Tango Citroen in Argentina: Loeb invincibil

De Robert Gherghe
Publicat Duminica, 30.03.2008
Citroen a ocupat locurile 1,3 si 4 in Raliul Argentinei. Marele invingator este campionul mondial Sebastien Loeb.

Sebastien Loeb (Citroen) a castigat Raliul Argentinei pentru a patra oara consecutiv. Cvadruplul campion mondial este la a treia reusita a sezonului din WRC si se indreapta cu pasi siguri catre castigarea celui de-al cincilea trofeu de campion mondial.

Loeb a dominat Raliul din Cordoba inca de la sfarsitul primei zile, cand pilotii BP Ford, Latvala si Hirvonen, au avut probleme tehnice.

Pilotul Citroen a avut o evolutie sigura si constanta fiind castigator in mai multe probe speciale si ocupant al primelor pozitii in majoritatea lor. In clasamentul general Sebastien Loeb a trecut pe primul loc, fiind acum la 5 puncte in fata ocupantului locului secund, Mikko Hirvonen.

Raliul Argentinei s-a terminat cu o performanta deosebita pentru Citroen, care a reusit sa ocupe si locul al treilea prin Dani Sordo si locul patru prin Conrad Rautenbach, care a evoluat pe un C4 WRC privat. Singura amenintare pentru francezi au fost masinile Subaru, care spre sfarsitul zilei ocupau locurile 2 si 3 la general.

Defectiunea tehnica suferita de Petter Solberg l-a adus pe coechiperul sau, Chris Atkinson, pe pozitia secunda la sfarsitul etapei sud-americane din Campionatul Mondial. Au mai terminat in puncte  Mikko Hirvonen (BP Ford), Federico Villagra (Munchi's), Gigi Galli (Stobart) si Andreas Aigner, castigatorul si in P-WRC.

Castigatorul din Argentina, Sebastien Loeb, a declarat la sfarsitul etapei ca in ultima zi au fost conditiile extrem de dificile, cele mai dificile pe care el le-a intalnit in intreaga sa cariera din WRC. 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru