Taxe

Vineri, 09 Octombrie 2020 | Industrie

Franța vrea să introducă o taxă de 50.000 de euro pentru supercaruri și mașini de lux: măsura ar putea intra în vigoare din 2022

Franța vrea să mărească taxele pentru mașinile cu emisii ridicate de CO2. Un proiect de lege propune ca, din 2022, taxele să ajungă la 50.000 de euro pentru supercaruri și mașini de lux. În prezent, taxele impuse de francezi pentru aceste vehicule se ridică la 20.000 de euro, cele mai mari din Europa.
Luni, 03 Februarie 2020 | Intern

Înmatricularea mașinilor cu motoare Euro 3 și Euro 4 ar putea fi interzisă: măsura apare într-un proiect pentru combaterea schimbărilor climatice

Un proiect național pentru combaterea schimbărilor climatice propune interzicerea înmatriculărilor pentru mașinile cu motoare Euro 3 și Euro 4.
Miercuri, 20 Februarie 2019 | Intern

Primăria Capitalei vrea să mărească impozitul pe mașini din 2020: vor fi afectați șoferii cu mașini cu motoare de peste 2.0 litri

Primăria Capitalei intenționează să majoreze impozitul pentru mașini începând din 2020, însă afectați vor fi doar șoferii care dețin mașini cu motoare de peste 2.0 litri.
Miercuri, 24 Octombrie 2018 | Intern

Prețurile la carburanți ar putea fi plafonate: autoritățile vor să se asigure că eliminarea supraccizei va avea efecte la pompă

Consiliul Concurentei va analiza împreună cu Ministerul Finanțelor opțiunile prin care să plafoneze prețurile la carburanți în cazul în care va fi eliminată supraacciza de 7 eurocenți pe litru.
Joi, 04 Octombrie 2018 | Intern

Autoritățile dau asigurări că nu vor introduce încă taxe pentru autostrăzi: "Doar după ce ajungem la o rețea de 1500 de kilometri"

Ministerul Transporturilor susține că o eventuală taxă de autostradă se va introduce doar după finalizarea șantierelor planificate și după ce rețeaua va ajunge la 1500 de kilometri, aproape dublu decât în prezent.
Vineri, 13 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Clienții Tesla nu vor mai beneficia de reducerea de taxe de 7.500 de dolari: constructorul a atins pragul de 200.000 de mașini livrate în SUA

Tesla a confirmat că a livrat 200.000 de mașini în SUA, astfel că americanii nu vor mai putea beneficia de reducerile de taxe de 7.500 de dolari începând de anul viitor.
Vineri, 15 Iunie 2018 | Intern

Taxe noi pentru șoferii bucureșteni: Primăria va cere bani pentru tranzitarea centrului și pentru cei care dețin două mașini

Primăria Capitalei a aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului, care prevede implementarea unui sistem de taxare pentru tranzitarea centrului și o taxă pentru persoanele sau familiile care dețin două mașini.
Marti, 03 Octombrie 2017 | Intern

Primele detalii despre noua taxă auto: valoarea va fi stabilită în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon

Ministerul Mediului a anunțat că noua taxa auto va fi stabilită în funcție de capacitatea cilindrică, norma de poluare și emisiile de dioxid de carbon, iar principalele vizate sunt mașinile cu motoare cel mult Euro 4.
Luni, 24 Aprilie 2017 | Economic

Uniunea Europeană propune înlocuirea vignetei cu o taxă de autostradă stabilită în funcție de emisiile de dioxid de carbon

Comisia Europeană vrea să introducă un sistem prin care taxarea pe autostrăzi să se facă în funcție de emisiile de dioxid de carbon și să elimine astfel vignetele.
Sambata, 06 Februarie 2016 | General

Am devenit sursă de inspiraţie: Obama propune o taxă de 10 dolari pe petrol pentru dezvoltarea maşinilor autonome

Americanii vor să finanţeze dezvoltarea maşinilor autonome prin introducerea unei taxe de 10 dolari pe barilul de petrol.
Joi, 07 Ianuarie 2016 | Intern

Rovinieta ar putea fi înlocuită cu o taxă unică de drum în Europa calculată în funcţie de numărul de kilometri parcurşi

Vestea bună este că am putea scăpa de rovinietă. Vestea proastă este că aceasta ar urma să fie înlocuită de o taxă unică de drum la nivelul Uniunii Europene calculată în funcţie de numărul de kilometri parcurşi.
Miercuri, 04 Iunie 2014 | Intern

Amenzile de circulaţie vor fi majorate de la 1 iulie

Punctul de amendă va creşte la 90 de lei la 1 iulie, ceea ce aduce de la sine majorarea amenzilor, amintesc cei de la ZF. În urma acestei schimbări, cea mai mică amendă pe care o poate primi un şofer în România va avea un cuantum de 180 de lei.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 18 Decembrie 2013 | Intern

Acciza pentru carburanţi a fost amânată până în 31 martie 2014

În baza unei negocieri dintre Preşedintele şi Premierul României, introducerea accizei pentru carburanţi a fost amânată cu trei luni, titrează Mediafax.
Marti, 29 Octombrie 2013 | Intern

Guvernul ar putea introduce o nouă taxă în preţul carburantului

Guvernul analizează posibilitatea introducerii unei noi taxe în preţul carburantului. De data aceasta, veniturile ar merge doar către bugetul destinat construcţiei de drumuri.
Joi, 25 Octombrie 2012 | General

Polonia: taxă de 130 de euro pe an pentru maşinile de companie conduse în afara programului

Taxele creative nu sunt inventate doar în România. Ministerul Economiei din Polonia a anunţat că va propune instalarea unei taxe pentru maşinile înregistrate pe numele unor companii, dar care sunt utilizate în weekend sau după orele de muncă.
Luni, 28 Mai 2012 | General

Germania refuză implementarea vignetei pe şosele: "Şoferii nu sunt vaca de muls a naţiunii"

Autorităţile germane refuză ideea de a instala o taxă de drum pe şosele şi autostrăzi. "Preţul mare al benzinei e o taxă deja destul de mare pentru şoferi", spun reprezentanţii partidului de guvernământ.
Vineri, 10 Septembrie 2010 | Intern

Persoanele fizice nu mai pot înmatricula autoturisme fără dovada plăţii TVA

Guvernul încearcă să împiedice evaziunea fiscală cauzată de importul de automobile noi şi second-hand din Uniunea Europeană prin obligarea plăţii TVA în vederea înmatriculării.
Joi, 01 Iulie 2010 | Intern

Cresc impozitele auto şi asigurările RCA şi CASCO

Impozitul pentru toate vehiculele a crescut, cei mai afectaţi fiind însă cei cu motoare mai mari de 2.000 centimetri cubi. Poliţele RCA şi Casco se vor scumpi şi ele, deşi nu au TVA.
Sambata, 20 Februarie 2010 | Economic

Piata diesel ar putea fi afectata de noul sistem european de taxare a combustibililor

Decizia Comisiei Europene de a modifica sistemul de taxare pentru combustibili ar putea afecta masinile cu motoare diesel si producatorii de motorina.
Vineri, 19 Februarie 2010 | Intern

Guvernul ar putea taxa inmatricularea masinilor Euro 5 din 2011

Guvernul ia in considerare o taxa de inmatriculare pentru vehiculele Euro 5 din 2011, alaturi de marirea primei de casare la aproximativ 2.800 de euro si taxarea vehiculelor deja inmatriculate care polueaza extrem de mult.

Tag-uri similare

Romania, diesel, Uniunea Europeana, Taxa auto, benzina, taxa poluare, GPL, taxa auto 2011, Taxe, Rabla 2010
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru