Tata Motors ar putea să deschidă o fabrică în România

de Sebastian Toma
Marti, 29.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tata Motors ar putea să achiziţioneze fosta fabrică Nokia din Jucu în vederea producţiei de automobile destinate pieţei din Europa, anunţă Autoweek.nl.

Urmareste Automarket
Tata Motors, constructorul indian de automobile care a reuşit să dezvolte un model care costă doar 2.500 de dolari, ar putea să investească un miliard de euro în fosta fabrică Nokia din Jucu, România. Vestea vine de la olandezii de la Autoweek, care spun că investiţia ar putea crea aproape 5.000 de locuri de muncă, după ce uzina va fi convertită la producţia de automobile. Producţia de automobile pe piaţa din România i-ar favoriza pe cei de la Tata Motors în ceea ce priveşte taxele aplicate produselor fabricate în afara spaţiului Uniunii Europene, precum şi prin faptul că există deja o reţea de furnizori de piese auto în ţara noastră, necesari pentru cei doi constructori care activează în România.

Tata Motors ar putea să producă a doua generaţie a lui Nano la uzina din România, deşi unele voci anunţă producţia de vehicule utilitare, autobuze şi chiar camioane.

Singura problemă pe care ar putea să o întâmpine cei de la Tata Motors, în afară de birocraţia aferentă – cum a fost cazul celor de la Daimler AG, ar putea fi infrastructura defectuoasă a ţării noastre, element care le dă bătăi de cap şi celor de la Dacia şi Ford. Însă, poziţionarea uzinei din Cluj ar fi mai avantajoasă în comparaţie cu Dacia şi Ford, deoarece accesul la autostrăzile din Ungaria ar fi apropiate şi ar facilita exportul în Europa.

În timp ce reprezentanţii Tata Motors au cerut discreţie în privinţa acestui subiect, mai multe surse susţin că indienii negociază o posibilă investiţie în România. În primă fază, noua fabrică Tata Motors ar putea asambla kituri CKD, ceea ce ar însemna producţia modelelor Indica, Indigo, Marina şi Telcoline. Cea mai apropiată fabrică Tata Motors se află în Turcia, unde indienii sunt prezenţi încă din 1997.

Via Autoweek.nl

Comentarii (7)

  • Marian
    Doamne ajuta, sa vina oricine, indieni, chinezi, nord coreeni... oricine, doar sa vina.
    31 2
  • @marian
    pentru asta trebuie putina intelegere si stimul din partea conducerii(atat locale cat si de stat). Nu piedici.
    22 1
  • Vasilica
    O piedica ar fi ca un fost sef de sala , tractorist sau sapator de santuri care acum este primar sau senator dupa caz (nu ma mira la ce oameni avem si voteaza) sa ceara: "cat dai frate sa te las sa faci acilea fabrica la mine" de parca e mosia lui mostenita de la masa.Iar inca o problema mai mica (dupa cea cu spaga)ar fi daca ne lasa cei din UE se pare ca dansam cum vor ei si cand vor ei am ajuns un fel de pielea ..dar mai mica si mai jegoasa!!
    20 1
  • antonny
    vb lu @marian ....Doamne ajuta, sa vina oricine, indieni, chinezi, nord coreeni... oricine, doar sa vina.
    Totul depinde doar de noii....oare o sa fim in stare sa facem culoarul 4cat mai repede ......am avea o gramada de benefici
    12 1
  • UE este alcatuita si din Romanika asa ca ar trebui sa faca si ce spunem noi - alesii nostrii spun mereu ca : asa cere UE.... vrajeala nu se cere nimic dar la cata prostie este in tara asta ...prinde bine !

    Sa se mai termine odata cu cei ce spun ca romani :

    s-au nascut in rahat, traiesc in rahat si vor muri in rahat !
    5 1
  • AndreiRN
    Ideea nu este rea dar din pacate Romania nu face parte din EU ci mai degraba din Uniunea Sovietica dupa politicieni.
    Or sa aiba probleme.
    Mai bine aleg Bulgaria, Grecia sau Albania.
    4 12
  • @Andrei RN
    Te contrazic boierule, du-te in Rusia si spune-le alora ca vrei sa fabrici masini, sa creezi locuri de munca si sa plateste impozite... Crede-ma ca vei fi surprins de cat s-au facut de pragmatici. La capitolul birocratie si pus bete in roate stam mult mai rau decat ex- sovieticii.
    In alta ordine de idei in Bulgaria deja chinezii de la GWM construiesc o fabrica la Loveci (pare-mi-se). Nu m-ar mira sa se reorienteze indienii catre ei.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru