Telefon la volan

Joi, 28 Ianuarie 2021 | Siguranta

Cele mai periculoase lucruri pe care le facem la volan și ne pun viața în pericol

Organizațiile care studiază siguranța la volan au întocmit o listă cu cele mai periculoase lucruri pe care le fac șoferii. De fiecare dată, acestea cresc riscul producerii unui accident.
Marti, 13 August 2019 | Intern

Șoferii nu mai au voie să țină telefonul în mână la volan: amenda maximă este de 1.160 lei

Proiectul care prevede că șoferii nu mai au dreptul să țină telefonul în mână în timpul mersului a fost adoptat și va permite polițiștilor să aplice 4 puncte de penalizare și amenzi de până la 1.160 de lei.
Luni, 12 August 2019 | Intern

Proiectul care interzice șoferilor să țină telefonul în mână la volan ar putea fi adoptat luni: amenzi de 580 de lei și 30 de zile fără permis

Guvernul ar putea adopta în ședința de luni un proiect prin care se interzice ținerea în mână și utilizarea telefonului în timpul mersului. Amenda va fi de 580 de lei, iar șoferul riscă să rămână fără permis timp de 30 de zile.
Vineri, 11 Ianuarie 2019 | Intern

Proiect de lege: șoferii care țin telefonul în mână la volan vor primi o amendă de minim 1.300 de lei și vor avea permisul suspendat 30 de zile

Șoferii care țin în mână telefonul mobil în timpul mersului vor primi o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei și vor avea permisul suspendat timp de 30 de zile, potrivit unui proiect de lege pentru schimbarea Codului Rutier.
Luni, 19 Decembrie 2016 | Siguranta

O lege absurdă sau utilă? Americanii vor să dezactiveze utilizarea telefoanelor mobile atunci când conduci maşina

Departamentul pentru Transport al Statelor Unite vrea să blocheze semnalul telefoanelor mobile atunci când şoferii se află într-o maşină în mişcare.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | Siguranta

Cum îi crești, așa îi ai: 65% dintre tineri vor imita comportamentul părinților la volan

Un studiu realizat în Franța arată că instructorul auto este un model pentru doar 25% dintre tinerii care-și iau permisul de conducere. În schimb, 65% imită modul în care coduc părinții.
Luni, 27 Iulie 2015 | Siguranta

Studiu: selfie-urile la volan, mai periculoase decât SMS-urile

Un studiu derulat în Regatul Unit a relevat faptul că unul din cinci șoferi și-a făcut un selfie în timp ce conducea. Grupa de vârstă cu probleme este cea a șoferilor care au între 25 și 35 de ani.
Vineri, 29 Mai 2015 | Siguranta

Un accident din Anglia le-ar putea aduce amenzi de 5000 de lire şoferilor aflaţi în trecere care au filmat scena

Faptul că treci pe lângă un accident nu-ţi dă dreptul să foloseşti telefonul la volan. 20 de şoferi care au făcut asta în Anglia au fost amendaţi drastic de poliţie.
Miercuri, 13 Octombrie 2010 | General

STUDIU: Unul din cinci şoferi foloseşte Twitter sau Facebook la volan

Numărul şoferilor care utilizează telefonul mobil la volan s-a triplat în ultimul an, spun englezii. Unul din cinci respondenţi ai acestui sondaj au mărturisit că intră pe Facebook şi pe Twitter la volan.
Luni, 01 Februarie 2010 | Siguranta

STUDIU: Interdictia telefoanelor mobile la volan nu reduce numarul de accidente

Utilizarea dispozitivelor handsfree a eliminat o parte din efectele pozitive asupra reducerii accidentelor in zonele in care s-a interzis folosirea telefoanelor mobile la volan.
Miercuri, 23 Decembrie 2009 | Siguranta

SMS-ul la volan poate fi mai periculos decat alcoolul

Un sofer care trimite sau citeste SMS-uri in timp ce conduce are un timp de reactie mai slab decat cel al unui sofer beat.

Tag-uri similare

accidente, soferi, alcool la volan, telefon la volan, SMS
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru