Tata s-a inscris in concursul Automotive X Prize

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.05.2008
Constructorii celui mai ieftin automobil din lume s-a inscris in concursul de 10 milioane de dolari Automotive X Prize.

Esential

2500 de dolari costa modelul Tata Nano.

Fundatia X Prize si Progressive au lansat un concurs auto in care participantii sunt chemati sa conceapa si sa produca un vehicul care sa consume 2.3 litri la 100 km.

Cel mai important concurrent inscris la "Progressive Automotive X Prize" este producatorul indian Tata Motors. Constructorul celui mai ieftin automobile din lume, Tata Nano, urmareste sa castige marele premiu al competitiei, in valoare de 10 milioane de dolari.

Indienii s-au inscris in concurs la doua categorii unde vor participa cu doua prototipuri hibride. Pentru marele castigator, Tata va concura cu un hibrid care dispune de o autonomie de 320 km. De asemenea, Tata a pregatit pentru categoria "microcar" un hibrid care sa poata transporta cel putin doua persoane si care are o autonomie de 160 km.

Tata Motors va concura impotriva a 70 de echipe, printre care se afla si Tesla Motors, constructorul supercarului electric Roadster.

Taguri: Nano, Roadster, Tata, Tesla

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru