Waymo

Miercuri, 25 August 2021 | Masini autonome

Google începe testele cu mașini autonome și pasageri pe drumurile publice din San Francisco

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a început să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure” pe drumurile publice din San Francisco.
Sambata, 10 Octombrie 2020 | Masini autonome

Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome Waymo devine public: "Ne așteptăm ca cererea să fie foarte mare"

Serviciul de ride-hailing cu mașini autonome operat în Statele Unite de Waymo, companie deținută de Google, a devenit public. Oficialii Waymo anticipează o cerere ridicată pentru curse cu mașini fără șofer.
Miercuri, 22 Iulie 2020 | Masini autonome

Fiat-Chrysler extinde parteneriatul cu Google: colaborare privind dezvoltarea de vehicule comerciale autonome pentru transportul mărfurilor

Fiat-Chrysler a anunțat extinderea parteneriatului cu Waymo, divizia Google pentru vehicule autonome, prin care cele două companii vor dezvolta vehicule comerciale care să transporte mărfuri fără ajutorul șoferilor. Colaborarea vizează integrarea sistemelor autonome Waymo pe modelul Fiat Ducato.
Vineri, 26 Iunie 2020 | Masini autonome

Volvo și Waymo vor dezvolta mașini autonome pentru servicii de ride-hailing: parteneriatul include Polestar și Lynk & Co

Volvo a anunțat că va colabora cu Waymo pentru dezvoltarea unor mașini electrice autonome care să fie folosite în serviciile de ride-hailing. Noul parteneriat global include brandurile Polestar și Lynk & Co. În același timp, Volvo va continua să livreze vehicule către Uber.
Luni, 14 Octombrie 2019 | Masini autonome

Colaborare Renault-Waymo pentru mobilitate cu mașini autonome: serviciul va fi lansat la Paris în anii următori

Grupul Renault și Waymo pregătesc un serviciu de mobilitate cu mașini autonome, care va fi lansat la Paris în anii următori. Proiectul face parte dintr-o strategie națională a Franței care vrea să devină un lider mondial în promovarea și dezvoltarea vehiculelor autonome.
Sambata, 31 August 2019 | Masini autonome

Divizia Google pentru mașini autonome solicită schimbarea legislației: "Volanul și pedalele nu ar trebui să fie obligatorii pe mașini"

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, solicită autorităților americane să elimine din legislația rutieră obligativitatea ca o mașină să aibă volan și pedale, pentru a accelera dezvoltarea mașinilor autonome.
Vineri, 05 Iulie 2019 | Masini autonome

Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.
Joi, 20 Iunie 2019 | Masini autonome

Alianța Renault-Nissan a semnat un parteneriat cu divizia Waymo de la Google: servicii de mobilitate cu mașini autonome

Renault și Nissan vor colabora cu divizia Waymo de la Google pentru dezvoltarea unor servicii de mobilitate cu mașini autonome, atât pentru pasageri, cât și pentru transportul de mărfuri. Mașinile autonome ar putea fi testate în Franța și Japonia, însă oficialii companiilor nu au stabilit o dată pentru lansarea comercială a vehiculelor.
Marti, 08 Ianuarie 2019 | Masini autonome

“Mașinile complet autonome nu vor exista niciodată”: declarația îi aparține chiar șefului diviziei de vehicule autonome de la Google

Șeful Waymo, divizia de vehicule autonome de la Waymo, a declarat că mașinile complet autonome nu vor exista niciodată. Potrivit lui John Krafcik, mașinile autonome vor avea întotdeauna constrângeri, iar șoferii sunt o condiție obligatorie pentru ca acestea să circule în siguranță.
Miercuri, 31 Octombrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen recunoaște decalajul față de concurență în dezvoltarea mașinilor autonome: “Alții au avansat deja foarte mult, Waymo este liderul industriei”

Directorul financiar de la Volkswagen reiterează dorința constructorului de a avea o alianță cu alte companii pentru dezvoltarea mașinilor autonome. Oficialul recunoaște că VW a rămas în urma concurenței la acest capitol, spunând că Waymo (divizie Google) este liderul industriei în acest moment.
Vineri, 26 Octombrie 2018 | Industrie

Volkswagen se gândește la o colaborare europeană cu Google: constructorul vrea să cumpere acțiuni la divizia de mașini autonome Waymo

Grupul Volkswagen ia în calcul o colaborare europeană cu Waymo, divizia de mașini autonome de la Google. Compania germană ar dori să cumpere un pachet de 10% din acțiunile Waymo, în schimbul a 12 miliarde de euro.
Joi, 07 Iunie 2018 | Masini autonome

Google vrea să-și aducă mașinile autonome în Europa: Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover, posibili parteneri pentru divizia Waymo

Waymo, divizia de mașini autonome a Google, vrea să-și extindă activitatea în afara Statelor Unite. Americanii caută parteneri în Europa astfel încât să ofere servicii de mobilitate cu mașini “care se conduc singure”.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 28 Martie 2018 | Masini autonome

Google și Jaguar vor să creeze o flotă de mașini autonome: 20.000 de unități I-Pace vor fi testate în SUA

Google, prin divizia sa Waymo, a semnat un parteneriat cu Jaguar Land Rover prin care va dezvolta o flotă de mașini autonome. Colaborarea presupune 20.000 de unități Jaguar I-Pace care vor fi echipate cu tehnologii autonome și care vor fi testate pe drumurile publice din Statele Unite.
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 | Masini autonome

Robo-taxi: grupul care deține Google va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi

Grupul Alphabet, care deține și Google, va lansa primul serviciu de taximetrie cu mașini fără șoferi prin divizia sa de vehicule autonome Waymo.
Marti, 20 Decembrie 2016 | Masini autonome

Fiat intră în hora maşinilor autonome: Grupul Fiat-Chrysler dezvăluie Pacifica Hybrid, minivanul autonom dezvoltat împreună cu Google

Grupul Fiat-Chrysler a prezentat primele imagini cu noul Pacifica Hybrid, minivanul autonom dezvoltat în parteneriat cu Google care urmează să fie testat în Statele Unite.

Tag-uri similare

Fiat, masini autonome, Google, Waymo, masini autonome Fiat
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru