Tariceanu explica cum sunt cheltuiti banii de pe taxa auto

De Robert Gherghe
Publicat Miercuri, 12.12.2007
Premierul roman a dat detalii despre modul in care sunt folositi banii de pe taxa auto.

Esential

4.000 va fi valoarea primei de casare incepand cu anul viitor.

Sumele colectate din taxa auto vor fi folosite pentru programe de protectie a mediului, precum casarea masinilor vechi, cu o prima majorata de la 3.000 lei la 4.000 lei, impadurirea terenurilor degradate si realizarea de spatii verzi, a declarat premierul Calin Popescu Tariceanu.

Surse ministeriale au declarat ca Guvernul va majora, pentru anul viitor, prima de casare a autoturismelor vechi, de la 3.000 lei la 4.000 lei, si va extinde numarul estimat al masinilor scoase din uz, de la 16.500 la 30.000 unitati, cu fonduri suplimentare asigurate din taxa auto, informeaza Mediafax.

Costurile pentru plata unei prime de casare majorata la un numar mai mare de masini vechi scoase din uz va fi acoperita si din sumele colectate de stat din taxa de prima inmatriculare auto si care vor fi virate la bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu, institutia care finanteaza acest program.

Guvernul a bugetat pentru acest an venituri de 766,8 milioane lei din taxa auto, sumele incasate in primul semestru reprezentând 39% din nivelul total prognozat.

Taguri: taxa

Comentarii (83)

  • noname00
    Tariceanu este actionar la ATS (importator Citroen), ceea ce apare si pe Declaratia de Interese ( http://www.guv.ro/declavere/afis-index-decl-ai.php ), ceea ce ar trebui sa il impiedice sa aiba un cuvant de zis in legatura cu Taxa de prima inmatriculare. Daca nu stiati (eu am aflat de curand): lui Tariceanu i-a fost ascultat telefonul timp de 2 ani de catre SRI, asa ca a dat in judecata SRI-ul, a castigat 50.000 RON si acum vrea sa modifice legile astfel incat de acum inainte un telefon sa poata fi ascultat numai dupa ce detinatorul telefonului este instiintat ( http://www.romanialibera.ro/a112459/legea-care-scoate-romania-din-ue.html ).
    Ca o concluzie - cu prima sansa plec din Romania si incerca sa plec impreuna cu cati mai multi prieteni. E prea mare corupria in Romania, actualii parlamentari si-au dat seama ca nu mai au sanse sa fie realesi asa ca dau legi astfel incat sa fure cat mai mult in timpul care le-a ramas.
    0 0
  • rookie
    Plec si eu din tzigania asta! :)
    O tzara de hoti si de curve!
    0 0
  • Sunt deja departe de Romania si imi e asa bine
    Sunt un proaspat permanent rezident in Canada iar in 3 ani am dreptul sa aplic pentru cetatenie. Din cauza lor am parasit tara si tot ce imi era drag...din cauza lor a tebuit sa las tot ce am avut si sa incep o viata noua. Iar acum dupa nici 3 luni as incuraja orice roman sa faca ceea ce am facut eu. Plecatii naibii din tara aia condusa de oamenii infecti care nu stiu cum sa fure mai mult ... unii au salarii de 100 de euro ... iar ei, infectii, isi construiesc vile la Snagov din primul salariu ... cum de e posibil?
    0 0
  • adymoflita
    1 las 2 las, fara numar............
    0 0
  • treziti-va!!!!!!!!!!
    Mai terminati ma, ca am auzit de multi plecati dincolo care o duc ca dracu si le e rusine sa mai vina inapoi!!!! Cine vrea sa faca bani si are un pic de cap poate sa faca, oriunde in lumea asta, indiferent in ce tara se afla, in Romania avand avantajul de a stii cat de cat ce te asteapta!!!!!!!! Dincolo iti oferqa statul canadian cate in luna si in stele, apoi, cand a ajuns sa te prinda in plasa lor, nu mai ajungi sa poti pleca nici pana la poarta, ca nu-ti mai lasa nimic pe card, avand datorii la banca!!! Aia au o politica mai comunista decat am avut-o noi vreodata, numai ca are manusi albe si fine, de nici nu-ti dai seama cand te invarte cum vrea ea!!! Mie imi merge bine, si nu as schimba tara asta si nu as da "pasarea din mana pe cea de pe gard", si nu visez la cai verzi pe pereti cum fac multi, de cred ca oriunde in lumea asta, doar aici nu, "curge pe strada lapte si miere, si fug cateii cu covrigi in coada"!! Treziti-va oameni buni si puneti mana si munciti cu cap, ca aici poti face mai multe decat oriunde in lumea asta, poate tocmai din cauza coruptiei asteia, ca aia de sus sunt prea ocupati cu ale lor!!! In Straini daca mergeti trebuie sa munciti de sa cadeti in cap nu ca aici, si nu va inbogatiti cine stie cat, plus ca nu mai sunteti langa ai vostri, si nu e deloc usor asa ceva!!!! Treaba voastra, nu e pentru oricine tara asta!!!
    0 0
  • tarcielu
    cata nesimtire
    cine cred astia ca ii mai crede?...

    asta e ca treaba aia din programul lui videanu, in care a zis ca repara drumurile, dar a uitat sa mentioneze ca schimba si toate bordurile. pe care le cumpara la suprapret de la el din depozit, pe bani publici. si cu pretul inghetzarii traficului, care si asa e un dezastru in bucuresti.

    sunt curios cate spatii verzi se vor reabilita si cu cati bani. si cine o sa execute proiectul asta.

    mama, ce sila ma apuca.
    0 0
  • kkt
    nici eu nu ma plang daici dar tot as pleca sa nu ma mai simt unilit.

    Unii pleaca nu din lipsa de bani, ci ca au personalitate si mandrie si nu suporta sa ne persifleze toti nenorocitii si parvenitii de politicieni, asa ca trezeste-te tu terminatule, ca mor de nervi ca nu sunt romanii uniti, aici ar trebui sa se trezeasca.
    Sa-ti traiasca mata aia in Belgia si cam oriunde in Europa, Canada, SUA la un credit bancar de nevoi personale ai dobanda 5-7% (DAE) aici nu exista sub (12%)(si vorbim de valuta nu RON) asa ca traim in tara pulii unde tuturor cu bani le este permis sa traga pe restul oamenilor.
    Sunt curios ce inseamna la tine ca o duci bine, eu am casa 3 masini peste 2000 de eur de cheltuiala si tot un kkt ma simt in tara asta. Nu ma bucur ca o duc bine pe langa milioanele de romani saraci. Nu suntem respectati, este o lege pentru noi si alta pentru ei, ne fura si ne rad in fata, asta e tara aia buna in care traim?
    A spus Brucan o vorba (sunt 22 de mil de prossti), si mare dreptate a avut.
    0 0
  • FLorin
    are dreptate R, suntem niste prosti...ne mai ramane o singura solutie..kalasnikov sau luneta...sa intre frica in ei...bosorogii dracului si comunistii, ca nu le mai ajunge...pe ei fratilor ca-s numa cativa...
    0 0
  • Victor
    Idiot
    Un prost, idiot incompetent care isi face interesul
    0 0
  • mai du-te ma, cu grija pentru altu' ca pute
    "R"-ule, daca tii asa de mult la personalitatea ta si la mandria ta, mai mult decat la binele tau personal, de ce nu pleci ba din tara asta si lasa-le dracu de masini si case, ca-ti salvezi mandria si personalitatea si ramai cu ele intacte!!!!
    0 0
  • mai ****
    Mai "****" ai auzit tu de vorba aia "speranta moare ultima" sau poate am chef sa ma lupt cu birocratia si mai am si o familie, un copil care merge la o scoala romaneasca, asa e viatza asta, ce sa fac sa o injur pe maica-mea ca e romanca. Sunt un optimist, dar daca tot asa o sa mearga fi sigur ca-mi iau familionul si plec. Mai asteptam si noi 1 an 2. Si dupa cum ai comentat precis esti baiatul sluga la seful mare, bucuros de o avansare, care te bucuri ca ai o masina de la servici, ai ce sa bagi la stomac si mai ai si de cateva beri acolo. Scuze dar te vad ca fiind fix mediocru, tipic romanul taran, laudaros, invidios si traiesti pe 3 principii.
    1) Daca ala are mai mult il ling in cur. 2)Daca ala are cat mine il sap. 3) Daca ala are mai putin ca mine ma laud sa-i arat cat de tare sunt eu si cat de prost e el.
    0 0
  • Nic_Bv
    incompetenta crasa
    Mai taricene, te-ai prostit de tot si vrei sa ne aduci si pe noi la acelasi nivel. Mi-ar trebui o lobotomie ca sa ajung sa te inteleg.

    Mai baiete, tu nu intelegi ca nu destinaria banilor e problema ci modul discriminatoriu de colectare a lor? Cat de batut in cap poti sa fii sa nu intelegi ce ti-au zis oamenii aia la Bruxelles de nenumarate ori ?!?

    TAXA DE PRIMA INMATRICULARE E DISCRIMINATORIE. NU SE CONTESTA CE FACI CU BANII, CI MODUL DE COLECTARE A LOR.

    Acum ai inteles, scris cu majuscule. Daca n-ai inteles, data viitoare iti fac un desen.

    Ce-ar fi sa vin la tine sa-ti iau banii din cont si sa-i virez la Greenpeace? E corect, nu-i asa?
    0 0
  • "R"
    Ptr. informatia ta, nu sunt nici taran, provin si dintr-o familie buna, am si un Merzan la poarta, am si o firma de constructii + familie cu doi copii. Am zis ca ar fii bine sa nu ne mai lamentam atat, sa punem mana sa muncim, si sa facem ceva pentru tara asta, nu sa fugim de ea!!! Totul porneste de la fiecare in parte, cum se respecta pe sine si cum e educat. Degeaba ai o masina tare, daca scuipi seminte pe strada iti suflii nasul cu degetul pe trotuar si-i injuri pe fiecare cat mai abitir. In primul rand trebuie sa-si vada fiecare de comportamentul propriu si barna din ochiul personal si nu paiul din ochiul celuilalt!!! Daca nu avem putere mai mare, atunci macar sa incepem de unde putem, ca sa indreptam ce ne sta la indemana. Oricum, fiecare e liber sa faca ce vrea!!!
    0 0
  • cumatru
    hah!
    Taxiceanu sa taca! nu inteleg cum poate un om sa manance atata rahat! altii se mai satura, mai beau apa..dar el nimic ! abia astept urmatoarele alegeri o sa imi conving toata familia sa nu mai voteze PNL
    0 0
  • cumatru
    Atentie!
    Rog redactia Automarket.ro sa nu imi mai livreze e-mailuri legate de acest vierme al politicii romanesti.Nu ma dernajeaza stirile de la voi..sunt abonat la newsletter-ul vostru..intru zilnic pe site sa vad ce ati mai publicat..DAR! daca mai primesc un singur mesaj in casuta mea de e-mail legat de acest tampit - Taxiceanu - o sa ma sterg din baza voastra de date si ma lipsesc de a mai vizita acest site.Vosrbesc la modul cat se poate de serios.In cazul in care nu sunt auzit aici, va voi contacta si in particular pentru a va spune acest lucru.Trebuie sa incepem sa il boicotam total pe acest individ care nu se mai satura de la cat rahat mananca!Si ati putea incepe prin a nu ii mai publica dejectiile verbale numite de el pompos "Declaratii de presa" !O zi buna in continuar.Sper sa ma bage careva in seama si impreuna sa putem face ceva.
    0 0
  • blondu_mm
    dar totusi ROMANI
    tariceanu... face si el ce poate
    dar voi...ROMANII, cei lasi sa plece din tara, ma bucur ca mai scapam de voi.
    In Romania se poate trai foarte bine daca muncesti (DACA MUNCESTI - pui osu la treaba), daca nu, bineinteles ca ne plangem ...
    parerea mea este ca un om cu cap si cu vointa de munca ajunga lejer la 1000 euro, bineinteles ca poti sa alegi si CANADA... unde pentru 1000 de euro muncesti ami putin...
    noname00 - esti varza, nu trebuie o sansa ca sa pleci din tara( nu mai suntem in regimul comunist)... daca ai fi fost un om competent, la prima depunere de CV te chemau Canadienii...
    iar VIC cu 100 de euro ai lui e departe de realitate.....
    0 0
  • taxa vs impozit
    toata lumea se lamenteaza ca se platesc taxe f mari pt "cazane" de masini si ca e discriminare insa stie cineva cat e impozitul / vechime in Germania de unde vreti sa va aduceti masini ? va spun eu ca ati prefera taxa de inmatriculare decat sa ai o masina veche de 8-10 ani
    0 0
  • *** R
    Vad cum unii se lauda cu merzanele lor si altii cu ce mai au - aici era vorba de o mizerie crasa pe care ne-o pun sa o inghitim minunatii alesi ... nu era vorba de hai sa ne laudam cu ce am eu si ce ai tu .. sau ce nu ai tu ...
    Suntem o tara de retardati - parerea mea - ca stam si inghitim toate mizeriile astora mai bine pusi. Lasi si plini de invidie pe "capra vecinului" - fara pic de respect fata de altii si fara nici macar un pic de control.
    Tara e foarte frumoasa - oamenii au inceput sa o strice.
    0 0
  • Da!
    Ai perfecta dreptate, cumatru-le!!!
    0 0
  • DRACU SA-I IA PE TOTI!!!
    De ce nu se gaseste un om plin de bani sa angajeze un "HitMan" si sa ne scape de coruptii astia imputiti.....dracu sa-i ia pe toti porcii astia, ca un am cinstit nu poate sa faca nimic in tara asta de cacat! O sa ajungem la o noua revolutie daca mai stau mult astia la putere! Sunt niste porci impututi!!!!!!!
    0 0
  • NU-I MAI VOTATI!
    Sa dea Dumnezeu sa le luati locul la taranisti!
    0 0
  • mariusP
    Subscriu
    Subscriu la ce a scris "R". Este si pararea mea ca pentru a indrepta un rau solutia nu este sa fugi de el ci sa incerci sa il repari. Si in cazul asta, repararea se face prin luarea de actiune de catre fiecare in parte. Fiecare dintre noi putem face ceva astfel incat oameni ca Razgadeanu (sau Taxiceanu, cum am vazut mai sus) sa nu mai ajunga niciodata la putere. E foarte usor sa zici "m-am saturat, plec", dar asta nu denota nimic din personalitatea ta. Daca incerci sa faci ceva astfel incat lucrurile sa fie mai bune, atunci da.
    Asa ca nu va mai luadati cu plecatu dincolo, ca stiu si cazuri (si nu putine), unde romanii pleaca dincolo sa ajunga spalatori de WC-uri publice sau cine mai stie ce joburi (cu spor de penibilitate :P) si le este rusine sa zica la ai lor cu ce se ocupa. Nicaieri nu umbla cateii cu covrigi in coada, cum zicea cineva mai sus.
    0 0
  • Pentru blondu!
    Unde se castiga in Romania 1000 euro? Numai la firme transnationale,de catre anumiti angajati,lingaii sefilor si sapatorii celorlalti,care au rolul de ai muncii pe branci pe subordonati si de a le face jocul sefilor mari;din pacate asta este tara noastra si din oameni din astia avem parte in gandire!!!
    0 0
  • Florentin
    Solutie de de evitare a taxei
    Daca vreti neaparat o hardughie de prin 1995 si nu vreti sa dati 2000-4000 de euro taxa, atunci cumparati o rabla inmatriculata din tara si mai luati una identica din Germania pt. piese. Sau achizitionati de la o firma specializata o caroserie echipata si faceti recarosare la Registrul Auto Roman. Acum este facila aceasta procedura, deoarece nu se mai platesc taxe vamale,respectiv T.V.A. la valoarea in vama si nici accize. Ori voi vreti musai sa inmatriculati o vechitura aratoasa pe dinafara de prin Germania, de vreo 350 de euro. Ati avea de facut reparatii la ea de cel putin 1000 de euro, ca sa nu mai vorbesc de numerele de zoll (200 euro), autocar la dus (120 euro), cazare (40 - 60 euro), benzina intors (150 euro, fiindca trebuie sa nu scada rezervorul sub jumatate, sa faci pana prostului pe Autobahn), 50 euro vignete Austria-Ungaria-Romania, omologare R.A.R. - 50 euro, R.C.A. pe 6 luni 40 euro, impozit pe un an - 20 euro, taxe la politie 30 euro. Sa nu creada fatalaii ca se plimba la discoteca pe 300 de euro, cu masina de fitze din Germania, daca se desfiinteaza taxa asta blestemata ! Deocamadata nu vor sa mareasca impoziele la auto foarte vechi din cauza babalacilor cu Dacii preistorice, babalaci comunisti care ar fi gata sa faca si greva foamei daca ar trebui sa plateasca in fiecare an cat se cere acum la prima inmariculare. Asa va fi: 800 de euro pe an impozit ! Ce creduli si naivi sunteti. Vine raiul daca scapam de taxa !
    0 0
  • pentru noname00
    BRAVO TATA!!!
    Ai spus-o direct,pe fata si exact;dar din pacate in tara asta ,asa cum au mai scris multi pe forum, nu ai CUM SA TE LUPTI CU MORILE DE VANT!!!
    Noi prin definitia noastra ,pot spune chiar GENETICA,suntem SOLITARI si nu SOLIDARI cum sunt polonezii(sa nu uitam de SOLIDARNOSTI),cehii(sau mai bine zis cehoslovacii,cu primavara de la Praga),ungurii (cu revolta din 1956);noi cu ce ne putem lauda,daca se poate numi lauda,cu revolta catorva mineri din Valea Jiului,parca 1977-78,sincer,nu retin sau 1981?!,cu 15 noiembrie 1987...
    De aceea,ei ,politicienii stiu foarte bine mentalitatea noastra si de aceea profita de pe urma ei
    Treziti-va FRATILOR,pana si DOMNUL NOSTRU IISUS a spus:
    SA IERTI ,DAR SA NU UITI!!! ceea ce noi nu facem ,iertam,uitam si ne mai miram unde am ajuns ca tara ,ca oameni,ca tot...
    0 0
  • Tariceanu...
    Ideea era cat de prosti ne crede d-nul ministru...
    Are o grija ecologica de necrezut....
    INCREDIBIL tupeul afisat!!!!
    0 0
  • ALX CT
    @blondu_mm
    parerea mea este ca un om cu cap si cu vointa de munca ajunga lejer la 1000 euro" POFTIM BA TARANE TATA E STRUNGAR SI A IESIT E PROFESIONIST MUNCESTE DE SE RUPE LA O FIRMA DE KKT SI PRIMESTE UN SLARIU DE KKT,SORA MEA A TERMINAT DREPTU CU 9.75 SI MUNCESTE PE UN SALARIU DE KKT SI AMBII SUNT OAMENI HARNICI SI DESTEPTI...SI DIN CATE STIU NU AU ADUS CATE 1K EURO FIECARE PE LUNA...ASA CA LASA-NE!si TARICENE PACAR CA DOAR PICIORUL TZI L-AI RUPT PE MOTOCICLETA,TREBUAI SA TE DUCI CU TOTUL, NEMERNICULE
    0 0
  • pentru fdd
    De ce va place sa mancati ce nu trebuie daca nu cunoasteti sau sunteti securisti angajati la dezinformare ?
    Sora mea este maritata colo din 1991 si cunoaste destul de bine legislatia Germaniei.
    Cum poti sa spui ca la o masina de peste 8-10 ani platesti de te rupi;MINTI CU NERUSINARE
    In speta ,are un Mercedes 190E din 1988,deci de 19 de ani,are montat pe el Euro 2,pentru ca la ei se poate,la noi NU si asta este o alta mare magarie,care la noi nici nu se pomeneste!!!si vrea sa-ti spun ca plateste:
    1)impozitul pe masina este de 7 Eoro pe 100cmc(adica la 1984 cmc,revin 140 Euro)
    2)asigurarea -intradevar aici este functie de vechimea carnetului de conducere si de numarul accidentelor;neavand accident si carnet de peste 20 ani,are reducere 30%,adica plateste cam 300 Euro
    3)deci total cam pana 450 Euro,mai exact mi-am amintit,435 Euro
    Deci vezi ca nu este chiar asa cum EXAGEREZI !!!
    Stai sa vezi cat vei plati la anul in mult iubita si stimata noastra Romania!!!
    0 0
  • taxa
    florentine ia zi man daca am un fiat (euro2 fab97)inscris in bulgaria si gasesc unu identic p aici inscris in ro sau doar talon romanesc ca am vaz ca s evidne pri vitan taloane ,ce tre sa fac ca sai pun nr. de ro si ala din bulgaria ?
    0 0
  • pentru fdd
    Plus ca mai este ceva:la nemti la aceeasi cilindre si acelasi grad de poluare(Euro,1,2,3,4,5),masina echipata cu motor Diesel plateste de 3 ORI mai mult la IMPOZIT!!!!
    De aceea la noi vezi marea majoritate a masinilor aduse din import Diesel-e!Pentru ca sunt mult mai poluante si daca nu faci un numar mare de km pe an,cel de la impozit te sfatuieste sa nu-ti iei decat pe benzina(pentru ca acolo sunt OAMENI ,nu jigodii ca la noi,sa te arda ,sa te friga la banii)Asta este marea diferente intre NOI si ALTII!!!
    0 0
  • pentru ionut
    Salut si scuza-ma ca intervin!
    Dar ce vrei sa faci tu ,vezi ca este penal!!!
    Nu la asta s-a referit Florentin!!!
    0 0
  • Tariceanu
    Cretinu de Tariceanu , una-l intrebi si alta raspunde. El ne explica ce face cu niste bani colectati ilegal. Sa si-i bage-n cur.
    Si voi dobitocilor , 80% scrieti pe langa subiect.
    Problema nu este daca sa plecati din tara, problema este ca boul ala face un lucru ilegal si i se rupe
    0 0
  • **** esti cumva prin PSD sau PNL? :))
    huaaaaaaaaaaa...cata dobitocismul in tara asta....va zic o solutie...faceti bunjee-jumping fara coarda de la etajul 12...capete patrate ce sunteti, in tara asta se pot face bani doar fraierind pe altii...si decat sa`i fraieresc tot pe ai mei, mai bine ma duc....retarzilor, stati care vreti aici si spalati`va pe cap cu ei...cu astia din guvern.
    0 0
  • costin
    am cumparat din germania smart forfour 1,5 cdi la 96 cp, euro 4 din 2005 cu 6700 euro, taxa e doar 305 euro... eu nu-nteleg de ce va vaicariti atita... ori vreti numai bmw si mertane de 3000-4000cc vechi de 10 ani? sunt pe mobile.de mii de masini euro 4 usor lovite si la preturi de 6000 euro ...esential e sa nu va aruncati la cilindree mare ca oricum n-aveti pe unde alerga si oricum va rupeti in figuri si in copaci(la propriu)
    0 0
  • Overclock
    toata lumea fura
    In tara asta minunata, pe numele ei - Romania - toata lumea fura sau macar incearca sa faca lucrul asta. Numai ca unii fura mult si li se rupe...altii fura cate o gaina si fac 3-5 ani de inchisoare. Tariceanu ar trebui sa se duca in munti sa faca spatii verzi (sa-l ia si pe Videanu cu vreo cateva borduri) si sa isi ia si un Citroen cu el, unul care sa mearga pe kkt-ul pe cere ni-l serveste zilnic...asta ca sa nu polueze. :D
    0 0
  • Parerea mea...
    1. Se castiga 1000 de euro in Romania - mucesti cu cap, ai cap, castigi.
    2. Ne- am invatat sa ne luam mertzane din Germania, cat mai mari si mai "pieloase", cand cu aceasi bani putem sa ne luam o masina potrivita nevoilor noastre, traficului si pretului carburantului. Dar nu are fason :D. Va plangeti toti de taxa de parca va ia rotile de la masina - la un BMW s1 2007 am platit ceva de genul 300 euro. Daca imi luam unul din 2000 toamna, cu motor cat casa, plateam de 4-5 ori mai mult probabil. Fiecare sa isi ridicce nasul atat cat ii permite plapuma. Cel mai funny este cum incep oamenii sa isi calculeze cat au de primit innapoi daca pica legea :D.
    0 0
  • io man
    Desteaptate Romane
    mai oameni buni, ... problema apare ca la noi toti ne uitam in sus, adica decat sa castig eu "ceva", mai bine il fac pe vecinul sa piarda "ceva"...pe asta s-au bazat mereu politicienii nostrii.Fraieri suntem, (nu sunt sustinator Basescu),dar la uninominal nu prea ne-am prezentat nu...puteam sa le facem si noi "ceva", dar ne a convenit sa mergem sa mancam "ceva", sa ne uitam la "ceva" orice altceva decat sa mergem la vot...imi pare rau ca nu I-AM ARS CU UNINOMINALUL...pacat- suntem romani - DESTEAPTA-TE ROMANE. Tariceanu este doar o mica marioneta a cercurilor economice de interese (vezi Tiriac, vezi Patriciu, si alti baieti cu cap...astia sunt baietii cu cap...nu noi micile furnicute, care vedem ca avem niste castiguri mai mari decat ale majoritatii...ma uit la parintii mei dupa ani de munca ies la pensie si nu castiga decat cel mult 200E...Asta e ROMANIA...o iubim o uram aici ne-am nascut, asta suntem asa ca parerea mea este sa nu ne mai hulim unii pe alti ca dezbinarea o vad si in randurile afisate de fiecare dintre noi...tre'sa fim mai impaciuitori....deci DESTEAPTA TE ROMANE. Cu stima
    0 0
  • p0k3m0n
    taxa
    si pana la urma se micsoreaza taxa de prima inmatriculare ?
    0 0
  • Nu stiu
    Nu stiu cati copaci a plantat ...asta?...in alta tara poate...k eu in Romania nu am auzit nimic. Macar daca ar fi copaci plantati cu banii care-i ia din TPI.
    Mare dreptate are R.
    0 0
  • m'da
    Am citit toate comentariile si am inteles un singur lucru.
    Cred ca e nevoie de inca o revolutie ca sa ascapam de acesti parlamentari jegosi si corupti. Ei se gandesc la ei si la altii magnati cand dau legi, dar o fac pe niste comisioane grase. Stati linistiti, vine si randul lor. Oricata avere ai avea, in mormant nu o poti lua.....
    0 0
  • silviu
    in bacau un bucatar are 5 mil lei vechi salar la un restaurant unde nu merge cjiar oricine ca nu isi permite, un student angajat la o banca nu dau nume 5 mil lei(statul da 8 mil lei si angajatorul ar trebui sa dea restul pana la 15 mil lei). Ce munca poti sa faci sa treiesti si tu cat de cat bine??? In bacau sunt masini de lux o gramada, da oare cine le are??? Ca un om de rand nu cred ca le are, pt ca nu este posibil. Jos comunistii care ne conduc!!!
    0 0
  • Pentru***
    Daca ai metan la poarta nu esti numai taran , mai esti si de alta etnie.........
    Vezi ca au mai aparut niste manele.
    0 0
  • Vigilentu
    Asta meritam !
    Asta merita poporul asta de prosti, putori si fuduli ! Daca ne e lene sa ne miscam ...la vot , sa votam schimbarea clasei de hoti de la putere, daca ne e lene sa mai iesim o data in strada sa dam cu ei de pamint, ne meritam soarta ! Nu stim decit sa ne vaitam de ce rau o ducem dar nu facem nimic ca sa iesim din starea asta !
    0 0
  • oferta gratuita
    impusc orice parlamentar care fura la pachet de la 5 in sus ofer reducere ;)
    0 0
  • tara de kkt
    toata lumea fura fratilor
    si asa e pe peste tot nu numai la noi numai ca restul tarilo nu iti fura chiar totul te lasa sa ai bani de mancare macar asa ca prefer sa am ce sa mananc si plec din tara asta fara viitor plina de batrani care ne conduc se zice ca suntem democrati dar tot comunistii ne conduc
    putei sa spuneti ce vreti dar asta e adevarul, suntem tot o tara comunista dar cu statut democrat puneti unul din parlamentari sa traiasca un an de zile cu salariul minim pe economie sa vedem daca ii mai convine. toti sunt niste curve batrane si daca le luati apararea si voi sunteti la fel.
    plecati fratilor cat se mai poate si lasatii sa se roage de noi sa venim inapoi poate asa va fii mai bine
    0 0
  • mai, adevarul e k nici noi nu ne mobilizam sa facem ceva.... dar faza cu votul e cam degeaba pt k efectiv nu ai pe cine sa votezi sa nu fie corupt sau sa nu-si urmareasca interesele proprii.eu zic sa nu mai mearga nimeni la vot, sa-i vad ce fac, se aleg singuri? :))
    0 0
  • pentru Costin
    Tata,masina aia a ta este buna numai de oras;daca vrei sa te duci in concediu cu ea si mai ai si 2 copii,unde-i pui???
    De ce sa nu-mi cumpar masina pe care o doresc?
    Pentru ca este un JIDAN de Tariceanu +o gasca de hoti?
    Cumpar masina mare,platesc mai mult la impozit,poluare,etc,dar nu ma STRICTIONA cu legea aia ta JIDANEASCA!!!
    0 0
  • Alex, draga, ti ciuda ca am? Fa-ti si tu!!! Nu mi-au placut , nu-mi plac si nu-mi vor placea niciodata manelele in vecii vecilor!!!! Am avut cap, un pic de noroc, si ...oricum, nu vorbeam cu tine la momentul respectiv!!! SUNT ROMAN, GET, BEGET!!! Invata, si nu mai fa discriminari ca nu avem noi, romanii, nevoie si de-alde d'astia, avem destui de altii!!!
    0 0
  • ovidiu
    nea frecat ceausescu acu tariceanu
    De ce forteaza lumea sa le cumpere loganu Lasa omu sa-si aleaga singur
    0 0
  • Apropos
    nu e asta un site pentru dezbateri personale si corespondenta!!! "R"-ule...I am sorry... dar tu ai fost primul...si-apoi, tu ai cerut-o...!! Oricum, salutare tuturor, plec, ca am treaba, ca banii nu cad singuri din cer...!!!
    0 0
  • ce mai asteptati
    aveti masini ce va inpiedica sa le lasati in drum ca nu foti astia nu aveti sanse sa mergeti civilizat asa ca mai ganditiva
    0 0
  • :)) E fain ce se discuta pe aici...putem chiar sa strangem semnaturi pt demiterea guvernului :P.
    Pt toti cei care au zis ca suntem lasi pt ca emigram...probabil ca sunteti acei oameni care au prins pe undeva un salariu de 500 euro + si va inchinati cu doua maini la banii aia. Dar bataia de joc din tara aceasta nu o vedeti. De 17 ani se pisa pe noi nesimtitii de la putere...ce speranta sa mai ai...ca viata-i scurta, iar daca accepti ca altii sa-si bata joc de ea, atunci inseamna ca nu o pretuiesti.
    Cat despre Tariceanu, ce sa zic...cate puli in gura si-a luat si cate o sa-si mai ia de la romani...
    A...si pt toti care se simt multumiti cu banii pe care-i castiga in RO : bravo voua, daca v-a dus capu sa faceti banii aia in romania, atunci sa stiti ca puteti face de 3 sau chiar 5 ori mai mult in afara...numai sa aveti incredere in voi si curaj ;)
    0 0
  • Inca ceva : stie cineva mailul "domniei" sale ? Sa-i trimitem linku ca sa vada si el ce parere "buna" avem toti in legatura cu taxa asta :)
    0 0
  • Vigilentu
    E-mailul lui Tariceanu
    Pentru cei care vor sa-i ureze de sarbatori d-lui Prim.... aveti e-mail ( unul din ele): tariceanu@pnl.ro
    0 0
  • Bula Eur03
    Adrese Tariceanu
    Puteti sa-i urati de ....Craciun si la : drp@gov.ro sau la http://www.cancelarie.ro/sesizareonline.php
    0 0
  • eu cred ...
    eu cred ca daca esti roman adevarat nu poti fi multumit de cum merg lucrulile in tara asta, nu se poate sa nu te doara ceea ce vezi in jurul tau pe strada (nu mai vorbesc de tv).
    cat despre ideea de a schimba ceva ... ce poti schimba? vorbiti de alegeri ... ce rost are sa votezi cand toti sunt o apa si un pamant?
    in 18 ani s-a schimbat atatea guverne si totusi clasa politica este, cu mici exceptii, acceasi. voi credeti ca lor le pasa de noi? aveti impresia ca ei cred ca avem toti aceleasi drepturi??? hahaha ... ei au imunitate fratilor ... nu are rost sa continui ...
    in alta ordine de idei, da, se poate castiga si mai mult de 1000E in tara, muncind! ... nu inseland! (eu am salariul vreo 700E si sunt angajat de 2 saptamani, dar vreau sa plec din tara pentru ca afara pentru acceasi munca pot lua cel putin 2400E ... si atunci de ce n-as pleca?) ... cred ca-s multi cei care gandesc ca mine ...
    in incheiere, vreau sa-l rog pe zoro sa faca un calcul cam cat ne ia sa-i impuste pe toti (ca sunt cateva sute), sa spuna un pret si sa ne luam sa strangem bani, cu totii, dupa cat ne tine buzunarul pe fiecare ... sa facem si noi ceva pentru ei, ca ei au facut destule pentru noi ...
    hai sanatate ... banii nu-s de noi ...
    0 0
  • jackal_kidd
    Felicitati-l de sarbatori !
    Iata prieteni : drp@gov.ro .
    Adresa de e-mail a prietenului nostru !!O gasiti aici: http://www.gov.ro/guvernul/cabinet.php
    Faceti-va de cap si spuneti-va parerea....
    Bafta la scis......
    Stima
    0 0
  • tableta
    Am sa fiu putin offtopic pentru ca m-am saturat de subiectu asta si de tupeistul de Tariceanu. Vin cu alta intrebare: ce le trebe ministrilor inclusiv lui Tariceanu, tablet PC?:)) Alea-s pentru designeri tata sau pt desenatori.
    0 0
  • prudentul
    :)
    Grozav ce mă distrează să citesc astfel de postări...:)
    0 0
  • fiecare cu ce il doare
    on topic - Tariceanu este unul dintre parvenitii care dupa decembrie 89 a dat, a facut, a furat, a inselat, a prostit ... si lista poate continua ... in interesul "tribului" din care provine ...
    off topic - "blondu_mm" cati la suta dintre romani castiga macar 500-600 de euro nu 1000 (net), dar esti total pe dinafara, marea lor majoritate sunt muritori de foame, deoarece cu o mana li se da si cu alte 10 li se ia, si nu conteaza nivelul salariului ci puterea de cumparare.
    Elitele precum si marea majoritate a fortei de munca calificata sunt deja plecate iar o tara cu mediocritati si necalificati este supusa pieirii.
    Tara noastra nu produce nimic doar consuma, avem mare bafta cu cei plecati care inca ne mai tin pe linia de plutire insa nu se stie cat. Despre problemele actuale se discuta si tot se discuta dar nu se face nimic deoarece interesele "triburilor" sunt prea mari si cat va mai fi "os" de ros in tara asta asa va fi.
    Cine spunea ca in 89 a fost revolutie se minte singur si minte si pe ceilalti, cei care sunt informati stiu despre ce vorbesc.
    Suntem prea mici ca sa emitem pretentii atat in propria tara cat si pe plan international.
    0 0
  • Gabi Maricescu
    Haideti sa nu mai fim "prostii LOR"!
    Cum ar fi sa nu ne mai plangem pe blog-uri si alte de-astea? Va propun sa facem ceva concret: De exemplu, un site unde sa strangem semnaturi. Stiati ca ne ajung 5.000 de semnaturi/judet ca sa putem initia o lege in parlament si sa schimbam noi(poporul) o lege proasta in tara asta? Hai sa concretizam si sa-i lovim cum putem pe "GUSATII" acestia, care nu mai au nici rusine, nici respect.Nu vedeti ca "ASTA"(TAXICEANU) a inceput sa fie "Ingrijorat" de rable si poluare? E "poluat" el la cap! Nu mai stiu toti CIOCOII acestia cum sa ne asupreasca! Haideti sa ne unim si sa schimbam noi legea! Ai dracului, in sosele si in curatenie nu ar baga banii, numai in buzunarele proprii... da! Sa facem un site de ex datibaniiinapoi.ro sau altceva si sa schimbam noi legea! Eu sunt de acord sa contribui si financiar cu egalul unei taxe de prima inmatriculare ca sa facem ceva si vreau sa cred ca sunt multi care subscriu la parerea mea!
    0 0
  • eu..TARCEANU
    FRAERILOR
    CUPARATI MASINI NUMAI DIN ROMINIA,NEAPARAT UNDE SUNT EU ACTIONAR...,HAHAHA-CACI AM CITEVA ACTIUNI+PE LINGA MAI SI IMI PICA CEVA-MAI ALES DACA RAMINE TAXA VAIIIII MULTI BANI IAU......HIHIHIHIHIH!!!!!
    0 0
  • o tara de cacat
    cu un asa prim ministru de cacat ne meritam soarta,Tariceanu pina a ajuns sus a promis sarea cu marea si asa cum stie ca iisunt zilele numarate acum ar fute si pe masa numai sa mai staea un pic la ciolan
    0 0
  • logan
    Sa va ia dracu cu loganu vostru E mai bun un golf din ,85 Lasativa de fabricat Carutele alea ca neati zapacit.Moare lumea cu ele pe drum. Si nu fortati lumea sa vi le cumpere.Scoateti naibi taxa aia nu va ajunge 1an
    0 0
  • Taxescu Ion
    Taxa de prima inmatriculare
    Daca tot ii spune taxa de poluare, de ce nu se calculeaza aceasta numai in raport de gradul de poluare al fiecarei masini, indiferent de vechimea ei.
    Deci sa platim pur si simplu in raport de cat poluam?
    Ar fi mult mai sumplu asa si s-ar face curatenie cu rablele care polueaza!!!
    Ar fi si ecologic si sanatos.
    Sa luam modele de la altii daca nu ne descurcam.
    0 0
  • parpandel
    vrajeala
    nu stiu cine ar mai putea crede asa minciuni... eu unu nu cred nici un cuvant... mai degraba se ajuta pe el... nu cred ca o face ptr Romania!!
    0 0
  • despre tot
    mai fratilor cum frast sa iti iei o masina noua majoritatea ROMANILOR NU ISI PERMIT NICI BENZINA. O parte poate si-ar permite s aisi cumpere logan, dar iti iei o masina noua ce pretentii ai de la ea sa aiba servo,ABS,macar AC desi clima e mai indicat sa nu mai bagi bani in ea macar 2 ani si nu ma refer la filtre si la consumabile alea trebuie schimbate indiferent de masina dar daca vrei un logan cu aceste dotari ajungi la 10 000 de euro si totusi iidai pt ce,amu sa zicem ca iti iei cv de afara dai acolo 10 000 ce masina iti iei?o poti compara cu loganu?never afara in banii astia ai si navi si piele si consum ce sa zic la jum,deci daca o sa se stranga vreodata semnaturi eu ma bag si pt informatia lu tariceanu nici un roman nu isi duce cv vechitura, fiecare si-ar duce cv din 97,98 ca un 3 mii de euro se pot strange pt o masina
    0 0
  • silviu
    o tara de::::?
    Poate noi suntem prea prosti ptr ca asa am fost invatati , dar cam cat v-a mai dura prostia asta?Nu credeti ca ar cam trebui sa-i mai scuturam putin si pe astia de la conducere?Practic sunt voturile noastre,nu?Dar poate v-a mai trenbui sa mai treca ceva timp pana VOM IESI IN STRADA!!!MULTUMESC LUI D-ZEU ca sunt in alta tara si pot face deosebirea .CAT DE FRAIERI PUTEM FI SI MAI ALES CAT DE usor suntem de manipulat!!!!cah.......asta e opinia mea
    0 0
  • ion creanga
    asa meritam
    noi ii lasam sa ne ia banii.
    sa mergem cu loganu pe strada ca asa vrea Dl. Tariceanu .....
    sau cu rabla aia de Reno...
    sau Citroen...
    0 0
  • Bai blondu_mm
    Taci naibii din gura ca esti praf sau te-au platit ca sa zici asta? :)) ce vrei sa zici ca nu e asa??Vrei sa zici ca nu sunt famili care mor de fome cu venituri de sub 100 de euro... Du-te ba si culcate...ziceti voi ca e usor sa plecati din tara aia?? Nu e chiar asa ... 1 an jumate de tocit nervii si aproape 8.000 de euro cheltuiti pe acte si taxe ... iar acum vine unu care habar nu are ce e aia si rade de mine ca sunt departe de realitate...poate tu esti ala.. intereseazate si tu inainte sa te faci de cacao ca sa nu folosesc alt cuvant.
    0 0
  • re
    un bulangiu esti ba! nu meriti sa traiesti pentru ce faci!
    0 0
  • dati dracului
    Lasati dracului cu politica lor si cu taxsele vorba multa saracia omului
    0 0
  • premier de kakat
    Cu asemenea nenorociti la guvernare ne ducem dracu cu toti.Noi suntem pina la urma un popor de IDIOTI SI RATATI ca stam capra sa ne-o.....indiferent cine vine la putere.Iar restul ne uitam dar nu facem nimic.Din pacate ne meritam soarta.Iar nenorocitu asta cu citronelele lui si prieteni lui isi vad de afaceri bine merci.
    0 0
  • ON
    1.Cei care se "simt" ca sunt in alta tara sau chiar sunt acolo eu zic sa-si vada de drum (pe drumul care l-au ales ...poate e bine si le doresc succes).
    2.Rog un admin sa-si faca datoria aici ca am citit o gramada de porcarii.
    3.Il aprob pe cel care a zis de revolutie pe care voi ziceti ca am avut-o, va inselati ea a venit singura de la "prietenii nostrii tot de afara".
    4.Nimeni nu va obliga sa luati Loganul, exista si Taxi sau RATB.
    5.Va bagati in niste subiecte din care nici voi nu stiti sa mai iesiti.
    6.NU TREBUIE SA PLECATI DIN TARA! trebuie sa faceti in asa fel incat sa ii aduceti pe cei de afara sa consume banii aici sau sa munceasca pentru voi. :)
    7.Ideea ca toti suntem o apa si un pamant e doar a celor care o rostesc, noi oamenii care ne diferentiem prin simplul fapt ca avem constiinta fata de celelalte animale.
    8.Crezi ca tu vei schimba ceva in tara asta? atunci du-te la putere! -o sa ajungi in cateva luni la nivelul lor si culmea o sa te miri cand o sa zica lumea si de tine acelasi lucru.
    9.Nu uitati de cine suntem condusi! -nu va ganditi la presedinti sau la alte sisteme!
    10.Incercati sa va castigati painea sa aveti un loc unde sa dormiti sa aveti familie si daca se poate si sanatate ...nu va ganditi sa faceti prea multi purici ca dupa aceea va poate veni mintea la cap si cine stie ce idei va mai vin de se intoarce lumea asta invers....
    11.TOTI care vin la putere (a se citi in functii de conducere) sunt invatati de cei dinainte "care este mersul" ...stiti voi un perpetum mobile
    12.As mai continua dar cum spunea cineva vorbele sunt de prisos ...NORMAL ca fiecare dintre noi isi doreste un trai mai bun! dar faci ceva pentru treaba asta? NU! preferi sa arunci cu noroi in toti in loc sa vezi (a se citi sa gandesti)ce se mai poate face....daca se mai poate face ceva...conducere din afara?!?....dictatura militara?!? ...mai exista o varianta?NU!
    0 0
  • dati dracului
    mai credeti ca daca comentati prea mult aici se rezolva ceva ? va zic eu nu atunci dati dracului
    0 0
  • muchachos
    vorbe-n vant !
    Vorbe goale lipsite de esenta........DAR FAPTELE ??!!.....numai faptele vorbesc !
    Solidaritate, plecare, revolutie, uninominalul,....cuvinte mari, cuvinte alese.....dar din nefericire pt. noi unica sansa a fost consumata cu ocazia lansarii "MONSTRULUI" din p-ta Unirii. Interesant cum GLOATA s-a aratat din nou ! Sperati oameni buni.......,sperati ! Asa sa va ajute CEL DE SUS !!!(si nu spun de guvernanti !)
    0 0
  • go_get_it
    printr-un calcul scurt, 30000 unitati * 4000 de lei prima de casare = 120.000.000 folositi pe an pentru rable. Cica anu asta se recolteaza din buzunarele romanilor (si asa destul de sarace) 766,8 milioane.. Si chiar vreti sa va credem ca dati 646,8 milioane lei pentru protectia mediului??? N-am ce zice.. Rosia Montana probabil o vindeti, de Delta Dunarii vi se rupe... Dar ma rog... Voi sunteti "ecologistii"... De care eu sper sa scap cat mai repede!
    0 0
  • scorpyo
    lehamite
    Da, mi-e lehamite de discutiile pe aceasta tema.Se stie clar....orice vor face, tot in interesul lor va fi.Nu se mai tem nici de UE nici de nimic.N-au nici un Dumnezeu.Nu le mai ajunge.
    Spunea cineva..R..ca dincolo esti sclav?Ai lucrat acolo sa vezi cum e pe continentul American....in leaganul democratiei?Poate ca nu e grozav....dar e groaznic de diferit fata de la noi....e decenta...e siguranta...e mai bine in orice conditii.Daca muncesti si iti vezi de treaba...indiferent ce lucrezi...esti respectat de sefi...de colegi...etc. Si te asigur ca esti mult mai multumit decat aici...unde cei de la varf, impreuna cu odraslele lor ne sfideaza si isi bat joc de noi, restul de 22 milioane....De ce? PENTRU CA SUNTE FRAIERI. PENTRU CA INSISTAM IN PROSTIE SI CONTINUAM SA MERGEM LA VOT SA LE DAM PUTEREA PE MANA.Avea dreptate un "antevorbitor"....ar trebui sa-i lasam sa se voteze intre ei....sa vedem...le vor ajunge voturile?Au tupeul sa se intrebe de ce nu merge lumea la vot.Sant chiar cretini daca nu inteleg ca astfel lumea le da un avertisment.BASESCU S-A LAUDAT IN CAMPANIE CA II LEAGA PE TOTI HOTII.????iNTREBARE: SPUNETI-MI UN SINGUR SMECHER ARESTAT SI PUS LA RECE.
    Atat am avut de spus.Restul il stiti si il ganditi zi si noapte cu totii.Va urez un an nou mai bun.Asa cum speram de 17 ani....si tot degeaba.
    0 0
  • ocolirea taxei
    Am vazut ca s-a vorbit mai sus, dar nu m-am lamurit.
    Daca am luat o masina din afara si aici gasesc una identica-inmatriculata in RO, cum pot trece masina cealalta pe actele RO? Concret!
    0 0
  • julian
    tara de KKT
    as vrea si eu sa imi fie rusine sa ma intorc in tara precum tuturor prietenilor mei. ei deja de rusine ca nu se pot intoarce in tara si-au cumparat case in spania si anglia, masini si au avut CURAJUL sa faca si copii. de rusine ce le este si-au adus si nevestele si parintii. in timpul asta eu ma uit la TV si vad JIGODII de parlamentari cum imi fura banii din buzunar si ma gindesc cum va arata tara asta peste 5-10 ani cind tiganii vor fi mai multi decit romanii si ne vom supune legii staborului sub diferiti bulibase. in definitiv am fost condusi 15 ani de ION ILIESCU ruda apropiata a regelui CIOABA, am avut 4 ani un premier cu bunici tigani ADRIAN NASTASE si in prezent VANGHELIE, care nu are nevoie de prezentare care este, conduce un sector ingropat in zapada.
    TREZITI-VA, lideri ai unei tari de KKT, chiar nu vedeti ca ne-am saturat de voi?
    0 0
  • marius
    tariceanu
    ai tu combinatii cu masini si nu lasi pe altii sa traiasca si ei.i-ti ei tu un glont in cap fraere
    0 0
  • tara de kkt RO
    mi-e rusine mie de nesimtirea lor ar merit sa traiasca si ei numai o luna cum traiesc toti romanii saraci sa vada ce inseamna saracia . Nu a fost destul cat au furat au mai bagat si TAXA ca dor platesc PROSTI .M-AM SATURAT DE VOI NENOROCITILOR MAI LUATI O PAUZA SI GANDITI-VA SI LA NOI CU NOI ATI AVUT NOROC CA V-AM ALES DA CINE VA MAI ALEGE PE VOI P..........?
    0 0
  • C.P. Tariceanu
    La jug cu sclavii!!
    V-am dat-o la m..e asa ca nu va mai plangeti degeaba!
    Ce , credeti ca in noul guvern nu voi avea oamenii mei si ai prietenului meu Patriciu?
    Credeti ca voi renunta eu la afacerea mea de milioane de euro cu citroenul si cu francezii de la renault? Pt ce?
    Pt o tara de prosti?
    Hai ca ma faceti sa rad!
    Sunteti doar romani, nu?
    Nu stiti dictonul : ,,capul ce se pleaca sabia nu-l taie''?
    Asa ca mai taceti din gurile voastre puturoase si puneti osul la munca !
    Robi ati fost si robi veti fi!
    Prostilor!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru