România are 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice: doar 25% permit încărcarea rapidă a bateriei

România avea aproximativ 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice la sfârșitul anului 2019, dintre care doar 25% permit încărcare rapidă, potrivit unui studiu realizat de compania Roland Berger.
Miercuri, 08 Aprilie 2020 | Industrie

Volkswagen va produce stații de încărcare mobile pentru mașini electrice: încărcare cu până la 150 kW

Volkswagen va produce în China stații de încărcare mobile de până la 150 kW, iar acestea vor putea fi montate rapid în zone unde infrastructura este precară. Ulterior, stațiile vor fi produse și în Germania.
Miercuri, 25 Martie 2020 | Intern

7 localități din România vor primi fonduri pentru stații de încărcare pentru mașini electrice: pe listă figurează Brașov, Timișoara sau Suceava

Administrația Fondului de Mediu a anunțat că va aloca fonduri localităților Slatina, Galați, Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Deva și Suceava pentru stații de încărcare pentru mașini electrice.
Joi, 05 Martie 2020 | Intern

Enel X va instala 650 de stații de încărcare a mașinilor electrice în România, până în 2022: proiect co-finanțat de Comisia Europeană

Enel X va instala 650 de stații de încărcare a mașinilor electrice în România, până în 2022. Investiția face parte dintr-un proiect cu o valoare totală de 70 de milioane de euro, care este co-finanțat de Comisia Europeană.
Luni, 02 Martie 2020 | Intern

Porsche România lansează stații de încărcare pentru mașini electrice sub brandul Moon: puteri de la 11 kW la 300 kW

Porsche România a anunțat că oferă stații de încărcare de uz casnic cu puteri între 11 și 22 kWh și stații de încărcare pentru clădiri de birouri și spații publice cu puteri de până la 300 kW sub brandul Moon.

Tag-uri similare

Volkswagen, masini electrice, Tesla, Elon Musk, electrice, statii de incarcare
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru