Uniunea Europeana

Joi, 18 Aprilie | Siguranta

Uniunea Europeană va introduce noi reguli de securitate cibernetică: „mașinile electrice pot fi spioni pe 4 roți”

Uniunea Europeană va introduce oficial noi reguli de securitate cibernetică, un lucru care va afecta și industria auto. Noile reguli vor intra în vigoare din luna iulie, iar conform acestora, mașinile vor trebui să fie protejate de amenințări cibernetice.
Marti, 02 Aprilie | Industrie

Porsche 718 Cayman și 718 Boxster, eliminate din UE din cauza noilor norme de securitate cibernetică

Constructorul german de automobile se vede nevoit să elimine din UE modelele 718 Cayman și 718 Boxster, din cauza noilor reglementări în ceea ce privește securitatea cibernetică.
Joi, 14 Martie | Mediu

OFICIAL: Parlamentul European a aprobat noile norme de poluare Euro 7

Parlamentul European a aprobat oficial noile norme de poluare Euro 7. Noile norme vor introduce limite de emisii de particule rezultate din frâne și anvelope, precum și cerințe minime de performanță pentru durabilitatea bateriei în cazul vehiculelor electrice.
Luni, 11 Martie | Siguranta

România și Bulgaria, pe primele locuri în UE la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere

Potrivit celor mai recente cifre publicate de Comisia Europeană, România și Bulgaria se regăsesc pe primele locuri din UE în ceea ce privește numărul deceselor cauzate de accidente rutiere.
Luni, 26 Februarie | General

Carlos Tavares, șeful Stellantis, susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a afirmat într-un interviu recent că susține interzicerea motoarelor termice în Uniunea Europeană începând din 2035. Totodată, Tavares avertizează că tranziția către viitorul electric trebuie făcută pragmatic.
Luni, 29 Ianuarie | Industrie

UE ar putea limita și mai mult dimensiunile mașinilor vândute în Europa

Potrivit unui studiu recent, lățimea mașinilor noi, comercializate în Europa, este tot mai mare, ceea ce naște o serie de probleme, inclusiv în ceea ce privește siguranța pietonilor și bicicliștilor. În acest sens, s-ar putea modifica legislația care să limiteze și mai mult dimensiunile unei mașini.
Luni, 29 Ianuarie | Siguranta

OFICIAL: Toate mașinile noi vândute în UE din iulie 2024 vor avea cutii negre

Începând din iulie 2024, toate mașinile noi vândute în Uniunea Europeană vor trebui să fie dotate cu dispozitivele Event Data Recorder, cunoscute popular drept cutiile negre. Cu ajutorul sistemului, autoritățile vor putea afla mai ușor cum s-a petrecut un accident.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.
Marti, 19 Decembrie 2023 | General

Uniunea Europeană: limite pentru emisiile de particule provenite de la anvelope și frâne

Uniunea Europeană a introdus, în premieră, limite pentru emisiile de particula provenite de la anvelope și frâne pentru autoturisme și vehicule comerciale. Noile limite fac parte din pachetul Euro 7, care urmează să fie adoptat din 2026.
Miercuri, 26 Iulie 2023 | Industrie

Lege adoptată: Stații rapide, instalate la fiecare 60 km de-a lungul principalelor rute din UE

Potrivit unei noi legi adoptate de către Consiliul UE, începând din 2025 vor fi instalate stații de încărcare rapidă pentru autoturisme și utilitare la fiecare 60 de kilometri de-a lungul principalelor rute din Uniunea Europeană.
Marti, 25 Iulie 2023 | General

Cromul ar putea fi interzis în Uniunea Europeană din 2024, din cauza riscului de cancer

Potrivit unor informații apărute recent în presă, ornamentele finisate din crom ar putea să fie interzise în spațiul Uniunii Europene începând din 2024. Astfel, producția de crom ar putea fi interzisă, iar asta ar putea fi o problemă pentru posesorii de mașini de epocă.
Vineri, 30 Iunie 2023 | Economic

Dacia Sandero, cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană și în luna mai

Potrivit celor mai noi date oferite de JATO Dynamics, Dacia Sandero a fost și în luna mai cea mai vândută mașină în Uniunea Europeană. Modelul românesc este lider pentru a doua lună consecutivă.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 30 Iunie 2023 | Economic

Uniunea Europeană: record pentru exporturile de automobile în 2022

Uniunea Europeană a anunțat un nivel record pentru exporturile de automobile în anul 2022. Mai exact, valoarea exporturilor de mașini din statele membre s-a ridicat la 158 de miliarde de euro.
Marti, 13 Iunie 2023 | General

Polonia atacă în instanță planul Uniunii Europene de a interzice mașinile termice din 2035

Guvernul Poloniei a anunțat că va ataca în instanță decizia Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi cu motoare termice în spațiul său, începând din 2035. Polonia va face, astfel, apel la Curtea Europeană de Justiție.
Luni, 27 Martie 2023 | General

OFICIAL: Mașinile noi cu motoare termice vor putea fi vândute și după 2035

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu guvernul Germaniei care permite vânzarea de mașini noi cu motoare termice, alimentate cu combustibili sintetici, și după 2035. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.
Miercuri, 22 Martie 2023 | Industrie

Germania învinge UE: Mașinile termice, alimentate cu combustibili sintetici, ar putea fi acceptate după 2035

Comisia Europeană lucrează la un plan pentru a le permite mașinilor cu motoare termice, dar alimentate cu combustibili sintetici, să existe și după 2035. Propunerea a venit de la Germania.
Marti, 14 Martie 2023 | General

Germania și alte 6 țări UE, inclusiv România, se opun interzicerii motoarelor termice

Germania a format o alianță cu alte 6 țări membre ale Uniunii Europene, printre care și România, pentru a se opune interzicerii motoarelor termice, care va avea loc în 2035. Guvernul de la Berlin vrea ca propunerea Comisiei Europene să fie schimbată urgent.
Vineri, 10 Martie 2023 | Industrie

STUDIU: 60% din experții auto spun că tranziția către mașini electrice este nerealistă

Potrivit unui studiu nou, aproape 60% dintre experții din interiorul industriei auto spun că obiectivele impuse pentru tranziția către mașini electrice în următorii ani nu sunt realizabile. Cei mai mulți sunt de părere că lipsa de materii prime, problemele cu aprovizionarea bateriilor și lipsa de infrastructură vor întârzia această tranziție.
Luni, 06 Martie 2023 | General

Interzicerea vânzărilor de mașini cu motoare termice, mai așteaptă. Uniunea Europeană amână votul

Uniunea Europeană a anunțat oficial că a amânat votul pentru interzicerea vânzărilor de mașini noi cu motoare termice începând din 2035. Decizia a fost luată ca urmare a nemulțumirii Germaniei față de acest plan.
Miercuri, 01 Martie 2023 | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.

Tag-uri similare

Volvo, Romania, studiu, diesel, tehnologie, recall, criza, Uniunea Europeana, UE, pneuri
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru