Tariceanu da explicatii despre taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 18.12.2007
Premierul roman a raspuns la dezbaterea politica din Camera Deputatilor pe tema taxei auto.

Esential

2007 este anul introducerii taxei de prima inmatriculare.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns, luni, la dezbaterea politica din Camera Deputatilor pe tema taxei de prima inmatriculare, criticilor adresate de parlamentari pentru aplicarea taxei, aratand ca daca taxa va fi eliminata, "Romania se tranforma in lada de gunoi a Europei".

"Pledati pentru transformarea Romaniei in lada de gunoi a Europei. Eu cred ca Romania are dreptul sa fie egala cu celelate state europene si sa nu ne distingem ca parc de vechituri", le-a spus premierului parlamentarilor care au criticat taxa de prima inmatriculare.

Primul-ministru a mai aratat ca taxa de prima inmatriculare nu face discriminari si nu se aplica selectiv, ci tuturor masinilor, pentru ca este o "masura de protectie a mediului". El a adaugat ca obiectivul avut in vedere este acela de a reduce numarul autovehiculelor poluante care circula in Romania, informeaza Mediafax.

Taxa de prima inmatriculare tine cont de norma de poluare a autovehiculului, de cilindrii, varsta lui, a mai spus premierul, adaugand ca nu este o taxa fiscala.

Potrivit lui Tariceanu, observatiile Comisiei Europene la adresa Romaniei in privinta taxei de prima inmatriculare se refera doar la modul de calcul al valorii taxei in raport cu valoarea reziduala a autovehicului. "Cu alte cuvinte, la valoarea de piata a unui autovehicul de 4.000 de euro nu se poate aplica o taxa de prima inmatriculare de 4.000 de euro", a explicat primul-ministru, adaugand ca aceste observatii ale CE au fost preluate integral de Guvern.

Calin Popescu Tariceanu a aratat ca Guvernul lucreaza in prezent la modificarea legislatiei in acest domeniu in sensul recomandarilor Comisiei Europene si in "concordanta cu tendintele europene in materie de protectie a mediului".

Tariceanu a mai spus ca taxa de prima inmatriculare protejeaza si industria autohtona de autovehicule si contribuie la pastrarea locurilor de munca in acest domeniu. El a aratat ca este curios cum vor raspunde parlamentarii din judetele cu industrie de masini puternica la posibilitatea pierderii locurilor de munca din cauza "aducerii de vechituri in tara".

Taguri: taxa

Comentarii (36)

  • ALX CT
    SA SI'O BAGE IN GAT NEMERNICUL
    Din cauza lu asta nu as putea si eu sa imi cumpar o masina mai buna,nu am bani sa imi cumpar o masina noua si de leasing nici nu se pune problema ca am deja rata la banca,deci cum draq sa fac,am avut banii stransi pt un opel astra din '96 nu era cine stie ce dar era mai buna decat dacia care o am si nu am putut ca RAZGANDEANU SI CU JEGURILE CA EL NU DAU voie oamenilor simpli sa isi imbunatatzeasca viata HOTILOR HUAAAA SPER SA FACETI INFARCT ODATA CA POATE SCAPAM DE VOI.in rest multa sanatate si bucurie oamenilor simplis si cinstitzi.VA SALUT!
    0 0
  • jejeku
    OO DA
    ADEVARUL este ca mai bine sa pastram daciile noastre cu EURO -4 CARE polueaza putin si sa nu aducem "vechituriile europie cu euro 2,3 si4.IMI place de TARICEANU stie ce vrea si nu se deranjeaza de nimeni sa se opreasca.Vai de viata noastra.CORUPTI,NESIMTITI SI TUPEISTI ASTA E POLITICIANUL ROMAN "BRUCAN=suntem 22 mil. de prosti...si drepatate a avut".
    0 0
  • jos taxa
    jos taxa ca fac ceva pe dacia voastra cu euro 4
    0 0
  • sus taxa
    sus taxa ca.....pe importurile voastre fara euro 4
    0 0
  • virustech
    paradox
    orice masina adusa de afara i-a fost platita o data o prima taxa de inmatriculare... si care e diferenta dintre o masina, un golf 4 de exemplu cumparata din tara unde nu mai platesti nimic si una adusa de afara, tot cu euro 4 ? de ce la aia adusa platesc o astfel de taxa si la aia nu? sau cele din tara noastra nu polueaza la fel de mult ? numai alea din afara sunt mai mere sau cum ? nu le mai ajung banii pe care ii fura si mai tin si taxa asta, sub o forma sau alta ? sau vrea domnu` tariceanu si multi altii ca el sa le mai creasca actiunile pe care le au la diverse marci de masini ? nu se face referendum si pentru demiterea guvernului ? chiar as merge si as vota cu shpemii de maini >:) bafta!
    0 0
  • ALX CT
    HMMM
    PT CEI care merg cu MERCEDES,BMW,AUDI SI ALTE MASINI STRAINE SI SCUMPE NU L'E CONVIN SA MAI APARA SI ALTELE "CA DOAR SI ASA E PLIN TRAFICUL DE DACII DE CE EU MARE SMECHER CU MERTZAN SA MAI INGHIT ALTE MASINI"DE FAPT CEI CU BANI VOR TAXA CA SA VADA CLAR prostu de rand ca el e smecher si are banii si eventual nu poate sa mearga cu 100 prin localitate ca da peste jafuri de masini,deci cei care comenteaz PRO TAXA sunt de aceeasi spetza cu cei care ne conduc ADIK NISTE "OAMENI DE NIMIK"(CAUTAZI IN DEX).DECI JOS MAFIA SUS ROMANIA.VA SALUT
    0 0
  • ALX CT
    SAU...
    Sau probabil cei care au deja mertzane nu mai vor sa vada alte mertzane & BMW-URI(chiar dak mai vechi din'92'94'etc.)ca doar e sport NATIONAL in ROMANIA sa te dai mare ca ai masina straina,oricum motivele pt care taxa inka sta in picioare sunt (dupa parerea mea) 90%banii+10%impartirea clara a claselor(BOGATII CU MASINILE NOI STARINE SI SARACII CU RESTU JAFURILOR).CEL PUTIN ASTA E PAREREA MEA
    0 0
  • flexus
    infect gandita taxa
    Eu vad taxa asta prost gandita din 2 puncte de vedere.

    Primul este "european" si anume: nu mai exista vama, nu mai exista granite, avem libera circulatie de persoane si produse, dar Romania face o taxa care se aplica doar pentru ce vine de afara, dar la ce e in tara nu se aplica. Asta imi suna tare mult a "vama"!?!?!!

    Al doilea este de natura logica. Sa luam de exemplu o masina euro 2 din 1997 care are motor mai mare (e sportiva). Taxa aceasta poate ajunge la de 2 ori valoarea de piata a masinii! Cum se poate asa ceva? Adica Tariceanu imi spune mie cu alte cuvinte ca n-am voie sa cumpar ce vreau eu sa cumpar. Adica el e seful meu sau cum? Nu zic sa nu puna taxe pe poluare, dar in limite LOGICE si de BUN SIMT! Daca eu vreau sa cumpar de exemplu un V8 din 1996 de 5.700 si 350hp ca asa vreau eu vine tariceanu si imi spune ca n-am voie.

    Trist dar adevarat...
    0 0
  • virustech
    draga flexus
    tariceanu zice: cumpara-ti masina, dar imi dai mie de 2 ori cat ai dat pe ea ca sa te las sa circuli in romania. nu de alta, dar pana acum, numai noi, guvernantii romani ne-am dat seama ca exista poluare in lume >:) :))
    0 0
  • virustech
    p.s.
    sa fie taxa de 50 euro pe an ar fi ok, as accepta. masina are 4 ani, deci taxa sa fie de 200 euro. daca e de 10, atunci 500. atunci putem spune ca traiam si platim ca pt romania, gresesc? bafta!
    0 0
  • virustech : o sa se ajunga si la noi ca in vest ca o sa pletesti la greu impozite daca masina e mai veche..si nu o sa-ti convina sa o mai ti. asta cred ca e cea mai buna solutie ..si cea mai echitabila. (Eu zic ca si faza cu masini minim EURO 3 era OK.). Totusi nu e normal sa aduci in romania toate rahaturile de masini ..
    0 0
  • virustech
    flo
    normal, nu mi-as aduce nici eu un harb, as cauta ceva convenabil. sa aduci totusi un golf 3, in stare buna, impecabil, cu 2 airbag-uri si ce ar mai avea pe el, cu euro 3, eu zic ca e ok. si masinile care sunt de obicei in parcurile auto nu prea pot zice ca sunt harburi si aici ma refer la marci si modele, dotari si nivel de poluare. (desi sunt si exceptii) :) bafta!
    0 0
  • taxa incorecta
    1) Ca transformam tara in lada de gunoi a Europei nu e adevarat. Cumparam ce putem cu puterea de cumparare din Romania la care si-a adus contributia in mod decisiv si Guvernul Romaniei. Deci dc. vrea sa avem masini noi, sa faca in asa fel incat sa castigam mai mult. Nu sa impuna o taxa in plus pe saracie. (Asta nu inseamna ca tre sa asteptam de la guvern bani, tre sa tragem si noi serios la munca)
    2) Dc. chiar vrea sa devina ecologist dl. Tariceanu exista 2 cai mai logice de abordare a problemei: a) marirea impozitelor la masinilor in functie de Euro4, 3, 2 etc. si b) marirea taxelor ecologice la benzina/motorina. Consumul e mult mai bun indicator al daunelor. Si asa se aplica si la masinile deja aduse in tara care intr-adevar sunt niste harburi si polueaza enorm. (evident ca b) este inaplicabil deoarece avem o benzina foarte scumpa - dar evident nu din rationamente ecologice)
    3) asa cum a mai fost mentionat suntem in UE si dc eu vreau sa-mi cumpar masina de altundeva atunci statul nu-mi poate interzice. Si o taxa care depaseste limitele bunului simt (10% in opinia mea) e o interdictie in sine.
    0 0
  • ALX CT
    LOL
    nush de ce va ingrijoarati ca la ei "harb" inseamna masina euro 2 din '90 inkoa,la noi "harb" inseamna masina din '77 incoa (si credeti-ma la mine in CT sunt foarte multe).DECI CARE POLUEAZA MAI MULT "HARBURILE" LOR SAU "HARBURILE" NOASTRE,SI SA NU MAI VORBIM DE PERFORMANTA & SIGURANTA UNEI MASINI DE LA EI SI UNA DE-A NOASTRA,DECI eu zik SA VA MAI GANDITI CA E MAI BINE SA SCHIMBAM HARBURILE NOASTRRE CU ALE LOR.EU AM 2 DACII('89 SI'94) SI AS VREA SA LE VAND SI SA CUMPAR UN "HARB" MAKAR DIN '96-98 CA ALA CEL PUTIN O SA AIBE O SIGURANTA SI O PERFORMANTA PUTIN MAI BUNA DECAT CE AM EU.E CHIAR ASA DE GREU DE INTELES CA DACA NU SE ADUK MASINI DE LA EI,OAMENII SARACI(CA MINE SI NU MI'E RUSHINE SA ZIK)NU AU SANSA SA ISI CUMPERE UN PRODUS CARE E MAI BUN SI POLUEAZA MAI PUTIN!jos taxa.va salut
    0 0
  • Petitie
    Am cautat pe net si am gasit petitia asta. Semnati si voi, poate ajuta. In fond la anul avem alegeri :): http://www.romanianews.net/petitie-taxa-auto.html (sunt mai multe petitii online dar asta are cei mai multi semnatari)
    0 0
  • taxe taxe taxe ....
    de ce nu inchid demnitarii nostrii si fabricile ca si acelea polueaza, de ce nu interzic si camioanele "Roman" care sunt poluare curata, de ce nu interzic vechile autovehicule care polueaza peste limita ... eu zic ca ar trebui sa taxeze absolut tot... born free taxed to death
    salutare
    0 0
  • ALX CT
    :(:(:(
    Taricene si toata clasa politica sa ne traiti 100 de ani la 2 metri sub pamant.Pacat ca nu ai murit in accidentul de la Corbeanca ca ne faceai si noua un bine. "Parazitii-vreti sa faceti ceva pt mine,faceti INFARCT"
    0 0
  • bogdan
    taxa
    baieti nu am ce va face noi(mai putin eu ) iam votat pe demnitarii acestia asa ca trebui sa suferim de ineptiile lor si sa vedem cu ei isi care suncile in q7 x5 tuareg si alte masini la care romanul de rand nu poate visa pt ca nu vor astia
    am citic undeva astazi si am vazut ac taxa va scadea drastic si va fii mai mica pt masinile mai vechi ceea ce zic ca totusi e bn
    0 0
  • dacoom lada de gunoi a europei suntem ca inca mai avem rable si el nu vrea sa scoata taxa deoarece nu ar mai avea clienti la dealeru lui de citroenuri
    0 0
  • incompetentilor
    Buna seara la toata lumea.
    Am sa fiu cat se poate de scurt din scaunul meu de director ocupat: din cate am citit eu mai sus, se pare ca sunt singurul om normal. MA VOI TOTI CARE ATI SCRIS SI ATI CONDAMNAT DECIZIA LUI TARICEANU SUNTETI PROSTI SAU DOBITOCI? AM PERMIS, AM MASINA SI M-AM SATURAT SA VAD CATE UN TIGAN SAU MAI RAU ROMAN ANALFABEL CARE CONDUCE UN BMW DIN 1980 SAU 1990 ADUS IN ITALIA, FRANTA SAU GERMANIA, CARE SCOATE FUM CAT CASA PRESEI LIBERE.
    VOI NU VRETI SA AVEM MASINI CARE TRICA ATMOSFERA MAI PUTIN. SUNTETI GENUL ALA DE OAMENI CARE ACUM SE PLANG CA NU-I LASA GUVERNUL SA-SI IA MASINA SI PE URMA INJURA CA ESTE PREA MULTA POLUARE IN BUCURESTI. SUNTETI GENUL ALA DE OAMENI CARE VOR SA DEA 500 SAU 2500 EURO PE O MASINA SI SA MAI DEA PE PIESE 2500 EURO. EU AM VANDUT APARTAMENTUL DIN BUCURESTI CA SA MA MUT IN PROVINCIE, CA AICI MORI, NU MAI AI PIC DE AER. CATI DINTRE VOI AU FOST INTR-UN ORAS MARE AL LUMII SA VADA CUM SUNT TRATATI LOCUITORI ORASELOR MARI. HABAR NU AVETI. IN ITALIA IN ORASELE MARI SAU ISTORICE NU AI VOIE SA CIRCULI IN CENTRUL ORASULUI DECAT CU MASINA ELECTRICA, MIJ DE TRANSPORT IN COMUN SAU BICICLETA(SCUTER). V-ATI NASCUT IN PUF SAU CE? NU SUNT FAN TARICEANU (CHIAR MA ENERVEAZA) DAR VOI NU GANDITI DELOC. ASTFEL DE DISCUTI MA FAC SA PLEC DIN TARA SI SA MA BUCUR CA NU M-AM NASCUT ROMAN.

    SUCCES

    P.S. NU DEGEABA VA SPUNE O EUROPA INTREAGA TIGANI.
    1 0
  • taxa
    daca tot se gandesc la mediu,cel mai corect ar fi plata unei taxe anuale dar decente, directionate direct spre mediu
    0 0
  • ovidiu
    Pt Rares
    Buna seara ,
    Daca tot esti asa de umblat atunci ai aflat ca peste tot in lumea asta cine vrea sa mearga cu o masina in centrul unui mare oras trebuie sa plateasca , de asta s-a inventat cel putin in germania ,tara in care stau de citeva luni , norme de poluare mai drastice decit sint in romania . Daca vrei sa circuli si sa platesti mai putin la stat trebuie sa ai o masina cit mai VERDE , adica nepoluanta . Aceasta masina VERDE poate sa fie si peugeotul 206 din 99 , care acolo e D4 (echivalentul la euro 4 ) dar aici e considerata Euro 2 . Pe cind v-a exista o astfel de reglementare si in romania . Am vazut vara trecuta linga arcul de triumf din Paris cap tractoare de tir parcate , si unele chiar cu nr de romania , poti sa mergi chiar si la regina angliei cu masina , asta daca platesti si asta se plateste in functie de cit de VERDE e masina si nu in functie de anii ei . Peste tot in europa circula masini NON-EURO dar care au IPT adevarat , nu ca la noi cu spagi samd . Acolo cind se va umbla , la cei de la RAR ???? Cu o astfel de masura se pot scoate rablele din trafic , alea poluante si la care cazi din ele .
    Toate cele bune.
    0 1
  • Parerea mea, ce e masina mai veche de 2000 nu o sa mai tina mult ca apoi nu mai ai cui sa o vinzi ca daca ai circulat cu ea in tara nu mai cumpara omu, vrea adusa de dincol ca sunt drumuri mai bune si intretinere mai buna... si ca poluarea sa nu fie si ea tot mai mare si sa se schimbe daciile vechi sa poti aduce doare masini din 2000 euro 3 minim, restul fie a lor. taxa aceasta nu e taxa de mediu!
    De ce nu s-a lasat grupul VW sa construiasca in Romania? nu ca cei de atunci nu au primit dreptul lor, iar VW a luat Skoda si daca treceti prin cehia cred ca mai bine de 65 % sunt masini skoda, si sunt masini bune! dar la noi a venit renault(creator de autovehicule) si a creat logan, care se stie ca nu e chiar bine conceput,si urat:)sa tinem cont de poluare e nevoie de protejare, rabele vechi sa fie la fier vechi ca ele produc ce le mai mari poluari, si camionele
    pace voua si sarbatori fericite!
    0 0
  • ALX CT
    @RARES
    asta e genul de om de care vorbeam mai devreme nu vrea ca si altii sa aibe masini ca a lui "SAU...
    de ALX CT (18.12.2007, 13:54)

    Sau probabil cei care au deja mertzane nu mai vor sa vada alte mertzane & BMW-URI(chiar dak mai vechi din'92'94'etc.)ca doar e sport NATIONAL in ROMANIA sa te dai mare ca ai masina straina"esti invidios ca nu te mai considera lumea special ca nu mai esti singurul "smecher" cu bmw sau mertzan? asta e frate toti tre sa traim bine dar nu cu DOBITOCI ZGARCITI SI EGOISTI CA TINE! SI EU MA BUCUR CA NU TE-AI NASCUT ROMAN! asa ca te rog frumos MARS AFAR DIN TARA SI I-ATI SI PE CEI DE GENUL TAU(POLITICIENII)SE PARE CA NU VREI CA SI ALTII SA TRAIASCA BINE.
    0 1
  • ALX CT
    @RARES 2
    "din scaunul meu de director ocupat" sau "M-AM SATURAT SA VAD CATE UN TIGAN SAU MAI RAU ROMAN ANALFABEL CARE CONDUCE UN BMW" de fapt pe voi asta va deranjeaza.nu ca ar "polua" ca voi va luati v8-uri de nush cati caii putere si mai ai tupeul sa deschizi gura."SUNTETI GENUL ALA DE OAMENI CARE VOR SA DEA 500 SAU 2500 EURO PE O MASINA " NU,noi suntem genul de oameni care atata ne permitem sa dam c anu avem mai mult.ESTI PROST? NU TOTI SUNTEM DIRECTORI CA TINE SA NE PERMITEM O MASINA NOUA DE $$$$$ DOALRII!DECI IN CONCLUZIE NU TE DOARE PE TINE DE CEILALTI CA U O DUCI BINE,iara restu care nu au reusit ca tine sa se conformeze cu salariu de 200 de Euro sa isi cumpere masina nnou nouta ca nu mai vri U sa poluam cu astea vechi! ai impresia ca noi le vrem pe astea poluante?!NU,de asta vrem pe alea mai putin poluante ca NU NE PERMITEM EURO4 CARE PARTE NU O INTELEGI.
    0 0
  • JOS TAXA
    JOSSS TAXA
    Jos taxa escrocilor, astia care aveti actiuni pe la Citroen si probabil si pe la Dacia si care va imbogatiti pe spinarea altora si mai minitit legat de protectia mediului si vrajeli din astea, voi care dati 10000 de euroi pe o sampanie si inel de cateva zeci de mii de euro asa ocazional domnule Tariceanu va doaren fund de cei care nu isi pot permite sa isi ia si ei o masina mai decenta, numai voi astia de la ciolan sa aveti.
    0 0
  • taxe si iar taxe
    muncesc in fr.legal si tocmai miam cumparat un megan din 2000 cu euro3 si toate dotarile de la un logan PRESTIGE si nu mi se pare corect sa dau un sfert din pretul masini pe taxa auto1000euro plus vreo 350 euro pt inmatriculare,iar in fr pt inmatriculare am dat204 euro si 20 pt numere, pe cartea gri(talon) masini nu este trecuta nici o norma de poluare numai co2 la masinile fabricate dupa 2005, am vrut sa platesc taxa de drum si trebuie sa o platesc la non euro deoarece pe talon nu este trecut nici un euro desi suntlocuri pt asta dar in ROMANIA trebuie sa platim TAXE si iar TAXE si afara sunt taxe dar nu asa de mari si iar noi platim raportat in functie de salar cu 50 pana la 100%mai mult decat cei de afara si sa nu uitam ca nu toti romani sunt directori sau copii de bani gata.sarbatori fericite la toti ROMANI
    0 0
  • Arthur
    TAXA AUTO ...
    1 - Taxa asta este fiscala, nu de mediu, iar banii dvs. se regasesc in pensii
    2 - O taxa de mediu s-ar fi regasit in pretul carburantului, pentru a fi platita de TOTI POLUANTII (de ex. 10 bani/litru)
    3 - Tariceanu nu are interes sa scoata TAXA asta deoarece, vanzarile de masini NOI pe piata romaneasca au crescut cu 26%, iar profitul firmei lui cu 24% - deci concluzii
    4 - EUROPA NE MINTE, cand spune ca intervine, caci FRANTA are INTERES, dar nu inteleg DE CE DOARME GERMANIA - cel mai mare contribuabil la UE
    5 - Vosganian chiar nu se pricepe, el e doar o marioneta, care danseaza TANGO pe manele
    6 - TAXA NU E DISCRIMINATORIE, ea fiind platita doar de fraieri, iar ca sugestie ar trebui sa ne cumparam toti camioane si microbuze, indiferent de an si sa imputim aerul cu noxe, daca putem sa lasam si motoarele pornite peste noapte ...
    7 - BASESCU nu ia INITIATIVA in ceea ce priveste aceasta taxa, desi ar putea ... dar se pare ca interesele primeaza, indiferent de "razboiul" dintre palate dus in presa
    8 - Suntem SINGURII care ne putem ajuta - facnd presiuni la Curtea Europeana de Justitie si in tribunalele Noricai ...
    9 - Si EU circul cu o Dacie din 1981 - EURO 6, aproape 7, in timp ce in fata blocului tin un GUNOI din 2003 cu euro 3, ABS, EBD, ..., pentru care taxa ar fi de 2800 euro, cam o zecime (d-le Vosganian) fata de cat se plateste in Ungaria
    10 - As propune eliminarea TAXEI pentru CITROEN si DACIA-RENO' si triplarea ei pentru restul masinilor ...
    11 - sau mai bine ... as propune sa ne cumparam OLTCIT-uri ... pacat ca nu se mai prea gasesc ...

    Concluziile trageti-le voi ...
    0 0
  • Arthur
    REVENIRE ...
    TARICEANU si FOURMONT - Tantalaul si Gogomanul ...
    Deci:
    Taxa asta stimati Domnilor PACALICI-ORDINARI Tariceanu-Fourmont, presedinte al D.A.C.I.A. (Daca Ai Cap I-ati Alta) si C1-Citroen, va spun EU-(omul care gandeste, ca are cu ce) cum sta treaba asta cu mediul:

    Masina mea tintuita in fata blocului (din cauza ta - santajistule si a ta hotule) - EURO 3, 2.2 litri, Diesel, an 2003, full-extrase (inclusiv NAVI) - pret achizitie 8950 euro (din Germania) - TAXA - 2800 euro - pentru emisii de NOXE de 185 gr/km.
    VW PASSAT - nou-nout - 1.6 litri benzinar, EURO 4 - VALOAREA TAXEI - 183 euro - pentru emisii de (!) 185 gr/km.
    2800=183*1530% - asta ECHIVALENTA!!!
    ... Puteti obtine informatiile de pe paginile de web specializate!
    Asta este ECHITATEA, BUNUL SIMT si RESPECTUL CETATEANULUI de care dati dovada.
    Te-as trimite la plimbare cu tot cu FRANTA TA de KKT si EUROPA VOASTRA DE HOTI CARE VA CREDETI INVESTITORI. Mi lehamite de zdrente ca voi - javre care v-ati imbogatit JEFUIND OMUL DE RAND!
    Ca sa nu mai zic ... de trecerea DACIEI de la EURO 3 la 4 peste noapte ... Dacia 1.4 benzinara - nou-nouta - emisii de CO2 - 166 gr/km ... taxa - 160 euro - passat 183 - alta marca - 2800 ... asta e TAXA de MEDIU pentru afacerile voastre ...
    0 0
  • Student
    Taxa
    .... Romania... mi-e rusine ca sunt roman... o sa plecam cu totii ma... ne-am saturat... o sa murti de foame cu taxele voastre... nu mai ramane nimeni aici.. doar voi si loganistii
    0 0
  • pt domnul director care se umfla in pene
    incompetentilor
    de Rares



    esti director ?...esti prost de puti ! ...daia merg toate pe dos ,din cauza labarilor k voi ..pisamas p voi
    0 1
  • Raspuns
    Buna seara,
    Am observat ca nu a ramas neobservat mesajul meu.
    In primul rand nu am BMW si nici AUDI sau altceva de genul asta, sau mai bine zis cati dintre voi sau gandit sa cumpere 2 masini (una mica pt oras si una medie pt iesirile din oras) In clipa de fata am un Matiz (care apropo are 800 cm3
    ) deci nu este un monstru, si cand am sa o vand la anul o sa iau un Smart si stiti de ce: pentru ca este 100% reciclabila si are un consum foarte mic si de asemenea elimina foarte putine noxe. Scuzati expresia "dar sunteti ca niste curve, vreti sa aveti cu orice pret un aspirator de femei".
    Eu daca am avem 200 de euro salariu nu as da pe o masina (nu crezi ALX CT), as investi in mine, cursuri pentru perfectionare, o faculate in plus, sa ies din anonimat si sa pot sa ajung si eu un director.
    Nu mi-as lua niciodata o masina care sa aiba un motor de 12W sau macar 6 cilindri. Ce credeti ca nu merg cu mijloacele de transport in comun? sau ce...
    Da am masina, da am si abonament la metro si da merg cu metroul, din simplul motiv pentru care ajungi mai repede acasa sau la servici.
    Apropo o masina mai mare de Opel Vectra nu mi-a lua niciodata, sunt lucruri mult mai bune de facut cu bani dacat sa-i dai pe masini. NU CREDETI?????????????????????????
    Raman surprins ca nu este nimeni care sa nu aiba aceiasi parere ca si mine.
    1 0
  • @Rares
    tu esti batut in cap, prietene. Ce MAMA DRACULUI de treaba ai tu cu ce masini ne cumparam noi??? Nu inteleg, ne plimbam toti cu ele la tine pe tarla??? Explica-mi mie de ce o masina poate circual bine-mersi din portugalia pana in Ungaria si din Italia pana in Suedia si la noi, basca paradisul europei, trebuie platite taxe de inmatriculare. Ca ce chestie? Avem doar Maybach-uri in romania, sau masini electrice si nepoluante de avem asemenea tupeu sa impunem o taxa aberanta?
    0 1
  • Anulati taxa
    Tariceanu
    Din fericire se apropie alegerile si scapam de Tariceanu care tine cu dinti de taxa asta pt ca suntem noi prosti si pe langa ca nu riposteaza nimeni mai sunt si super fraieri care cumpara Citroen de la firmele nenorocitului asta.NU MAI CUMPARATI CITROEN!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • anti-poluare
    Foarte bine ! Vrei masina, plateste taxa!!!
    Tariceanu este un prim-ministru foarte bun si aceasta lege este foarte potrivita Romaniei, intrucat tara asta e foarte poluata...de catre oameni poluanti ! Daca vreti masini, platiti ! ;)
    0 0
  • hotie
    d-le hoticeanu tu crezi ca daca noi rominii am avea bani nu ne-am cumprra masini noi.Tu poate zici sa ne cumprram loganuri,dar nu stii ca sunt mai proaste decit o masina veche fabricata intro tara cu traditie in auto.nu vezi ca o tineti cu aceasta taxa ca timpitii si pierdeti multe. va veni si vremea cind o sa fii executat ca ceausescu,ca si ala credea cai de neclintit moarte buna hoticene.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru