Vehicule autonome

Luni, 30 August 2021 | Masini autonome

Toyota a oprit mașinile autonome în satul Jocurilor Paralimpice, după ce un vehicul a rănit un sportiv

Toyota a anunţat că a suspendat toate vehiculele autonome e-Palette din satul Jocurilor Paralimpice din Tokyo, la o zi după ce unul dintre acestea a lovit şi a rănit un pieton cu deficienţe de vedere.
Luni, 16 August 2021 | Masini autonome

Ford cere retragerea unor brevete General Motors

În contextul competiței pentru tehnologia vehiculelor autonome, Ford pune gaz pe foc într-un conflict juridic cu rivalii de la General Motors.
Miercuri, 22 Iulie 2020 | Masini autonome

Fiat-Chrysler extinde parteneriatul cu Google: colaborare privind dezvoltarea de vehicule comerciale autonome pentru transportul mărfurilor

Fiat-Chrysler a anunțat extinderea parteneriatului cu Waymo, divizia Google pentru vehicule autonome, prin care cele două companii vor dezvolta vehicule comerciale care să transporte mărfuri fără ajutorul șoferilor. Colaborarea vizează integrarea sistemelor autonome Waymo pe modelul Fiat Ducato.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini autonome

Amazon vrea să cumpere o companie americană ce dezvoltă vehicule autonome: un miliard de dolari pentru start-up-ul Zoox

Amazon vrea să cumpere firma americană Zoox, un start-up din Silicon Valley ce dezvoltă tehnologie pentru vehicule autonome, în schimbul sumei de un miliard de dolari, potrivit unor surse apropiate de situație.
Marti, 02 Iunie 2020 | Masini autonome

Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în Argo AI: compania ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome, deținută acum în mod egal de VW și Ford

Volkswagen a finalizat investiția de 2.6 miliarde de dolari în cadrul Argo AI, start-up-ul american ce dezvoltă sisteme pentru mașini autonome. Astfel, compania este acum deținută în mod egal de Volkswagen și Ford.
Luni, 14 Octombrie 2019 | Masini autonome

Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.
Joi, 07 Iunie 2018 | Masini autonome

Google vrea să-și aducă mașinile autonome în Europa: Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, posibili parteneri pentru divizia Waymo

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, vrea să-și extindă activitatea în afara Statelor Unite. Americanii caută parteneri în Europa astfel încât să ofere servicii de mobilitate cu mașini “care se conduc singure”.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Industrie

Designerul-șef de la Renault a găsit cheia succesului: “Trebuie să avem un portofoliu diversificat de modele și vehicule autonome”

Renault trebuie să aibă un portofoliu diversificat de produse și să fie prezent în toate segmentele de activitate ale pieței auto ca să obțină succesul, este de părere Laurens van der Acker, designerul-șef al constructorului francez.
Marti, 03 Noiembrie 2015 | Tehnologie

STUDIU: Mașinile autonome au mai multe accidente la milionul de kilometri decât cele clasice și tot sunt mai sigure

Un grup de cercetători de la Universitatea din Michigan a studiat datele de accidente ale mașinilor autonome folosite în SUA până acum și a venit cu o concluzie interesantă: deși este de două ori mai probabil să aibă un accident, sunt mai sigure decât cele cu șofer.
Marti, 25 August 2015 | Industrie

Apple continuă campania de recrutări: compania a angajat omul care a dezvoltat sistemul de conducere autonomă de la Tesla

Apple l-a angajat pe Jamie Carlson, unul dintre inginerii Tesla Motors responsabili de Autopilot, modul de rulare autonom al lui Model S, titrează Reuters.
Joi, 20 August 2015 | Modele noi

Ford a patentat o mașină autonomă care transformă interiorul în birou mobil în timpul mersului

Ford a înaintat o cerere la biroul de patente din SUA pentru conceptul unui vehicul autonom care are scaunele reconfigurabile, capabil să le permită șoferului și pasagerului din dreapta să călătorească cu spatele la direcția de mers.
Luni, 03 August 2015 | Tehnologie

SUA: O universitate a construit un oraș artificial dedicat testării de mașini autonome

Universitatea din Michigan a construit un oraș artificial dedicat testării mașinilor autonome. Întins pe 13 hectare, Mcity are 8 kilometri de șosele și poate fi reconfigurat pentru a genera obstacole noi pentru mașinile care se conduc singure.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 Septembrie 2014 | Modele noi

Cadillac va lansa în 2017 o maşină semi-autonomă, capabilă să se conducă singură pe autostradă

Mary Barra, CEO-ul General Motors, a anunţat lansarea unui model Cadillac în 2017 care va avea mod de conducere semi-autonom, în care maşina poate să se conducă singură pe anumite porţiuni de drum.
Miercuri, 25 Septembrie 2013 | Tehnologie

Studiu: consumatorii nu sunt interesaţi de vehiculele autonome

Un studiu realizat de ORC Internaţional şi publicat de Forbes a relevat faptul că vehiculele autonome nu sunt cea mai dorită inovaţie pentru consumatorii actuali.
Joi, 09 Mai 2013 | Tehnologie

Experţii MIT: ”Un accident cu maşina Google ar putea închide întregul program”

Experţii de la MIT avertizează că orice accident în care vor fi implicate autovehicule autonome va avea un impact sever asupra modului în care este văzută tehnologia.
Miercuri, 08 August 2012 | Tehnologie

Google: "Maşinile noastre autonome au cumulat peste 480.000 kilometri fără accidente"

Americanii de la Google au anunţat că maşinile lor autonome au un rulaj cumulat de 482.000 de kilometri, parcurşi fără accidente.
Marti, 07 August 2012 | Siguranta

Comunicarea între vehicule, sistemul de siguranţă al viitorului

Două organizaţii au anunţat teste în trafic ale unor flote de automobile care comunică între ele. Aceste automobile se avertizează între ele cu privire la pericolele de pe şosea.
Vineri, 16 Decembrie 2011 | Tehnologie

Google a obţinut patentul pentru vehicule autonome

Google se mândreşte cu patentul pentru modul de funcţionare al automobilului autonom. Vehiculele autonome de la Google au parcurs peste 1.600 de kilometri fără şofer.
Luni, 11 Aprilie 2011 | Siguranta

Maşina Google ar putea salva un milion de vieţi pe an

Şeful departamentului de dezvoltare a vehiculelor fără şofer de la Google estimează că aceste automobile automatizate ar putea salva un milion de vieţi în fiecare an prin eliminarea accidentelor rutiere.

Tag-uri similare

Toyota, Prius, Toyota Prius, vehicule autonome, automobile autonome, proiect Google
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru