Tana Nano va intra pe piaţa nord-americană din 2015

de Dragoș Băltățeanu
Marti, 16.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ratan Tata, patronul grupului auto indian Tata a confirmat într-un interviu că va ataca piaţa nord-americană cu o versiune upgradată a modelului Nano.

Ratan Tata, preşedintele grupului auto indian Tata, a declarat într-un interviu pentru publicaţia Automotive News că vrea să intre pe piaţa nord-americană cu o versiune îmbunătăţită a modelului Tata Nano. Automobilul indian va fi vândut în America începând cu anul 2015. "America este o piaţă auto plină de provocări, iar noi am gândit modelul Nano atât pentru Statele Unite cât şi pentru Europa", a spus Ratan Tata.

În ciuda reclamei făcute şi a preţului, modelul Nano s-a dovedit a fi un eşec la capitolul vânzări pe piaţa indiană. Nano este un model supermini gândit ca o alternativă la scuterele omniprezente pe străzile din India. Este mai scurt ca un Mini şi foloseşte un motor cu doi cilindri montat în spate ce dezvoltă 37 CP. Tata a conceput acest automobil ca fiind cea mai ieftină maşină din lume. Când a debutat pe piaţa indiană în 2009, preţul modelului a fost de aproximativ 2.500 dolari. 

Ratan Tata vrea să îmbunătăţească modelul Nano şi să îl ofere pe piaţa americană la un preţ sub 10.000 dolari.

"În America, modele ca Smart sau Fiat 500 au preţuri destul de mari, dar lumea le cumpără pentru că au nevoie de automobile mici", a mai spus Ratan Tata.

Tata Group este proprietarul mărcilor Land Rover şi Jaguar şi este posibil ca distribuţia modelului Nano pe piaţa americană să se facă prin reţeaua de dealeri Land Rover şi Jaguar. Ratan Tata a declarat că este prematură discuţia despre cum va fi distribuit acest model în America. Andy Goss, preşedintele Jaguar Land Rover North America a spus că nu au existat discuţii pe acest subiect până în acest moment.

Via autoblog.it; automotive news

Comentarii (8)

  • Marius
    Unde vor incape grasii si obezii in asa un carton ? Masina este pt india unde populatia este subnutrita ...dar nu america, vai de capul meu..
    20 3
  • Cam mult de la 2500$ la sub 10.000$, te pomeni ca o sufla in aur.
    14 0
  • Versiunea imbunatatita a lui Nano? Nu cred ca poate exista asa ceva, un alt model, da. Cei de la Tata Motors n-au inteles ca nu poti sa visezi sa dai lovitura cu o masina cu motor de scuter in care doar nu te ploua si nu bate vantul, oferind in cele mai ieftine versiuni scaune fixe, mai ramanea o manivela pt stergatoare. Nici macar pt piata din India nu prea e pt ca nici acolo n-a avut succes, intrarea pe piata din SUA este o gluma f buna, ar avea mult mai mare succes Dacia pe piata americana decat Nano.
    13 3
  • Ori in Gelly ori in asta mori la fel. De exemplu la Gelly CK de se vindea la noi in Romania la impact soferul avea 90% sanse sa moara. Si apropo de obezi, cine mai tine minte cum se lasa batrana Dacie de o parte cand se suia unu gras, la asta atinge cu totu de pamant :))
    10 2
  • "Wallmart a anuntat ca va achizitona modele Tata Nano in varianta decapotabila pe post de shopping carts, locurile din fata urmand a fi utilizate pe post de carucior pentru copii."
    12 1
  • Va fi plin de ele in parcarile de la KFC si MeC... Dar vor fi doar versiunile cu un scaun si al aplasat central ...
    8 2
  • erata... amplasat
    2 0
  • AndreiRN
    Arata mai bine ca Smart sau Fiat asa ca la un pret mic se va vinde cu siguranta.
    Multi s-au saturat de masinile electronice si cauta ceva mai spartan.
    5 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru